Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uygarlıklarin beşiği sümerler. Uygarlıklarin beşiği sümerler.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uygarlıklarin beşiği sümerler. Uygarlıklarin beşiği sümerler."— Sunum transkripti:

1

2 Uygarlıklarin beşiği sümerler

3 SÜMERLER Kral tarafından yönetilen bir yerdi.Yazıyı bulmuşlardır.Tarım ve hayvancılıkla geçinilirdi.Kilden yazı tabletleri yaparlar.

4 BABİLLİLER Halk hür ve kölelerden oluşur.Saray ve evlerin duvarların etrafı resim ve kabartmalarla kaplıdır.İlk kanunu Babil Kralı HAMMURABİ yapmıştır.

5 ASURLULAR Ticaretlerin kayıtlarını kil tabletlere yazarlar.Kervanlarla maden,dokuma ürünleri,süs eşyaları,koku ticaretleri yaparlar.Topraklarında buğday yetiştirilir.

6 HİTİTLER Başkentleri Hattuşa ‘dır.Komşu ülkeleri onlara ``Bin Tanrılı İl``derler.Toprakları çok verimlidir.Bunun yanı sıra hayvancılık,madencilik ve ticaret yaparlar.

7 urartular Başkentleri TUŞPA’dır.İklimleri çok sert ve kuraktır.Uygarlıkta çok yetenekli ustalar vardır.Çok tanrılı dindendirler.Ölümden sonra yaşama inanırlar.Kaya mezarlara eşya koyarlar. VAN HOŞAF KALESİ

8 FRİGLER Sakarya Nehri’nin kenarına kurulmuştur.Tarım ve hayvancılıkla uğraşırlar.Çivi kullanmadan ahşap masalar yapmışlardır.En önemli kralı Kral Midas’ tır.

9 İYONLAR Çok zekilerdir.Ege Denizi kıyısında yaşayan,bilim ve sanatta da gelişen bir milletdir.Şehirde bir çok filozof yaşar.Liman ticareti yaparlar.Cadde ve sokakları birbirini dik keser.

10 LİDYALILAR Parayı bulmuşlardır.Mermer,gümüş,bakır,altın gibi doğal kaynakları vardır.Kral Yolu’nu ticarette kullanmışlardır.Çok zengindir.Savaşta ilerlememişlerdir.Kısa sürede yok olmuştur.

11 BİTTİ KONU:POWERPOINT KULLANIMI YAPIMCI:ERAY KESAT
ALICI:YUSUF ZİYA KINACI KONU:POWERPOINT KULLANIMI


"Uygarlıklarin beşiği sümerler. Uygarlıklarin beşiği sümerler." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları