Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ."— Sunum transkripti:

1

2 İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ

3 YEN İ UMUTLAR DO Ğ SUN D İ YE

4 SEVG İ LER UMUTLARLA BÜYÜSÜN D İ YE

5 GÖZYA Ş LARI SEVG İ LERLE KURUSUN D İ YE

6 HAYAT YAŞADIKÇA GÜZELLEŞSİN AĞLATMASIN DİYE

7 BÜTÜN İ NSANLAR SEVG İ DE BULU Ş SUN D İ YE

8 DOĞAN GÜNE VE SANA

9

10

11 Güzel söylersen güzel cevap alırsın.

12 Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır.

13 SELAM VER Yola çıkınca her sabah, Bulutlara selam ver. Taşlara, kuşlara, Atlara, otlara, İnsanlara selam ver. Ne görürsen selam ver. Sonra çıkarıp cebinden aynanı Bir selam da kendine ver. Hatırın kalmasın el gün yanında, Bu dünyada sen de varsın! Üleştir dostluğunu varlığa, Bir kısmı seni de sarsın. Üstün DÖKMEN

14 İLETİŞİM Kişiler arasında yer alan düşünce ve duygu alış verişini dile getiren bir kavramdır.

15 İLETİŞİMDEN SÖZ EDEBİLMEK İÇİN; Birey yada bireyler arasında geçmesi Duygu alış verişinin olması Bu sunumda duygu alış verişini aktarırken bizlerin ne tür ilişkiler içinde olduğunu, ne tür sorunlar yaşadığımızı ve bu sorunları nasıl yenebileceğimizi öğrenmeye çalışacağız..

16 İletişimde kullanılan duygu ve düşüncelerin UYUŞMAZLIĞI BİRİ ÇAM DERKEN DİĞERİ BARDAK DER. BİRİ ÇAM DERKEN DİĞERİ BARDAK DER. Biri Hanya'ya öteki Konya’ya Biri Hanya'ya öteki Konya’ya

17 Önceden oluşmuş ÖNYARGILARIMIZ Hımm.. Ben senin ne düşündüğünü biliyorum Hımm.. Ben senin ne düşündüğünü biliyorum

18

19

20 İLETİŞİMİN TEMEL UNSURLARI EMPATİ SAYGI SAYDAM SOMUT

21 İLETİŞİMİN TEMEL UNSURLARI EMPATİ:iletişimde bulunduğumuz bireyin duygularının yoğunluğunu ve anlatımını algılama ve anlama yeteneğidir.

22 İLETİŞİMİN TEMEL UNSURLARI SAYGI:iletişimde bulunduğumuz bireyin tipine,işine,cinsiyetine,zenginliğine, yoksulluğuna,duygu ve düşüncelerine bakmaksızın hoş görüyle kabul etmedir.

23 İLETİŞİMİN TEMEL UNSURLARI SAYDAMLIK:İletişimde bulunduğumuz bireye içten,dürüst ve samimi davranmak. Birey hakkında düşünülenleri ve hissedilenleri bireye iletmek. Yalnız birey; iletilmek istenen mesajı, duygu ve düşünceyi almaya hazır değilse saygısızlık olur.

24 İLETİŞİMİN TEMEL UNSURLARI SOMUTLUK:İletişimde kullanılacak duygu ve düşüncelerin genellenmesi yerine özele indirilmesi, ona özgü bir duruma dönüştürülmesidir. KIZIM SANA SÖYLÜYORUM, GELİNİM SEN İŞİT! Anlayışı kişiler arası ilişkilerde çok istenen bir durum değildir.

25 ÇİN ATASÖZÜ Gülerken göbeği oynamayan adamdan kork.

26 İLETİŞİMDE İLGİ VE İHTİYAÇLAR Her birey kendi ilgi, ihtiyaç durumuna göre olaylara yaklaşır.Algılama durumu ile düşünceleri arasında büyük ilgi vardır. HERKESİN DERDİ VAR, DEĞİRMENCİNİNKİ DE SU. HERKESİN DERDİ VAR, DEĞİRMENCİNİNKİ DE SU. ( Ata Sözü) ( Ata Sözü)

27 İLETİŞİM ANKETİ 12345 1Başkalarıyla oldukça sıcak ilişkileri olan bir insanım 2Sorumluluk duygusu güçlü olan bir insanım 3Kendimi kontrol etmek benim için sorun değil 4Duygularımı rahatlıkla ifade edebilirim 5Çevremdekilerle rahat ilişki kurabilen bir insanım 6Başkalarının beni nasıl gördüğüne önem veririm 7Düşündüğünü söyleyen biriyim.Utangaç ve sıkılgan değilim 8Genellikle insanları severim 9Kendi kendime karar verir ve bu karara sadık kalabilirim 10Mantığımı ön planda tutarım Toplam PUANINIZ …………………………….

28

29 İnsanlar: Okuduklarının %10’nunu, İşittiklerinin %20’sini, Gördüklerinin %30’unu, Görüp -İşittiklerinin %50’sini, Söylediklerinin %70’ini, Yazıp-Söylediklerinin %90’ını Hatırlamaktadır. Okul Rehberlik Servisi DUYU ORGANLARI İLE ETKİN ÖĞRENME ARASINDAKİ İLİŞKİ :


"İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ Hazırlayan ve Sunan: Yusuf URHAN-Psikolojik Danışman BEYŞEHİR ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları