Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CANLILARI ve ÇEVREYİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ (CAÇEKOTAD)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CANLILARI ve ÇEVREYİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ (CAÇEKOTAD)"— Sunum transkripti:

1

2 CANLILARI ve ÇEVREYİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ (CAÇEKOTAD)

3 DERNEĞİMİZİN AMBLEMİ:

4 KURULUŞ AMACI: Canlıları ve çevreyi korumak,canlılara ve çevreye yardım etmek, canlılar ve çevreyle ilgili öğrendiklerimizi sizlerle paylaşmak.

5 DERNEĞİMİZİN KURULUŞU: Derneğimiz 2011 yılında Amasya’da Yiğit SELAMOĞLU tarafından arkadaşları yardımıyla kuruldu. Birçok proje yaptı ve bu projeler şuan sürerlilikte. Derneğimizin sitesi,facebook adresi ve gmaili de var.

6 DERNEĞİMİZİN PROJELERİ: CAÇEKOTAD’ı Tanıtma. LÖSEV’ e bağış kampanyası. LÖSEV’ e bağış kampanyası. KAY(Kurak Alanları Yeşillendirme) projesi. Nesli Tükenen ve Tükenmekte Olan Canlıları Tanıtma. İlginç Canlıları Tanıtma. Sokak Hayvanlarına Yardım Kampanyası. 250 kg Mavi Kapak= Bir Tekerlekli Sandalye Kampanyası. Çevre Tavsiyeleri Slaytı CANLILAR

7

8 DERNEĞİMİZİN GÖREVLİLERİ Kurucu: Yiğit SELAMOĞLU Genel Müdür: M. Doğukan BİÇER Proje Müdürü: Ö. Kağan DANACI Yazı İşleri Müdürü: Doğukan Demirtop Kurucu dışındaki görevliler için sınavla alım prensibi uygulanmıştır. Dernek görevlilerini seçme sınavını kurucu, adaylara uygulamış ve soruları kendi hazırlamıştır. Kurucu dışındaki görevliler için sınavla alım prensibi uygulanmıştır. Dernek görevlilerini seçme sınavını kurucu, adaylara uygulamış ve soruları kendi hazırlamıştır. Derneğimizin üyeleri de bulunmaktadır.

9 Dernek Görevlilerinin Sorumlulukları: Kurucu: Dernekle ilgili en son kararı alır ve diğer görevlilere işlerinde yardım eder. G. Müdür: Diğer müdürlerin işlerinde yapamadığı bölümleri ve projeleri inceleyip eksiklerini tamamlama işlemini yapar. Proje Müdürü: Proje fikri düşünüp fikirlerini düzenleyerek G. Müdür’e gönderir. Tüzük Müdürü: Derneğin tüzüğünü,dosyasını ve sitesini korur. Tüzüğe yeni madde ekler ve dosyaya araştırma müdürünün yaptığı beğendiği araştırmaları ekler.(Kurucuya danışarak.)

10 Araştırma Müdürü: Tüzük müdürünün ve kurucunun istediği araştırmaları yapmalıdır. Müdür Yardımcısı: Belli bir görevleri yoktur. Müdürlere ve kurucuya istenildiğinde yardım ederler. Sekreter: İstenilen yazıları yazar. Siteyle ilgili işleri halleder. Üye: Sadece dernek tüzüğüne aykırı çıkmamalıdır.

11 TÜZÜĞÜMÜZÜN MADDELERİ: Derneğimizin kuruluş amaçlarına uygun hareketler edilmelidir. Canlıları bilerek öldüren ve çevreyi bilerek kirleten kişiler dernekten atılır. Görevliler proje fikirlerini veya başka fikirlerini kurucuya danışmadan hayata geçiremez. Derneğin tüzüğü, dosyası, sitesi ve diğer eşyaları özenle korunmalıdır. Derneğimizin topladığı bağışlar dernekteki görevliler tarafından çalınamaz.

12 Derneğimizde herkes üstüne düşen görevi yapmalıdır. İşlerini iyi yapıp yapmamalarına ve dernekteki diğer görevlilere karşı terbiyelerine göre dernek görevlileri değişebilir.Başka ihtimal ise; daha alt veya üst görevlere getirilebilirler. Dernek görevlilerinin yaptığımız çalışmalardan haberdar olması gerekir. Eğer bir tane bile bilmiyorsa dernekten atılır. Derneğimizi bilenler tanıdıklarıyla bunu paylaşmalıdırlar. Dernek görevlilerinin sorumlulukları acil durumlar hariç dernek tüzüğünce zorunludur.

13 Dernek görevlileri yapılan uygulamalarda aktif olmalıdır. Dernek sitesine giren görevliler kurucunun izni olmadan bir şey değiştiremezler. Derneğimize üye olmak isteyenler facebook veya sitemizden bize mesaj atmalıdır. Ayrıca bize de söyleyebilirler. Derneğimizin tüzüğüne yeni maddeler eklenebilir. Tüzüğün maddeleri kurucu dışındaki kişilerce değiştirilemez.

14 BAZI TAVSİYELER: Birinci resimde susamış bir kedi musluktan su içiyor. Ama o kedi biz evimizin önüne bir kap su veya süt koyarsak buna gerek duymaz. Bu olay sadece kediler için değil, tüm hayvanlar için geçerli. Unutmayın canlıların vücutlarının çoğunu su oluşturur ve bu insanlara ne kadar gerekliyse diğer canlılara da o kadar gerekli bir maddedir.

15 Hayvanlar kafeste tutsak tutulmamalı, ya serbest ortamda güvenlice yaşamalı ya da kafeste yaşasa da arada bir gezdirilip serbest bırakılmalıdır.

16 Ağaçlar kesilmemeli, aksine korunmalıdır. Eğer illaki de ağaç keseceğim diyorsanız yerine yeni ağaç dikmelisiniz.

17 Bitkiler sulanmalıdır. Yoksa çürürler. Bu sayede toprak da kuru kalmaz.

18 DERNEĞİMİZLE İLETİŞİM: Facebook adresimiz: Canlı Çevre Dostu Canlı Çevre Dostu Gmail adresimiz: cndst09@gmail.com cndst09@gmail.comcndst09@gmail.com Sitemiz: Candost09(candost09.wordpress.com) Candost09(candost09.wordpress.com)


"CANLILARI ve ÇEVREYİ KORUMA ve TANITMA DERNEĞİ (CAÇEKOTAD)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları