Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler"— Sunum transkripti:

1 Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler
Bursa ulubat gölü Uluabat Gölü ile Marmara Denizi arasında, deniz taşımacılığı yapıldığı bilinmektedir.1980li yıllardan sonra göl yakınlarında kurulmaya başlanan sanayi ve Orhaneli Çayının taşıdığı kömür atıkları dolayısıyla gölün suyunda büyük ölçüde kirlenme ve göl alanında daralma başlamıştır.

2 Saklıkent Sadece 45 km. uzaklaşılınca 3000 m. yüksekliğe ulaşan Saklı Yaylasında kurulu Saklıkente varılır. Kış sporlarına elverişli bir yerdir Saklıkent. Aynı gün içinde Antalya plajlarından denize girebilir ya da Saklıkentte kayak yapabilirsiniz

3 Damlataş    Antalya, Alanya İlçesi’nde şehir içinde ve deniz kıyısında bulunmaktadır. Merkeze 3 km. dir. Damlataş Mağarası, 1948 yılında vapur iskelesi inşaatında kullanılmak üzere taş ocağı olarak tespit olunan bugünkü yerinde, bir dinamit ateşlenmesi sonucu bulunmuştur. Birbirinden güzel binlerce sarkıt ve dikitlerle süslü bu mağara hemen koruma altına alınıp mağara hakkında araştırmalara başlanmıştır.

4 Nilüfer çayı Nilüfer İlçesine adını veren ve Bursanın en önemli akarsuyu olan 103 km uzunluğundaki Nilüfer çayı, Uludağın güney yamaçlarında 850 metre yükseklikteki 2 mağaradan çıkar. Başlangıç bölümünde adı Aras Suyudur. Bu su batı doğrultusunda akarken çeşitli kollarla birleşerek Nilüfer adını alır.

5 133km türkiye’nin en uzun limahlarından biri cidede bulunur.
Kastomonu limanı 133km türkiye’nin en uzun limahlarından biri cidede bulunur.

6 Tarihi güzellikler

7 Çanakkale turuvu atı Odysseus ve diğer seçkin komutanlar atın içine gizlenirken, diğerleri denize açılıp gemileri Bozcaada'nın arkasına Truva’nın baştan sona yakıldığı bu korkunç katliam sonrasında Menelous Helen’i alarak Yunanistan’a yelken açar.

8 Anıtkabir Atatürk 10 Kasım 1938′de İstanbul’da öldüğü zaman cenazesi Ankara’ya götürülmüş, geçici olarak Ankara Etnografya Müzesi’ne konmuş, Atatürk’e lâyık bir mezar yapılabilmesi için de uluslararası bir proje yarışması açılmıştı. Yarışmayı Türk mimarlarından Emin Onat ile Orhan Arda’nın ortaklaşa yaptıkları proje kazandı. Anıtkabir’in yapımı 1945′te başladı, 1953′te tamamlandı.

9 Galata kulesi Daha eski bir kulenin yerinde 14–15 yüzyıllarda inşa edilmişti.  Haliç’in, tarihi İstanbul’un, Boğaziçi girişinin ve Asya yakasının benzersiz manzarası en muhteşem şekilde Galata Kulesinden görülür. Limanı ve şehri gözetlemek gayesi ile kurulan kule değişik amaçlarda asırlarca kullanıldıktan sonra, günümüzde de orijinaldeki gibi, 

10 Anadolu hisarı Anadolu Hisarı, asıl kale, iç kale duvarları ve üç kuleden meydana gelir. Asıl kale, dikdörtgen bir plan üzerine yükselen bir kuledir. Kule, üzeri toprakla örtülü yüksekçe bir kayanın üzerine oturtulmuştur. Dört katlı olan bu kuleye bugün güneybatıda bulunan bir kapıdan girilmektedir. İç kale duvarları ise 2-3 metre kalınlığında asıl kaleyi kuzey-batı ve kuzey-doğudan çevreler. Üzerinde dört kule vardır. İç kale duvarının kapısı, kuzeydoğudaki kulenin kuzeyindedir.


"Ülkemizdeki Doğal ve Tarihi Güzellikler" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları