Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012."— Sunum transkripti:

1 İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012

2 GİRİŞ İşletmelerde beceri eğitimi uygulaması sayılı “Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu” uyarınca okulların açıldığı tarihte başlamakta ve okulun kapandığı hafta sona ermektedir. Herhangi bir nedenle stajını bitirmeyen öğrenci 24 Kredilik İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ dersinden başarısız sayılır ve bir sonraki yıl stajını tekrarlamak zorunda kalır.

3 STAJ GÜNLERİ 12 AA Sınıfı : Ptesi-Salı Okulda; Çarş-Perş-Cuma İşletmede 12 AB Sınıfı : Ptesi-Salı –Çarş İşletmede; Perş-Cuma Okulda 12 A1 Sınıfı : Ptesi-Salı Okulda; 12 A2 Sınıfı : Ptesi-Salı-Çarş İşletmede;

4 STAJ GÜNLERİ İşletmeler Ptesi - Salı - Çarş ayrı bir stajyer; Çarş - Perş - Cuma ayrı bir stajyer çalıştıracaktır. Staj yerini kendi bulan öğrencilerimiz diğer şubelerden öğrenci arkadaşlarını işyerine götürüp staj yapmasını sağlayabilirler.

5 STAJ DOSYASI

6 STAJ DOSYASI Öğrencilerimizin iş ve işlemlerini takip etmek amacıyla okulumuz tarafından hazırlatılmış dosyadır. İçinde yıl içinde doldurulacak devamsızlık takip, iş takip, not fişi, gelişim tablosu ve izin evraklarını bulundurur. Okul Memurundan ücret karşılığı alınabilir

7 Sözleşme

8 Sözleşme Sözleşme Bölüm Şefinden alınır, 2 nüsha olarak doldurulur. Velinize ve İşyerine imzalatılır. Nüfus kağıdınızın fotokopisi eklenir. Bölüm Şefine geri getirilir. Onay sonrası 1 nüshası okulda 1 nüshası işletmede kalır.

9 STAJ YERİ Staj yapmak istediğiniz işletmenin faaliyet alanını Bilgisayar veya Hizmetleri ile ilgili olması gerekmektedir. Örneğin hastane de staj yapacak bir öğrenci “Bilgi İşlem veya Teknik Serviste” staj yapacaktır.

10 STAJ ÜCRETi İşletme tarafından öğrenciye her ay yaşına uygun asgari ücretin %30’undan aşağı olmamak üzere ücret ödenecektir. (3308 S.K.Mad.25). Öğrenciye ödenen ücret tüm vergilerden muaftır. Asgari Ücret : 886,50 Öğrenciye Ödenecek : 235,5

11 STAJDA İŞLETMENİN SORUMLULUKLARI
Mazeretsiz olarak üç gün işletmeye gelmeyen öğrenci, iki gün içinde okula bildirilmelidir. Öğrencinin disiplin soruşturmasını gerektirecek davranışta bulunması halinde, bu durum işletme tarafından bir raporla okula bildirildiğinde gerekli disiplin uygulaması okulumuz tarafından yapılarak sonucu işletmenize bildirilecektir.

12 STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI
Stajını süresince yapacağınız her türlü devamsızlık okul devamsızlığı olarak sayılacaktır. Staj süresince iş günlerinize denk gelen günlerde raporlu iseniz, raporunuz öncelikle okula getirilecek, okulda onaylandıktan sonra bir nüshası işletmeye teslim edilecektir.

13 STAJDA DEVAMSIZLIK KOŞULLARI
Staj süresince işletmeden sözlü olarak hiçbir şekilde izin alamazsınız. Sözlü alınan izinler devamsız olarak kabul edilecektir. İzin almak istediğiniz günlerde, staj dosyanızda yer alan “mazeret izin dilekçesi” kullanılacaktır. İzin dilekçesi izin almadan önce imzaları tam olarak okula teslim edilecektir.

14 Mazeret İzin Dilekçesi

15 Devamsızlık Bildirim Çizelgesi Boş Örneği

16 Devamsızlık Bildirim Çizelgesi Devamsızlığı Olmayanlar

17 İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
İş yerinde uygulanan kılık kıyafet uygulaması sizler içinde geçerlidir. İş saatlerine birebir uymalısınız, işe geç gitmek bir disiplin suçudur.

18 İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
İş yerinde sorumluluk alanınızın dışındaki işlere müdahale etmemelisiniz. Amirlerinizin size verecekleri her türlü işi yapmakla yükümlüsünüz. İş tanımınızın dışında bir iş verildiği takdirde sorunu koordinatör öğretmeninizle görüşerek çözünüz. Amirleriniz ve diğer çalışanlarla tartışmayınız.

19 İŞLETMEDE UYULMASI ZORUNLU KURALLAR
İş yerinden izin almanız gerektiğinde mazeret izin dilekçesi ile izin alınız. İş yerinde ortaya çıkan problemler ile ilgili koordinatör öğretmeninize bilgi veriniz.

20 NASIL BAŞARILI SAYILACAKSINIZ?
Başarılı sayılabilmek için Yıl sonu notunun geçer olması ve beceri sınavından geçer not alınması gerekmektedir. Yıl Sonu Puanı: [(1.dönem puanı + 2.dönem puanı )/2 +( beceri sınavı puanı)] / 2 Beceri Sınavı Puanı: %80*sınav puanı + %20*iş dosyası

21 İŞ TAKVİMİ 2012 YAZ Staj Sözleşmesi 17 Eylül 2012 İşe-Okula başlama
Her ayın ilk haftası Aylık devamsızlık çizelgesi Dönem sonlarında Not çizelgesi Okul kapanmadan iki hafta önce Staj dosyalarının teslimi Okul kapanmadan bir hafta önce YIL SONU BECERİ SINAVI


"İŞLETMELERDE BECERİ EĞİTİMİ STAJ SEMİNERİ 09/05/2012." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları