Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MADDEYİ TANIYALIM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MADDEYİ TANIYALIM."— Sunum transkripti:

1 MADDEYİ TANIYALIM

2 Çevremizde Sayısız Madde Vardır
MADDE NEDİR? Boşlukta yer kaplayan,olan her şey maddedir. Maddelerin bazı özelliklerini, duyu organlarımızla belirleriz. Görürüz,hissederiz, tat alırız, dinleriz, koklarız.

3 GÖRDÜĞÜMÜZ ÖZELLİKLER
Saydam maddeler (Su, cam, hava) Opak maddeler (Metal, tahta, taş ) Parlak maddeler(Altın yüzük, çelik tencere, gümüş tabak vb.) Mat maddeler (Araba lastiği, kömür, odun, toprak vb.)

4 DOKUNARAK HİSSETTİĞİMİZ ÖZELLİKLER
Esnek (Bükülebilir) Berk (Bükülemez) Kırılgan Sağlam Sertlik Yumuşaklık Düz Pürüzlü

5 TADARAK BELİRLEDİĞİMİZ ÖZELLİKLER
Sertlik Yumuşaklık Düz Pürüzlü

6 Cam, asetat gibi ışığı geçiren, arkasında ne olduğunu gösteren maddelere saydam maddeler; tuğla, duvar, tahta gibi ışığı geçirmeyen, arkasında ne olduğunu göstermeyen maddelere ise opak (saydam olmayan) maddeler denir. Buzlu cam, bazı plastikler ve defter yaprağı gibi bazı maddeler ise ışığı az geçirirler. Bu maddelere de yarı saydam maddeler denir. Camın, ışığı geçirme özelliği olmasaydı, gözlükler ve otomobil pencereleri camdan yapılmazdı.

7 Maddenin Nitelikleri ve Kullanım Alanları
Her maddenin kendine özgü özellikleri vardır. Maddelerin özellikleri ile günlük hayatta kullanımları arasında önemli bir ilişki vardır.

8 MADDE, CİSİM, MALZEME, ALET, EŞYA
Günlük hayatta kullandığımız eşya ya da aletler maddelerin işlenmiş halidir. Su içtiğimiz cam bardak camdan, sınıfımızdaki sıralar ağaçtan yapılmıştır. Bu durumda: Ağaç madde;ağaçtan yapılmış sıra cisimdir.Cam madde; camdan yapılan su bardağı cisimdir.


"MADDEYİ TANIYALIM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları