Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu"— Sunum transkripti:

1 Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu
Enes Karaağaç Türkçe Öğretmenliği II. Sınıf (Örgün Öğretim)

2 Web 2.0 Nedir? Web 2.0 Eğitimde Nasıl Kullanılabilir Web 2.0 Araçları Kaynakça

3 Web 2.0 Nedir? Web 2.0, O'Reilly Media tarafından 2004'de kullanılmaya başlayan bir sözcüktür ve ikinci nesil internet hizmetlerini - toplumsal iletişim sitelerini, internet kullanıcılarının ortaklaşa ve paylaşarak yarattığı sistemi tanımlar.

4 Tim O'Reilly'e göre Web 2. 0'ın kısmen tanımı şöyledir: "Web 2
Tim O'Reilly'e göre Web 2.0'ın kısmen tanımı şöyledir: "Web 2.0 bilgisayar endüstrisinde internetin bir düzlem olarak ilerlemesiyle bir işletme devrimi ve bu düzlemin kurallarını başarı için anlamaya çalışmaktır. Bu kurallar arasında başlıcası şudur: Ağ etkilerini daha çok insanın kullanabilmesi için programlar kurmak."

5 Eğitimde Nasıl Kullanılabilir?
Eğitimde bilgisayar kullanımı, öğrenme-öğretme süreçleri açısından benzersiz imkânlar sunan çok yönlü ve güçlü araçlardır. Öğrenmeyi etkileşimli ve zevkli hale getirmesi, öğrenenlerin bireysel ihtiyaçlarına hitap etmesi,

6 Eğitimde Nasıl Kullanılabilir?
bilgiye erişim olanakları sunması ve öğrenenleri araştırma, bulma ve yaratmaya yöneltmesi gibi katkılarının etkili bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için bilgisayarların öğrenme-öğretme süreçleriyle birleştirilmesi gerekir. Web 2.0 araçları bu boşluğu doldurur

7 Eğitimde Kullanılabilecek Web 2.0 Araçları
Wiki Podcast  RSS Blog Google

8 Wiki Wiki, GNU Özgür Belgeleme Lisansı altında kullanıcıların yeni sayfa yaratmasına, sayfalarda düzenlemeler yapmasına ve bu sayfaları birbirine bağlamasına izin veren bir yazılımdır. Wikipedia bu wikilerden en çok bilinenidir..

9 Podcoast Podcast sisteminin internetten bir programın ses ya da video kaydını indirmekten farkı beslemelerin kullanılması ve böylece her yeni bölümü özel yazılımların izleyerek otomatik olarak yükleniyor olmasıdır.

10 RSS RSS, genellikle haber sağlayıcıları, bloglar ve podcastler tarafından kullanılır. İnternet kullanıcılarının veri akışını kolaylıkla takip edebilmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

11 Blog Derse entegre edilmiş bu araç üzerinde bizden istenilenler doğrultusunda yani önceden belirlenmiş bir amaç doğrultusunda düşündüklerimizi paylaşabiliyoruz. Genel olarak diğer paylaşımları okuyabiliyor, yorumlarımızı ekleyebiliyor, konular üzerinde tartışmalar yapabiliyor.

12 Google Google’u genellikle bir arama motoru olarak kullanıyoruz ancak birkaç özelliğini de tanırsak çok eğitimde de kullanabileceğiz. Google’un bu özelliklerini birkaç kelimeyle anlatalım. Herşeyden önce bir arama motoru

13 Kaynakça http://tr.wikipedia.org/wiki/Web_2.0


"Web 2.0 Araçları Tanıtım Sunusu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları