Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Midedeki asitli salgının ve bununla karışmış olan besin maddelerinin, geriye özofagusa kaçmaları, yani “Reflü” olayı sonucu özofagusun mideye yakın son.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Midedeki asitli salgının ve bununla karışmış olan besin maddelerinin, geriye özofagusa kaçmaları, yani “Reflü” olayı sonucu özofagusun mideye yakın son."— Sunum transkripti:

1 Midedeki asitli salgının ve bununla karışmış olan besin maddelerinin, geriye özofagusa kaçmaları, yani “Reflü” olayı sonucu özofagusun mideye yakın son bölümlerinde asidin neden olduğu iltihaba ve bu olayın tümüne “Reflü özofajit” denilmektedir

2  Reflü özefajit her 10 kişiden 4’ünde görülür. Normalde birçok kimsede yemek sonrası 10-15 kez reflü görülebilir. Ancak bu bazı durumlarda hastalığa neden olur. En tipik belirtisi yemekten 30-60 dakika sonra oluşan ve uzanıp yatmakla başlayan veya artan yanmadır.

3  Sa ğ lıklı insanlarda normalde haftada 2-3 kez reflü olabilir. E ğ er 3’den daha fazla olursa reflü hastalı ğ ı vardır.

4  Alt özefageal antireflü mekanizmasının bulunmaması,  Sliding tipi hiatal herni,  Artmı ş gastrik volüm,  Gastrik sekrasyondaki asit ve pepsin seviyesi, reflünün yarattı ğ ı hasarın derecesini etkiler.

5  Gö ğ üs a ğ rısı,  Gö ğ üste yanma hissi,  Bo ğ azı devamlı temizleme iste ğ i,  A ğ ıza ek ş i su gelmesi,  Ses kısıklı ğ ı  Hiatal herni durumu (mide fıtı ğ ı) varsa bu ş ikayetler daha da belirginle ş ir.

6  Tedavi de anitkolinerjik ilaçlar kullanılır.  Reflü Özefajiti yaratan etkenin ortadan kaldırılması da tedavinin en önemli noktalarından biridir.


"Midedeki asitli salgının ve bununla karışmış olan besin maddelerinin, geriye özofagusa kaçmaları, yani “Reflü” olayı sonucu özofagusun mideye yakın son." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları