Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULUMUZ HAKKINDA. OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULUMUZ HAKKINDA. OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz."— Sunum transkripti:

1

2 OKULUMUZ HAKKINDA

3 Okulumuz

4 TARİHÇEMİZ Eskişehir ili, Odunpazarı İlçesi, Çankaya Mahallesinde 8 derslikli Plevne Ticaret Meslek Lisesi ve Hızırbey Anadolu Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesinin yerine, eğitim öğretim yılında geçici olarak açılan okulumuz eğitime 48 öğrenci ile 2 şube olarak başlamıştır Eğitim öğretim yılı Şubat ayında da şu andaki binasına taşınarak eğitim öğretime devam etmektedir. Okulumuz Spor Alanında Eğitim Öğretim vermekte olup, eğitim öğretim yılında 48 öğrenciyle 2 şube olarak açılan okulumuz, her yıl Bakanlığımızın vermiş olduğu kontenjanla eğitim öğretime devam etmektedir.

5 TARİHÇEMİZ Okulumuz ilk mezunlarını eğitim öğretim yılında vermiş olup, 32 mezun öğrenciden 25 öğrenci lisans programlarına bir öğrenci ön lisans programına yerleşerek kendi türünde Türkiye 1. Si olmuştur. Eğitim - Öğretim yılı için 90 öğrenci alınacaktır.

6 PANSİYONUMUZ HAKKINDA

7 PANSİYONUMUZ

8 PANSİYONUMUZ HAKKINDA
Pansiyonumuza alınacak öğrenciler yetenek sınavı doğrultusunda yapılacak sıralamaya göre istekliler içinden en üstten başlanarak il ayrımı yapılmaksızın alınacaktır. Eğitim Öğretim Yılı İçin: Erkeklerde 32 Kızlarda 8 Boş Kontenjanımız Bulunmaktadır.

9 BAŞARILARIMIZ

10 VOLEYBOL Erkekler İl 1.si, Grup 1.si, Türkiye Yarı Finalleri Grup 3.sü

11 ATLETİZM - KROS Atletizm Kız ve Erkek Takımlarımız İl 1.si
Türkiye Grup Elemelerinde 1. (Erkek), 4. (Kız) Türkiye Finallerinde Türkiye 6. (Erkek) Kros Kız ve Erkek Takımlarımız İl 2.si

12 ORYANTİRİNG Erkeklerde 3 yıl üst üste İl 1.si
Genç A ve Genç B Kızlarda İl 4.sü

13 BOCCE - DART HER İKİ ALANDA İL 1.Sİ

14 FUTSAL Kızlar İl 2.si Erkekler İl 3.sü Türkiye Şampiyonası Grup 1.si
Türkiye Yarı Finaller Grup 2.si ( )

15 KANO K2 TÜRKİYE ŞAMPİYONU

16 FUTBOL Erkeklerde İl 2.si

17 BİREYSEL SPORLAR Judo Türkiye 3.lüğü Disk Türkiye 4. lüğü
Güreşte kilolarında İl birincilikleri, Ayrıca karate, taekwondo ’da öğrencilerimizin çeşitli dereceleri bulunmaktadır.

18 SINAV UYGULAMA ESASLARI

19 YETENEK SINAV TAKVİMİ Başvurular 15 Haziran 2015-24 Haziran 2015
Sınava Girecek Öğrenci Listesinin İlanı 25-26 Haziran 2015 Öğrenci Seçimi İçin Yetenek Sınavı 29.Haziran Temmuz 2015 Asil ve Yedek Listelerin İlanı 3 Temmuz 2015 Asil Kazananların Kesin Kayıtları Temmuz 2015 Boş Kontenjan Kalması Halinde Yedek Liste İlanı 8 Temmuz 2015 Yedek Listeden Öğrenci Kayıtları 09-10 Temmuz 2015 Açık kontenjan kalması durumunda 2. Yetenek sınavı 13-15 Temmuz 2015

20 YETENEK SINAV KOMİSYONU
Okul müdürünün başkanlığında; 2 (iki) ilgili okulun alan öğretmeni, 1 (bir) il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce görevlendirilecek diğer okullardan alan öğretmeni 1 (bir) de alan uzmanı akademisyen yer alacaktır. Alan uzmanı akademisyen bulunamadığı durumlarda il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce 1 (bir) alan öğretmeni görevlendirmesi yapılacaktır. Spor liseleri için oluşturulacak komisyonlarda gençlik hizmetleri ve spor il müdürlüğü veya federasyonlardan ayrıca 1 (bir) temsilci de görevlendirilebilecektir.

21 BECERİ KOORDİNASYON PARKURU

22 UYULMASI GEREKEN KURALLAR
PARKURDAKİ TÜM ARAÇLAR HERHANGİ BİR NEDENLE DEVRİLDİĞİ VEYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ TAKDİRDE HATA SAYILACAKTIR BÜTÜN TOPLAR SEPETTEN ALINIP SEPETE BIRAKILACAKTIR DENGE ALETİNE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR İŞERİTLİ ALANA BASILARAK YAPILACAKTIR SIÇRAMA TAHTASINDA ÇİFT AYAKLA SIÇRAMA YAPILACAKTIR BASKETBOL TOPU İLE TEK ELLE TOP SÜRÜLECEK AKSİ TAKDİRDE HATA SAYILACAKTIR BECERİ KOORDİNASYON SINAVINDA ÖĞRENCİLERE 2 HAK VERİLECEK OLUP BUNLARDAN EN İYİ DERECE DEĞERLENDİRMEYE ALINACAKTIR. ADAYLARIN SIRALAMALARI ELEKTRONİK ORTAMDA ( FOTOSEL) YAPILACAKTIR.

23 YETENEK SINAVI PUANLAMA
Öğrenci seçimi, yetenek sınavının % 70'i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının % 30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacaktır. Yetenek sınavında 50 (elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır.

24 SINAV PUAN TABLOSU YETENEK SINAVININ BELİRLEYİCİLERİ
YERLEŞTİRME PUANININ BELİRLEYİCİLERİ 1-Fiziksel uygunluk Yapılacak olan testler 75 Puan Yetenek sınav puanının % 70’i Ortaöğretime yerleştirme puanının 100 puana dönüştürülmesinden elde edilen puanın % 30’u * -Koordinasyon Farklı motor özelliklerini test eden istasyonlardan oluşur 45 -Çabukluk ve Hız 60 Metre Sürat Koşusu 20 -Kuvvet Durarak uzun atlama testi 10 2-Ritim 10 Puan 3- Sporcu Geçmişi 15 Puan a-Takım sporları Millî sporcu Türkiye şampiyonası 1-4 Türkiye şampiyonası 1-4 13 Puan Türkiye şampiyonası 5-8 11 Puan Grup 1-4 9 Puan İl 1-4 7 Puan b- Bireysel sporlar Türkiye şampiyonası 5-10 Grup 5-10

25 SINAV PUAN TABLOSU 2 Ortaöğretime yerleştirme puanının 1/5 i alınarak 100 lük sisteme dönüştürülür. Bölme işlemi virgülden sonra iki basamak yürütülür. Fiziksel uygunluk testlerinden koordinasyon testi bütün sınavlarda uygulanmak zorundadır. Bu testle birlikte toplam üç testin uygulanması gerekmektedir. Komisyon bu testlerden hem dayanıklılık-çabukluk ve hız testlerinden birisini hem de esneklik ve kuvvet testlerinden birisini seçmek zorundadır. Sporcu özgeçmişi değerlendirilirken birden fazla kategoride derecesi bulunan adayların en yüksek puanı aldığı kategori değerlendirilecektir. Sporcu özgeçmişinde adayların durumunu belgelendirmesi gerekmektedir. Ortaöğretime Yerleştirme Puanı (TEOG) puanları açıklandıktan sonra puanların hesaplanabilmesi için sonuçların komisyona teslim edilmesinden veli sorumludur.

26 Açık kontenjan kalması durumunda 2. Yetenek sınavı
Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar; Temmuz 2015 tarihleri arasında aynı usulle sınav yaparak açık kontenjan kadar başarılı öğrencinin kayıt işlemlerini yaparak öğrenci alım sürecini tamamlayacaklardır.

27 Okulumuza kayıt yaptıranlardan; tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.

28 EĞİTİMCİLER SPOR LİSESİ
YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ HER TÜRLÜ BİLGİYE OKULUMUZ WEB SİTESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

29 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ…


"OKULUMUZ HAKKINDA. OKULUMUZ HAKKINDA Okulumuz." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları