Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

DİNAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı İstatistik Toplantısı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "DİNAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı İstatistik Toplantısı."— Sunum transkripti:

1 DİNAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı İstatistik Toplantısı

2 Verimli İletişim için ; 1-Aynı hesap sadece tek kişi tarafından kullanılmalı 2-e-postanın arşivlenmesi ve rahat kullanımı için xp için outlook express, Win7 İçin Windows live, benzeri programlar mutlaka kurulmalı(Sadece 1 PC için). 3-Bakanlığımızın e-posta hizmetinin sağlıklı çalışabilmesi için mutlaka resmi e-posta hesabı kullanılmalı.(Diğer sunuculardan gelen e-postaların geçerliliği yoktur ve filitreye takılmaktadır. Reklam, gazete ilanları, vb.. Nedeniyle dış sunucular bakanlığımız tarafından engellenmektedir.)

3 4-Dosya ekinin boyutu 5Mb ‘ı geçmemelidir. 5-Bayram tebriği, facebook ve msn arkadaşlık talebi, ortak mesaj paylaşımları, şirket reklamları için resmi e-posta hesabımız kullanılmamalıdır. (Sistemi Meşgul ettiğinden dolayı) 6-Problem anında mutlaka BT Formatörlerinden yada MEBBİS Şubesinden teknik destek alınız. 7-Şifreleri ve e-posta hesabı olmayan Okul ve Kurumlarımız; Müdürlüğümüzün MEBBİS bölümüne; Resmi kanalla müracaatta bulundukları taktirde, şifreleri kendilerine verileceklerdir. 8-Şifrenizi kimseyle paylaşmayınız. (Bir okul idaresi panoya iğnelemiş-Büyük Puntoyla)

4 İstatistik ; yanlış rakamların doğru toplanmasıdır! MEVCUT DURUM-GENEL KANI

5 Neee! Bu veriler hep düşük Mahmut Hoca Okulu Kapatırlar Maazallah!!! Bu sayıları yükseltelim hemen Sayısal Yükseliş mi? Mevcut Durumu gözler önüne sermek mi? önemli Müdür Bey!!! MEVCUT DURUM-GENEL KANI

6 İstatistik ; sistemli bir şekilde toplanan sayısal bilgilerdir. -Rakamlar yalan söylemez. -Hoşumuza gitse de, gitmese de gerçeği apaçık ortaya koymalıyız. İstatistikler, doğru rakamlara dayanmalı, doğru toplanmalıdır. -Müdürlük olarak verilere bakar, mevcut durum analizi yapar, hedeflerimizi buna göre belirleriz.

7 Neden İstatistik? -Eğitim Yatırımları -Geleceğe Yönelik Stratejik Plan

8 Eğitim verileri Değişken veriler olduğu için mutlaka bir yerde sabitlemek gereklidir. Bu nedenle; İlçemize ait tüm verileri Öğretim yılında bir defa alıp öğretim yılı boyunca tek sefer kullanmalıyız. Takvime göre bu tarih 15 Kasım 2013 olacaktır. Ancak bu tarihte aldığımız verileri 1 Ekim 2013 olarak değerlendireceğiz. 09 Aralık 2013 tarihinde Bakanlığımızca aktarılacak, öğrenci, derslik, öğretmen, ve diğer bilgiler. Öğretim yılı boyunca mutlaka sabit tutulmalı ve istatistiğe girmelidir. Anlık veri istense bile günü kurtarmak adına alınabiliyorsa verilmeli altında tarih ve kaynak gösterilmelidir.

9

10

11 http://hem.meb.gov.tr

12 İlkokulOrtaokul Ayrı binalarda bulunan okullar, kendi e-okul veya MEİS modülünden bina bilgi formlarını dolduracaktır.

13 İlköğretim Kurumu İlkokul (Bina Sahibi) Ortaokul (Kiracı) Ortaokul (Bina Sahibi) İlkokul (Kiracı) Tüm Bina Bilgilerini Girecek –Tahsis Boş Olacak İlkokulu Göstererek Sadece Tahsis Girecek Tüm Bina Bilgileri Boş Olacak Ortaokulu Göstererek Sadece Tahsis Girecek Tüm Bina Bilgileri Boş Olacak I. Durum II. Durum

14 ÖRNEK: ORUÇOĞLU İLKÖĞRETİM KURUMU İlkokul

15

16 Ortaokul

17

18

19

20 Örnek - Öğretmenevi Örnek – Otelcilik TML

21

22

23

24

25

26 Ortak kullanılan binalarda, Bina bilgilerini giren kurum bu verileri girecektir. Diğer kurum girmeyecektir.

27

28 Veri girişinde internet bağlantısı nedeniyle sorun yaşayan okullarımız, BT sınıfı olan okul ve kurumlardan yararlanabilecektir.

29 31 Ekim 2013 8 KASIM 2013 15 Kasım 2013

30

31 HIZLI HATIRLATMA (TEKRAR)

32 KURUM KODU BULUNAN TÜM OKUL VE KURUMLARIMIZ VERİ GİRİŞLERİNİ 1 EKİM 2013– 31 EKİM 2013 TARİHLERİ ARASINDA TAMAMLAYACAKLARDIR. !!!! Son Güne Bırakmadan !!!! İlçeler : 8 KASIM 2013 Kimler Veri Girişinde Bulunacak?

33

34 F12 Tuşuna Basınız Seçeneği İşaretleyiniz… Sistem Açılacaktır… Uyarısı alıyorsanız!!!!

35 Tarih değiştirme işlemi yapmazsak sistem çalışmayacaktır.

36 Sınav Binaları Kesinlikle Okul ve İlçeler Tarafından Oynanmayacaktır. Müdürlüğümüzün 07/12/2009 tarihli ve 35881 sayılı yazısı gereği…

37 Kurum iletişim-adres ve e-posta bilgileri eksiksiz doldurulmalıdır.

38

39

40 E-OKUL VERİ GİRİŞİ Özel ve Resmi bütün; Anaokulları, İlköğretim Okulları, Ortaöğretim Okulları, Özel Eğitim Okulları, E-OKUL Modülünün ilgili yerlerini dolduracaklardır. Kimler E-OKUL Kullanarak veri girişinde bulunacak ?

41

42 Kurum Genel Bilgileri Ekranı

43 Öğretim Şekli ve Özel Eğitim Şubeleri İşleme Ekranı

44 Birleştirilmiş Şube İşleme Ekranı

45 Sınıf Şubeleri İşleme Ekranı

46 Ücretli Öğretmen İşleme Ekranı

47 Öğrenci Kesin Kayıt İşleme Ekranı

48 Öğrenci Nakil İşleme Ekranı

49

50 KATILIMINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ


"DİNAR İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı İstatistik Toplantısı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları