Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Asplenium nidus.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Asplenium nidus."— Sunum transkripti:

1 Asplenium nidus

2 Bilimsel sınıflama: Familya: Polypodiaceae Cins: Asplenium
Tür: Asplenium nidus Türkçe adı: Kuş yuvası eğreltisi

3 EKOLOJİK İSTEKLERİ SICAKLIK:
 Ilık ortamları sevdiği için kışın en düşük sıcaklık 13 0C olmalıdır.

4 TOPRAK: Bitki zengin karışımlı toprağı sever. Uygun toprak hazırlamak için, humusça zengin bahçe toprağı, yanmış çiftlik gübresi, yaprak çürüntüsü ve kaba dere kumu karıştırılır.

5 SULAMA:  Nem oranı yüksek olan yerlerde iyi gelişen bitki olduğu için yazın bolca sulanmalıdır. Çok sıcak ve kurak havalarda yapraklarına su püskürtülür. Yaprakları arada bir nemli bezle silinmelidir. Kışın bitkiye verilen su azaltılmalıdır.

6 GÜBRE:  Bitkiye yıl boyunca ayda bir kez standart sıvı gübre verilmelidir.

7 IŞIK:  Yarı gölge yerleri severler. Üzerine doğrudan gelen güneş ışığı karşısında bırakılmamalıdır.

8 SAKSI DEĞİŞTİRME:  Bitkinin saksısındaki toprakta birçok kökü görüldüğünde, ilkbahar mevsiminde saksısı uygun toprak eklenerek bir numara büyüğü ile değiştirilir. Bitki yeterince gelişip artık saksısı değiştirilmek istenmiyorsa dikkatlice saksısından çıkarılıp kökleri kırpılır ve uygun toprak eklenerek aynı saksıya dikilir.

9 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Bitkinin derin dalgalı ve kenarları dişli bileşik yaprakları, siyah renkli yaprak sapından yukarıya doğru uzanırken, yeni çıkmakta olan yaprakları arasında güzel görünüşlü bir rozet oluşturur.

10 Bitkinin yaprakları 30-60 cm uzunluğa ve 5-20 cm genişliğe ulaşabilir.  

11 Peyzaj Düzenlemelerinde Kullanımı
İç mekan düzenlemelerinde diğer bitkilerle birilikte kullanılabilir ve onların yarattığı nemli ortamda iyi gelişirler. Açık yeşil yaprak rengi ve şekliyle güzel bir kontrast oluştururlar. Ayrıca başka bitkilerle birlikte şişe bahçeleri için uygun oldukları kadar banyoların nemli ve gölgeli atmosferlerine uyum sağlayabilirler.


"Asplenium nidus." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları