Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Caladium bicolor.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Caladium bicolor."— Sunum transkripti:

1 Caladium bicolor

2 Sistematikteki Yeri Caladium BICOLOR Bitkiler Alemi (Plantea)
Alt Alem Trachebionta ÜstŞube Spermatophyta  Şube Magnoliophyta Sınıf Liliopsida Alt sınıf Arecidae Takım Arales Familya Araceae Botanik Adı Caladium bicolor Türkçe Adı Kaladyum

3 Caladium BICOLOR Türkçe İsmi : Kaladyum Vatanı : Brezilya ormanları (Amazon Havzası) Familyası : Araceae

4

5

6 Caladium BICOLOR EKOLOJİK İSTEKLERİ Sıcaklık
Yazın gelişme döneminde °C sıcaklığa gereksinim gösterir. Yumrular kışın dinlenme döneminde saksı içerisinde 13 °C ‘de muhafaza edilmelidir.

7 Işık isteği azdır.Yarı gölgeyi severler.
Caladium BICOLOR EKOLOJİK İSTEKLERİ IŞIK Işık isteği azdır.Yarı gölgeyi severler.

8 Fazla neme (%80-85) ihtiyacı vardır.
Caladium BICOLOR EKOLOJİK İSTEKLERİ NEM Fazla neme (%80-85) ihtiyacı vardır. TOPRAK Bir kısım bahçe toprağı, bir kısım kum, yarım veya bir kısım spagnum yosunu.

9

10

11 Caladium BICOLOR BAKIM İSTEKLERİ SULAMA
Ekim’den Şubat’a kadar olan dinlenme döneminde hiç su verilmeyerek yumrular kuru olarak muhafaza edilir. Şubat ayından itibaren tekrar sulanmaya başlanır.

12 Caladium BICOLOR BAKIM İSTEKLERİ SULAMA
Caladium’lar yüksek hava ve toprak nemine gereksinimi olan bitkilerdir.Nemi düşük yerlerde yaprak uç ve kenarlarında kahverengi lekeler oluşur ve yapraklar içe doğru bükülür.

13 Caladium BICOLOR BAKIM İSTEKLERİ SULAMA
Bu nedenle bitkilere yazın bol kireçsiz su mümkünse yağmur suyu verilmeli, kuru ve sıcak havalarda yapraklara sık sık su püskürtülmelidir.

14 Nisan-Temmuz ayları arasında haftada bir kez gübre verilir.
Caladium BICOLOR BAKIM İSTEKLERİ GÜBRELEME Nisan-Temmuz ayları arasında haftada bir kez gübre verilir.

15 Caladium BICOLOR ÜRETİM TEKNİĞİ
Üretimi ayırma ve bölme yöntemi ile yapılır. Yavru yumrular, Mart ayı içerisinde ayrılarak küçük saksılara alınırlar. Bölme yönteminde ise, ana yumru, keskin bıçakla her parça 1-2 göz içerecek şekilde bölünerek, saksılara seyreltilir.Bu uygulama en iyi şekilde Mart ayında yapılır.

16 Caladium BICOLOR TASARIM ÖZELLİKLERİ VE PEYZAJDA KULLANIMI

17 Caladium BICOLOR Dekoratif, kalp biçimli veya mızrak gibi güzel yapraklara sahiptir. Yaprakları cm. olur. Renk kombinasyonu sonsuzdur. Kırmızı, pembe, gümüş, beyaz ve yeşil renklere sahiptir. Bitki yüksekliği 45 cm. yi bulur. Evlerde, seralarda, salonlarda derin tabak ve saksılarda yetiştirilebilir. Yapraklarının şekilleri çok değişiktir. Uzun, kalkanvari, oval, ucu sivri yahut yürek şeklinde olan çeşitleri mevcuttur. Yaprak saplarında süt bulunur. Yumrulu köklü bitkilerdir.

18

19

20

21

22

23

24

25

26


"Caladium bicolor." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları