Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan"— Sunum transkripti:

1 Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan
Geleceğin Robotları Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan

2 Çok uzun zamandır robotlar hem gerçek hayatta (sanayi tesislerinde, üniversitelerin araştırma laboratuarlarında, mutfaklarda) hem de hayal dünyamızda (sinema ve edebiyat yapıtlarında) yer alıyorlar. Bir satranç ustası DEEP BLUE, Sony'nin sevimli robotu QRIO en güncel örnekleri.

3 Edebiyat dünyasında Asimov'un "Ben Robot"'u, sinema dünyasında Yıldız Savaşları'nın R2D2 ve C3PO'su en eski ve en popüler örnekler. Elbette örnekler arttırılabilir. Ama bir gerçek var ki günümüzde sinema yapıtlarının hemen hepsinde robotlar yer alıyor ve her geçen gün yeni ve daha gelişmiş bir robot anlatılıyor televizyonlarda, internette ve dergilerde.

4 Gelişim süreci: George Basalla "Teknolojinin Evrimi" adlı yapıtında insan yapısı olan her ürünün bir gelişme süreci olduğunu, her ürünün bir önceli olduğunu öne sürer. İnsanoğlu beklentilerini karşılamak üzere bir çok ürün yapar ama ihtiyacına en uygun olanı seçer.

5 Gelişim süreci: -. Böylece sadece insanın işine en çok yarayan ürün gelişir, diğerleri de kaybolur. Teknolojinin Evrimi adlı eserde silahlar ve tarım ürünleri ile ilgili çok ikna edici örnekler anlatılmaktadır. 

6 Robotlar konusunda durum böyle mi acaba
.  Robotlar konusunda durum böyle mi acaba? Endüstriyel ve oyuncak robotların doğrudan insan beklentileri doğrultusunda geliştikleri kuşku götürmez.

7 Ancak ticari ve endüstriyel olmayan robotlar konusunda insanoğlunun ne gibi bir beklenti içinde olduğu çok açık değil. Neden satranç oynayan ya da insan gibi yürüyebilen robotlar yapıyoruz? Bu sorunun cevabı çok açık değil. Açık olan bir şey var: robotlar sürekli gelişiyor:

8 Hayatımızı Kolaylaştıranlar İcatlar

9 Hayatımızı Kolaylaştıran Örnekler
Hayatımızı Kolaylaştıran Buluşlara  Örnekler: Buluşlar hayatı kolaylaştırırken, yeni buluşlara da basamak olmuştur.

10 Örneğin; George Stephenson, 1829 yılında en iyi buharlı lokomotif tasarlama ve yapma yarışmasını kazanıp Rocket adlı bir lokomotifi üretmeseydi belki de 1837 yılında Isambard Kingdom Brunel, ilk kıtalararası buharlı gemiyi yüzdüremeyecekti..

11 Yine 1890 yılında Daimler motor şirketinin, dört tekerlekli ve akaryakıtla çalışan otomobil üretimine başlamasından 13 yıl sonra yani 1903 yılında, Henry Ford, yeni araba fabrikasıyla seri üretim tekniğini getirdi. 

12 1783 yılında Montgolfier Kardeşler’in, bir sıcak hava balonunu başarıyla uçurdu.

13 Amerikalı Wright Kardeşler ilk motorlu uçağın uçuşunu 1903 yılında gerçekleştirirken, 36 yıl sonra yani 1939 yılında İgor Sikorsky adlı bir Rus mühendis tarafından ilk helikopter yapıldı.

14 George Stephenson, en iyi buharlı lokomotif tasarlama ve yapma yarışmasını kazandı. Rocket adlı bir lokomotif'i hangi tarihte üretti?

15 Bizi İzledğiniz için teşekürler..


"Yunus Akan Hazırlıyanlar Elif Akan" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları