Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
GÜÇLÜ KADINLAR GÜÇLÜ YARINLAR BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2 Genel Bilgiler Destek Programı: Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı
Projenin Öncelik Alanı: Başta Kadınlar ve Engelliler Olmak Üzere Dezavantajlı Gruplara Yönelik Sosyal İçerme Uygulamalarının Yaygınlaştırılması, Bu Kesimlerin İstihdamının ve Girişimciliğinin Artırılması

3 Proje Süresi : 6 ay Proje Toplam Bütçesi: ,09 TL

4 Proje Ortakları Balya Kaymakamlığı,
Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü, Balıkesir Barosu, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü

5 Projenin Amaçları Genel Amaç: Güney Marmara Bölgesi’nde kadınlara yönelik şiddetin azaltılarak sosyal hayata adaptasyonun geliştirilmesi Özel Amaç: Balya ilçesindeki kadına yönelik şiddetin azaltılması için bilinç düzeyinin ve farkındalığın yükseltilmesi

6 Hedef Gruplar Balya ilçesine bağlı 16 köyde ikamet eden
18-55 yaş arası fiziksel, cinsel, ekonomik veya duygusal anlamda şiddet gören ve şiddet görme ihtimali olan, düzenli ekonomik geliri olmayan, okuma yazma bilen 1000 kadın ile Balya ilçesine bağlı 16 köyde ikamet eden şiddet gösterme ihtimali olan, okuma yazma bilen 1000 erkek

7 Nihai Yararlanıcılar Eğitim seminerlerine katılan 1000 kadın ve erkeğe ait ortalama 800 çocuk, 15085 kişiden oluşan bölge halkı, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü, Balıkesir Barosu, Balya Kaymakamlığı, Balya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

8 Beklenen Sonuçlar Balya ilçesinde şiddetin azaltılmasına yönelik bilinç düzeyinin ve farkındalığın artması, Kadın Danışma Merkezine yapılacak olan başvuruların artması

9 Temel Faaliyetler Proje Ekibinin Oluşturulması, Projenin Tanıtımı,
Eğitim Semineri, Kadın Danışma Merkezinin Oluşturulması, Raporlama ve Görünürlük

10 Faaliyet 1.1: Proje Ekibinin Oluşturulması
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde görevli 1 idareci, 1 öğretmen, Halk Eğitim Merkezinde görevli 1 idareci ve Kaymakamlıkta görevli 1 personelden oluşacaktır.

11 Faaliyet 1.2: Projenin Tanıtımı
Balya Öğretmenevinde proje ortakları, yerel basın, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ile Balya, Balıkesir ve çevre ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin davet edileceği 200 kişilik bir tanıtım toplantısı düzenlenecektir. Proje dahilinde projeye özel bir internet sitesi hazırlatılacaktır.

12 Faaliyet 1.3: Eğitim Semineri
Danışment, Değirmendere, Koyuneri, Göloba, Yenikavak, Akbaş, Çakallar, Bengiler, Havutbaşı, Göktepe, Kaşıkçı, Müstecap, Yaylacık, Doğanlar, Çalova ve Kadıköy olmak üzere 16 köyde ikamet eden yaş arası 1000 kadın ve 1000 erkeğe Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Tedavi ve Rehabilitasyon Hizmetleri, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Yasal Düzenlemeler ve Koruyucu Hizmetler başlıkları altında eğitim seminerleri verilecektir.

13 Eğitim seminerleri haftada 1 gün olacak şekilde her hafta Çarşamba günü, sabah ve öğlen olmak üzere iki oturum şeklinde planlanacaktır. Sabah oturumlarına saat arası kadınlar, öğlen oturumlarına saat arası erkekler katılacaktır.

14 Eğitim seminerleri proje ortakları olan Balıkesir Barosu tarafından görevlendirilen
2 avukat,Balıkesir Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 polis memuru ve Aile ve Sosyal Politikalar Balıkesir İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 2 sosyal hizmetler personeli tarafından verilecektir.

15 Faaliyet 1.4: Kadın Danışma Merkezinin Oluşturulması
“Kadın Danışma Merkezi”nde Balya Kaymakamlığı tarafından görevlendirilen bir personel, kadınlardan gelecek şiddet olaylarına ilişkin başvuruların istatistiklerini tutacak, Şiddetle mücadele kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri ve kadına yönelik şiddet konusundaki güncel araştırmaları takip edecek ve konu ile ilgili gelişmelerden Balya ilçesi ve köylerindeki kadınları haberdar edecektir.

16 Kadın Danışma Merkezi, ilçe merkezi ve köylerinde kadına yönelik şiddet konusunda etkinlikler, toplantılar ve seminerler düzenlenmesinde öncü bir rol üstlenecektir. Kadın Danışma Merkezi, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Jandarma Karakol Komutanlığı ve Balya Kaymakamlığı yanı sıra diğer kurumlar arası veri paylaşımında da etkin bir rol üstlenecektir.

17 Faaliyet 1.5: Raporlama ve Görünürlük
Proje ekibi gerçekleştireceği aylık değerlendirme toplantılarına ilişkin raporlar ı dosyalayacak ve her bir proje ortağına aylık raporlar sunarak proje faaliyetleri konusunda ortaklara bilgi verecektir. Projenin aşamalarını, faaliyetlerini, sonuçlarını içeren 500 adet kitapçık hazırlanarak Balıkesir’deki kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtılacaktır.

18 Teşekkür ederiz…


"BALYA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları