Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015"— Sunum transkripti:

1 İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015
TURQUALITY PROJESİ İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015

2 Turquality Nedir? TURQUALITY; Dünyanın devlet destekli ilk ve tek markalaşma programıdır. TURQUALITY; Ülkemizin rekabet avantajlarını elinde bulundurduğu ve markalaşma potansiyeli olan ürün gruplarına sahip firmaların, üretimlerinden pazarlamalarına, satışlarından satış sonrası hizmetlerine kadar bütün süreçleri kapsayacak şekilde yönetsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve gelişimleri sağlamak suretiyle uluslararası pazarlarda kendi markalarıyla global bir oyuncu olabilme amacıyla oluşturulmuş destek programıdır.

3 Programın Hedefleri Global Türk markaları yaratabilmek için firmaların ve markaların gelişimine yönelik strateji, operasyon, organizasyon ve teknoloji danışmanlığı çalışmaları ile destek olmak. Yurt dışında olumlu Türk malı imajının oluşturulması ve tutundurulması için iletişim ve tanıtım faaliyetlerinde bulunmak. Türk firmalarının marka bilincini arttırmak. Süreçlerin iyileştirilmesi (maliyetleri düşürmek, hızlı cevap verilmesini sağlamak, rakiplere göre farklılaşmak) yoluyla fayda sağlamak.

4 Turquality’nin Vizyonu ve Misyonu
Vizyonu; Sadece parasal bir destek olmaktan öte, global marka olma potansiyeline sahip Türk markalarını her aşamada geliştirmek ve desteklemek. Misyonu; **Küresel Türk markalarından yurt içinde lokomotif oluşturmak **Marka gücü ve kurumsal altyapıyı güçlendirmek **Yurt içinde marka bilinci ve farkındalığı arttırmak

5 Proje Destek Oranları ve Süresi
Harcamaları İhracatçı Birlikleri için %80 oranında ve proje başına yıllık en fazla USD miktarında desteklenir. Destekler sadece proje kapsamında yer alan etkinlikleri içermekte olup, ulaşım ve konaklama desteğini kapsamamaktadır. 2006/4 Sayılı Tebliğin Oluşturulacak proje çerçevesinde proje süresi 4 yıl olarak belirlenebilir.

6 Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü İçin Turquality Projesi’nin Anlamı Nedir?
Türk Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü’nün Global ölçekte konumunun pekiştirilmesi, İhracat pazarlarımızda Türk Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü’nün sahip olduğu marka imajının geliştirilmesi ve bu meyanda, 2023 Yılı Sektörel İhracat Hedefi çerçevesinde Sektörün ihtiyaçları ve hedefleri kapsamında belirlenecek ülke yada aynı ülke grubunda değerlendirilebilecek ülkelere yönelik uygulanabilecek imaj çalışmasıdır. Oluşturulacak projenin; “Türk Ürünlerinin Yurtdışında Markalaşması, Türk Malı İmajının Yerleştirilmesi ve Turquality’nin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (2006/4)” ile destek kapsamında yer alması hedeflenmektedir.

7 Proje Kapsamında Gerçekleştirilecek Faaliyetler

8 1)Fuarlara Milli Katılım Organizasyonları Kapsamında Katılım Sağlanması
Proje kapsamında hedef ülke ya da ülkeler olarak belirlenen pazarlarda gerçekleştirilen Milli Katılım fuarlarına tanıtım stantları ile iştirak edilmesi.

9 2) Sektöre İlişkin Başlıca Fuarlarda Tanıtım Standı Açılması
Milli Katılım organizasyonlarından ayrı olarak hedef ülke ya da ülkelerde düzenlenen fuarlara tanıtım stantları ile iştirak edilmesi.

10 3) Hedef Ülke ya da Ülkelerde Yayımlanan Dergilerde Sektör ve Sektörde yer alan İhracatçı Firmaları Tanıtan Eklerin Basımı ve Dağıtımı Proje kapsamında yer alan hedef ülke ya da ülkelerdeki sektörel dergilerin belirlenerek tanıtım faaliyeti yürütülmesi.

11 4)Kurumsal Kimlik Çalışmaları
Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektörü için kurumsal logo oluşturulması ve tüm gerçekleştirilecek etkinliklerde söz konusu logonun kullanılması

12 4) Sektörü ve İhracatçı Firmaları Tanıtan Katalog/CD Çalışmaları Yaptırılması
Proje kapsamında hedef ülke ya da ülkelere yönelik olarak sektör firmalarının ve sektörün tanıtım amaçlı olarak iştirak edilecek etkinliklerde dağıtılmak üzere katalog/CD çalışması. Bu kapsamda, su ürünleri sektörü için hazırlanması planlanan Balıkçılık Sektörü ve Kültürü ile ilgili kitap Turquality Projesi kapsamına alınabilecektir.

13 5) Online Tanıtım Faaliyetleri
Proje kapsamında hedef ülke yada ülkelere yönelik olarak tanıtım sitelerine verilecek ilanlar, hedef ülke yada ülkeler genelinde sektörün tanıtım yapabileceği siteler, web- banner hazırlanması faaliyetleri.

14 6) Promosyon Malzemeleri ve Sektörel Tanıtım Kitleri Hazırlanması ve Dağıtımı
Proje kapsamında hedef ülke yada ülkelerde gerçekleştirilecek etkinliklerde dağıtılmak üzere promosyon malzemeleri ve sektörel tanıtım kitlerinin hazırlanması.

15 7) Sektörü ve Sektördeki Firmaları Hedef Ülke yada Ülkelerde Tanınırlığını artırmak için yapılacak olan B2B ve B2C Tanıtım Etkinlikleri Sektöre İlişkin konferanslara katılım sağlanması, söyleşi organizasyonları düzenlenmesi, alış veriş mağazalarında nihai tüketicilere yönelik etkinlikler düzenlenmesi.

16 8) Yabancı Dilde Tanıtım ve Reklam Filmleri Hazırlatılması
Sektörün tanıtımı ve hedef ülke yada ülkelerdeki alıcılara ulaşılabilmesi için o ülkenin dilinde tanıtım ve reklam filmi hazırlatılması. Bu kapsamda, Su Ürünleri sektörü için hazırlanması planlanan filmi Turquality Projesi kapsamına alınabilecektir.

17 9) Yabancı Dilde Web Sitesi Hazırlatılması
Sektörün tanıtımı ve imajının geliştirilmesi için proje kapsamında hedef ülke yada ülkelerde o ülkenin dilinde web sayfası hazırlatılması.

18 10) Sponsorluk Verilmesi
Proje kapsamında hedef ülke ya da ülkelerde düzenlenen sektörel basın, yayın, televizyon programlarına katılım ve bunların organizasyonlarına yönelik sektör adına sponsorluk desteği verilmesi.

19


"İstanbul Su ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği 2015" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları