Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HOŞGELDİNİZ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HOŞGELDİNİZ."— Sunum transkripti:

1 HOŞGELDİNİZ

2 AİLEDE ŞİDDET VE ÇOCUK EĞİTİMİ

3 SAHİP OLDUĞUNUZ TEK ŞEY ÇEKİÇSE HERKESİ ÇİVİ OLARAK GÖRÜRSÜNÜZ.
Abraham Maslow

4 ŞİDDET NEDİR ? Şiddet, güç ve baskı uygulayarak insanların bedensel veya ruhsal açıdan zarar görmesine neden olan bireysel veya toplu hareketlerin tümüdür.

5 İtmek, tokat atmak, tekmelemek,
ŞİDDET ÇEŞİTLERİ? Fiziksel Şiddet İtmek, tokat atmak, tekmelemek, tükürmek, yumruklamak, kol kıvırmak, kol-bacak kırmak, saçından sürüklemek, temel ihtiyaçları kısıtlamak, tıbbi tedaviyi engellemek, silahla yaralamak vb

6 DAYAK DAYAK

7 Sürekli eleştirmek, aşağılamak, küfür, tehdit,
. . Sözlü Şiddet Sürekli eleştirmek, aşağılamak, küfür, tehdit, katılımı engellemek, sorgulamak, bağırmak, lakap takmak, alay etmek, hakaret, küçümsemek vb.

8 AZARLAMA

9 TEHDİT

10 CEZA CEZA

11 Toplumsal İlişkileri Sorgulayıcı
Arkadaşları yla görüşmesin i, dışarı çıkmasını yasaklamak , takip, aşağılamak, alay etmek, sözünü kesmek, zorla evlendirme k, töre vb.

12 AŞAĞILAMA

13 Ekonomik Şiddet Parasını almak ve geri vermemek, istemediği işte çalıştırmak, çalıştırmamak, işe yollamamak veya zorla çalıştırmak, eline hiç para vermemek vb ???

14 ÇOCUKLARIMIZA ŞİDDETİ ÖĞRETİYOR MUYUZ?

15 HİÇ BİR EĞİTİMCİ DE KÖTÜ ÇOCUK YETİŞTİRMEK İSTEMEZ
HİÇ KİMSE ÇOCUĞUNUN KÖTÜ BİRİ OLMASINI İSTEMEZ HİÇ BİR EĞİTİMCİ DE KÖTÜ ÇOCUK YETİŞTİRMEK İSTEMEZ

16 FAKAT

17

18 EĞER BİR ÇOCUK, KİN ORTAMINDA BÜYÜMÜŞSE, KAVGA ETMEYİ ÖĞRENİR.
HOŞGÖRÜ İLE YETİŞTİRİLMİŞSE, SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR. HAKKINA SAYGI GÖSTERİLEREK BÜYÜTÜLMÜŞSE, ADİL OLMAYI ÖĞRENİR.

19 Kitle İletişim Araçlarında Şiddet Çok Yoğun İşleniyor
Çocuğun doğumundan sorumlu olan anneler çocuklarına yeterli zaman ayıramadıklarından televizyon bu boşluğu güzel bir şekilde doldurmaktadır.

20 Çocuk gözlerini yaşama açtıktan sonara televizyon cihazı ile burun buruna gelir.Çocuğun televizyondan en fazla etkilenen ve onun karşısında en savunmasız durumda olan kitle olması aslında televizyonun bir tercihi değildir.Çoğu zaman yaşadığı aile ortamı gereği televizyonla en çok çocuğun baş başa kalması, programları en dikkatli onun izlemesi, orada gördüklerini tekrarlaması, ondan en fazla ve en derin etkilenen kitle olması sonucunu getirmektedir.

21 Bilgisayar Ve Şiddet Yoğun şiddet içeren bilgisayar oyunlarının gençler üzerindeki olumsuz etkileri su götürmez bir gerçektir

22 Tv izlerken veya bilgisayar kullanırken akıllı işaretlere uyalım

23 ÇOCUĞUMU YENİDEN YETİŞTİRMEM MÜMKÜN OLSAYDI Çocuğumu yeniden yetiştirmem mümkün olsaydı, Ona işaret parmağımı kaldırıp Yasaklar koymak yerine Parmaklarıyla resim yapmayı öğretirdim. Hatalarını daha az düzeltir, Onunla daha çok yakınlık kurmaya çalışırdım. Onu sadece gözlerimle izler, saat kısıtlamaları koymazdım. Daha ilgili olmaya çalışır, daha çok şefkat gösterirdim. Ona karşı ciddi bir tavır içinde olmak yerine Onunla oyun oynardım. Onunla daha az çekişir, ona daha çok sarılırdım. Önce benlik saygısını kazanmalarını sağlar, Sonra bir ev almaya çalışırdım. Ona her zaman katı davranmaz, Onu daha çok onaylar ve yüreklendirirdim. Güç konusunda daha az ders verir, Sevgi konusunda daha çok şey öğretirdim. DİANNE LOOMANS

24 SEN HER KOŞULDA HERKES İÇİN ÇOK DEĞERLİSİN.

25 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜREDERİM…
Elif ATLI Psikolojik Danışman


"HOŞGELDİNİZ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları