Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi"— Sunum transkripti:

1 Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi
VELİLER İÇİN TEOG TANITIM SUNUSUNA HOŞGELDİNİZ

2 TEOG HANGİ YENİLİKLERİ GETİRDİ?
TEOG sınavı tam karşılığı ile Milli Eğitim Bakanlığının Türkiye genelinde yaptığı ortak yazılı sınavıdır. Altı ayrı dersten 1. Ve 2. Dönem olmak üzere iki aşamalı olarak uygulanıyor. Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji  ve İngilizce dersleri için 2. sınavlar Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi dersleri için 1. sınavlar ortak yapılıyor. İki gün gerçekleşen sınavlarda öğrencilere her ders için 40 dakika süre veriliyor ve 20 test sorusu soruluyor.

3 1. oturum TÜRKÇE 40 DK. 20 SORU MATEMATİK DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

4 2. oturum FEN VE TEKNOLOJİ 40 DK. 20 SORU SOSYAL BİLGİLER İNGİLİZCE

5 Yine diğer sınav sistemlerinden farklı olarak 3 yanlış 1 doğruyu götürmüyor. Öğrenci yaptığı her doğru soru için 5 puan alıyor. Ve toplam puanı yazılı notu olarak e-okul sistemine bakanlıkça işleniyor.

6 Yerleştirme Puanı Yerleştirme puanı da farklı hesaplanıyor.  İlk önce öğrencinin girdiği TEOG sınavlarının ağırlıklı ortalaması alınıyor. Daha sonra da sınıf yıl sonu not ortalamalarının ağırlıklı ortalaması alınıyor.

7 KAYGILISINIZ Çünkü anne-babasısınız ve çocuğunuzun başarılı olmasını istiyorsunuz.Ne var ki şunu da çok iyi biliyorsunuz ki diğer aileler de çocukları için aynı şeyi istiyor ve onlar da aynı sizin gibi kaygılı. Bunun yanında tıpkı sizler gibi çocuğunuzun da kaygılı olduğunu unutmamanız gerekli.

8 BAZI GERÇEKLERİ DEĞİŞTİREMEYİZ
Sınavlar vardır Çok çalışmak verimli çalışmak değildir Baskı uygulamanız verimli çalışmayı sağlamaz Çocuğunuzun zihinsel kapasitesini ve yeteneklerini değiştiremezsiniz

9 ÇOCUĞUNUZDAKİ KAYGIYI GİDERMEK İÇİN AİLELER NE YAPMALI
Aile, Sürekli ‘Çalış!’ demek yerine:’Ne yaptın, nasıl gidiyor, bizlerden bir isteğin var mı?’ tarzında bir yaklaşımı tercih etmelidir. Aile, Çocuğun yaptıklarını yetersiz görmek yerine; yapılanları takdir etmeli, yapılması gerekenleri ise yeni hedefler olarak önüne koymalıdır. Aile, başkalarının yanında çocuklarını eleştirmemelidir.

10 SINAV BAŞARISINI ARTIRMAK İÇİN AİLELERE DÜŞEN GÖREVLER
Aile, çocuklarının çalışma isteğini artırmalı; kaygılarını giderici: "Sen bizim evlâdımızsın. Sana olan sevgimiz sınavla ilgili değil. Sınavı kazanamazsan da sen bizim evlâdımızsın ve seni yine seveceğiz. Ama kazanman için de üzerimize düşeni yapacağız. Senin de elinden geleni yapacağına inanıyoruz. Ama elinden geleni yaptıktan sonra da kazanamaman bizce çok doğal." şeklinde telkinlerde bulunmalıdır.

11 ANNE BABALARA ÖNERİLER
Çocuğunuza zaman ayırın. Çocuğunuza sevginizi gösterin. Çocuğunuzla birlikte olduğunuz zaman tüm dikkatinizi ona yoğunlaştırın. Aşağılamak, suçlamak, çocuk adına karar vermek yerine, çocuğu dinleyin. Çocuğunuza karşı davranışlarınızda tutarlı olun. Çocuğunuzu başka çocuklarla karşılaştırmayın. AĞCAŞAR ŞTMM İÖO REHBERLİKSERVİSİ

12 Okul rehber öğretmeni; Füruzan fatma UZUN


"Fehmi Cerrahoğlu Orta Okulu Rehberlik Servisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları