Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden."— Sunum transkripti:

1

2 Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden korumakla yükümlüyüz.

3 Gözlerimizi günde en az 10 sefer kaşırız ve bu kaşıma sonrası oluşan enfeksiyon geçici enfeksiyonlardır bunların haftalarca, aylarca ve yıllarca hergün devam ettiğini düşündüğümüz zaman ortaya vahim bir sonuç çıkıyor.

4 Yansımalar, kırılmalar, milyarlarca tondaki rengi dahi ayırt eden gözler bir arabanın farı ile aynı işlevi yapar.Araç farsız nasıl yoluna devam edemezse, insanda gözleri olmadan yoluna devam edemez ve hayatını rahatlıkla idame ettiremez.

5 Çoğu hastalığımız vücudumuzun en hassas yeri olan gözlerimize vurur.Bu nedenle sıklıkla gözüm ağrıyor, gözüm kızardı, gözüm kaşınıyor gibi ifadeler duyarız.Bunların hepsi birer hastalık belirtisidir.Kış günlerinin gelmesiyle havaların soğuduğu ve bu şikayetlerin arttığı bir gerçektir.

6 Göz ağrısına neden olan durumlar nelerdir? Aşırı güneşlenme Yetersiz ışıkta çok çalışma Uzun süre Bilgisayar ya da televizyon başında kalmak Göze kaynak kaçması (Oksijen kaynağı yapılırken izlemek) Göze cisim kaçması Göze uygun olmayan gözlükler kullanılması

7 Göz sağlığımızı nasıl koruyabiliriz: Yağışlı günlerde dışarı çıktığınızda gözlerinizin daha fazla kaşındığının farkına varmışsınızdır. Bunun sebebi yağışla birlikte yeryüzüne inen asit ve havadaki tozların yağan yağmur suyuna yapışmasıdır. Böyle günlerde yapılması gereken gözleri el ile kaşımak değil, yanınıza aşacağınız bir mendil ile temizlemektir. Böylelikle gözünüzde oluşması olağan çapaklanma ve kızarıklığı engelleyebilirsiniz.

8 Kar yağışının olduğu günlerde sanki güneş gözünüze çarpıyormuş gibi gözünüzü kapatma ihtiyacınız olabilir. Bunun sebebi ise karın ışığı soğurmadan direkt yansıtmasıdır. Böyle bir havada gözümüzü korumak için güneş gözlüğü takabilirsiniz.

9 Kış günlerinde gözlerinizi tehdit eden bir diğer unsur da kaloriferler ve klimalardır. Ortamdaki nemi yok eden ve havayı kurutan ısıtıcılar gözlerinizin kızarmasına neden olabilir. Bundan kurtulmanın yolu da ıslak bir bezi kaloriferin üzerine koyarak ortamdaki nem dengesini korumaktır.

10 Ayrıca uzun süre bilgisayar ya da televizyon izlemek yerine günün belli saatlerinde ve kısa süreli kullanımlar gözlerinizin daha az etkilenmesini sağlayacaktır.

11 Çalışılan ya da bulunulan ortamdaki ışığın çok az ya da çok fazla olmaması ışığın gözünüzü yormayacak şekilde ayarlanması gerekmektedir.

12 Göz Sağlığımız İçin Tüketmemiz Gereken Besinler Sebzeler Sebzeler: Ispanak, semizotu, pazı gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, Havuç, tatlı patates, lahana, bal kabağı, domates, biber Meyveler: Kayısı, portakal, greyfurt, kavun şeftali Hayvansal Besinler: Süt tereyağı, ton balığı, balık, yumurta gibi A vitamini açısından zengin olan besinler göz sağlığımız için gerekli besinlerdir.


"Gözlerimiz hiç şüphesiz bizim hayatımızın en önemli organlarından bir tanesidir. Gözlerimizi güneş ışınlarından, bulunduğumuz ortamın havasından ve neminden." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları