Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ"— Sunum transkripti:

1 EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ DEĞERLENDİRİLMESİ

2 OKULUMUZUN TARİHÇESİ A - EMET İMAM-HATİP LİSESİNİN TARİHÇESİ : Emet İmam-Hatip Lisesi, 23/09/1976 tarihinde Emet Belediyesi tarafından tahsis edilen lojmanlarda tadilat yapılmak suretiyle, eğitim öğretime başlamıştır. Okulumuzun kendi binasının temeli, 1981 yılında, Emet İmam-Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından atılmıştır. Okulumuz, öğretim yılında kendi binasında eğitim öğretime başlamıştır. Orta kısım ilk mezunlarını 1979 yılında, Lise kısmı 1983 yılında ilk mezunlarını vermiştir. Okulumuzda , halen 86 öğrenci eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okul binasının alanı , 850 m2 ' dir B - EMET ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİNİN TARİHÇESİ : 1993 yılında, İmam-Hatip Lisesi binasında eğitim ve öğretime başlamıştır yılında, Emet Anadolu İmam-Hatip Lisesi inşaatına, Emet İmam-Hatip Lisesi Öğrencilerini Koruma Derneği tarafından başlanmıştır. Maddi imkansızlıklardan dolayı inşaat tamamlanamamış , 2005 yılında, bina, okulumuz derneği tarafından Emet Kaymakamlığına tahsis edilmiştir. Anadolu İmam-Hatip Lisesi, ilk mezunlarını 2001 yılında vermiştir. 186 Kayıtlı öğrenci bulunmaktadır.

3 İDARİ PERSONEL 1 MÜDÜR 1 MÜDÜR BAŞYARDIMCISI 3 MÜDÜR YARDIMCISI İHTİYAÇ 1 MÜDÜR YARDIMCISI YARDIMCI HİZMETLER 1 SANTRAL MEMURU 1 ŞOFÖR 1 MEMUR 5 HİZMETLİ

4 ÖĞRETMEN İHTİYACI 1 BİYOLOJİ 1 MATEMATİK 1 TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI
2 MESLEK DERSLERİ

5 TOPLAM ÖĞRENCİ SAYISI 148 125 273 ERKEK ÖĞRENCİ SAYISI
KIZ ÖĞRENCİ SAYISI 125 273

6 BAŞARI / DEVAMLILIK DURUMU
SINIF TEKRARI YAPAN ÖĞRENCİ SAYISI 37 DEVAMSIZLIKTAN KALAN ÖĞRENCİ SAYISI 2

7 KÜLTÜREL PROGRAMLAR VE YARIŞMALAR
ÖĞRETİM YILI KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA İLK 5’İ OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ OLUŞTURMUŞTUR. ÖĞRETİM YILI KİTAP OKUMA YARIŞMASINDA İLK 5’İ OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİ OLUŞTURMUŞTUR.

8 KÜLTÜREL PROGRAMLAR VE YARIŞMALAR
ÖĞRETİM YILINDA KÜTAHYA İLİ HUTBE OKUMA YARIŞMASI OKULUMUZDA DÜZENLENDİ.

9 KÜLTÜREL PROGRAMLAR VE YARIŞMALAR
MESLEKİ UYGULAMALARLA İLGİLİ KANDİL PROGRAMLARI DÜZENLENDİ. OKULUMUZ VE 11. SINIFLAR ARASINDA MÜNAZARA YARIŞMASI DÜZENLENDİ.

10 SPORTİF FAALİYETLER İLÇE VOLEYBOL TURNUVASI OKUL FUTBOL TURNUVASI

11 KÜLTÜREL FAALİYETLER 3 YILDIR ÇIKARILAN OKUL GAZETESİ 11. SAYIYA ULAŞTI. HÜSNÜ HAT SERGİSİ AÇILDI. 11 VE 12. SINIFLARA ÜNİVERSİTE TANITIM GEZİLERİ YAPILDI.

12 YGS – LYS ÇALIŞMALARI TÜRKÇE - MATEMATİK - COĞRAFYA - TARİH DERSLERİNDEN YGS KURSU AÇILDI. EDEBİYAT - COĞRAFYA - FELSEFE GRUBU – ÇAĞDAŞ TÜRK VE DÜNYA TARİHİ DERSLERİNDEN LYS KURSU AÇILDI. 16 YGS 4 LYS DENEMESİ YAPILDI.

13 2004 - 2013 YILLARI ARASINDA ÜNİVERSİTEYE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYISI
ÖNLİSANS-LİSANS SONUÇLARINA GÖRE YERLEŞEN ÖĞRENCİ SAYILARI LİSANS ÖNLİSAN ÖRGÜN AÇIK 1 7 2 3 4 6 8 12

14 2014 ÖSYM DEĞERLENDİRMESİ 2014 YGS 4 PUAN TÜRÜNDE 330 PUANI AŞAN ÖĞRENCİ SAYISI 5 2014 YGS 4 PUAN TÜRÜNDE 300 PUANI AŞAN ÖĞRENCİ SAYISI 8 2014 TS1 TS2 PUAN TÜRÜNDE 270 PUANI AŞAN ÖĞRENCİ SAYISI 9 2014 YGS SINAVINDA 180 PUANI AŞAN ÖĞRENCİ SAYISI 32 2014 YGS SINAVINDA 180 PUAN ALTI KALAN ÖĞRENCİ SAYISI 16 2014 YGS 0 ÇEKEN ÖĞRENCİ SAYISI 6 2014 EAİHL BİRİNCİSİ YGS PUANI (SIDIKA SERT) 318,185 2014 İHL BİRİNCİSİ YGS PUANI(H. İBRAHİM DAĞLI) 336,220 2014 EAİHL YGS EN YÜKSEK PUAN (HATİCE ŞEN) 385,734 2014 EAİHL LYS EN YÜKSK PUAN (HATİCE ŞEN) TS1-357,407 / TS2-368,854

15 PROJELER 2013 – 2014 ÖĞRETİM YILINDA YAPTIĞIMIZ PROJELER
OKULUMUZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİNİN OLUŞTURDUĞU «SİGARASIZ GENÇLER GRUBUNUN» CİĞERLERİMİZ YANMASIN PROJESİ BAŞARIYLA UYGULANDI. ERASMUS+ PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE 5 ORTAKLI «DİN VE ESTETİK» BAŞLIKLI STRATEJİK ORTAKLIK PROJESİ HAZIRLANIP ULUSAL AJANSA BAŞVURUSU YAPILDI.

16 KONFERANSLAR DOÇ.DR.ALİ OSMAN ÖZTÜRK OKULUMUZDAYDI 1991 Mezunlarımızdan Ali Osman Öztürk okulumuz öğrencileriyle buluştu. Okulumuz Mücahit Köksal Çok Amaçlı Salonunda öğrencilerimizle buluşan ÖZTÜRK, lise yıllarından, üniversite eğitiminden, sonrasında Amerika´daki akademik eğitiminden bahsederek öğrencilerimizle hasbihal etti. Niçin okumalıyız sorusunun cevabı arandığı toplantı sonunda öğrencilerimizin sorularını cevaplayan Öztürk, kendini bilen insan olmanın üzerine vurgu yaptı. Öğrencilerin ufuk dünyalarını geniş tutmalarını, bulunduğu çevreyle sınırlı kalmamalarını ve dünyaya açılmalarını söyledi. Müdürümüz Ahmet Yıldırım´ın Ali Osman Öztürk'e teşekkürüyle program sona erdi.

17 KONFERANSLAR DPÜ İLAHİYAT FAKÜLTESİ DEKANI BİLAL KEMİKLİ OKULUMUZDAYDI Prof.Dr.Bilal KEMİKLİ hocamız Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tanıtımı için 11. ve 12.sınıf öğrencilerimizle Mücahit KÖKSAL toplantı salonunda buluştu. Akademik kadrolarını tamamladıklarını belirten Bilal KEMİKLİ hocamız öğrencilerimizi fakültelerinde ağırlamaktan memnun olacaklarını, öğrencilerin akademik olarak üniversiteye devam etmeleri durumunda ellerinden gelen yardımı esirgemeyeceklerini belirterek, öğrencimizi bilgilendirdiler.

18 12. SINIF ÖĞRENCİLERİYLE OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEYDİK
ÜNİVERSİTE GEZİLERİ 12. SINIF ÖĞRENCİLERİYLE OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİNDEYDİK Üniversite gezileri kapsamında son sınıf öğrencilerimize Eskişehir Osmangazi Üniversitesine gezi düzenledik. Son sınıf öğrencilerimiz üniversiteye hazırlık ve motive anlamında Osmangazi Üniversitesinde değişik bölümlere ziyarette bulundular. İlahiyat Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü Profesör hocalarımız eşliğinde gezen ve bölümler hakkında bilgi alan öğrencilerimiz geziden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Öğrencilerimizle yakından ilgilenen ve bizleri en güzel şekilde misafir eden İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin AYDIN, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı hemşerimiz Prof.Dr. Tevfik GEDİKBEY, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet KARTAL, Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Osman KÖKSAL Hocalarımıza canı gönülden teşekkür ediyor, akademik hayatlarında başarılar diliyoruz.

19 11. SINIF ÖĞRENCİLERİYLE OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ GEZİLDİ.
ÜNİVERSİTE GEZİLERİ 11. SINIF ÖĞRENCİLERİYLE OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ GEZİLDİ. Okulumuz 11. sınıf öğrencileri Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Fen Edebiyat fakültesinin Tarih ve Edebiyat bölümlerini gezdi. İlahiyat fakültesi dekanı Prof. Dr. Hüseyin AYDIN ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı hemşerimiz Tevfik GEDİKBEY´e teşekkürlerimizi sunarız.

20 CEVİZDERE ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ
KÜLTÜREL GEZİLER CEVİZDERE ŞEHİTLİĞİ ZİYARETİ Okulumuz 10. sınıf öğrencileri Emet Cevizdere Şehitliği gezisi yapıldı.

21 ÇANAKKALEDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZLE BULUŞTUK.
KÜLTÜREL GEZİLER ÇANAKKALEDE AZİZ ŞEHİTLERİMİZLE BULUŞTUK. Cumartesi günü okul olarak öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle ecdadımız ile buluştuk.

22 SİZLERİ UNUTMADIK EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİNDEN VEFA ÖRNEĞİ Pansiyonumuzun arsasını okulumuza bağışlayan Emine SÜMERAL’a; Okul Müdürü Ahmet YILDIRIM, Emet İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Yüksel TEZCAN, Okul Aile Birliği Başkanı Faruk YILMAZ ve Müdür Yardımcısı Gültekin GÜRKAN teşekkür ziyaretinde bulundu Yılında eğitim öğretime açılan okulumuzun bugün sahip olduğu okul ve pansiyon binalarının yapılmasında yapmış olduğunuz arsa bağışından dolayı öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve bütün imam hatip camiası adına teşekkür eder burada yapılan hayırlı işler devam ettiği sürece sizlere de hayırlar yazılmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim.

23 SİZLERİ UNUTMADIK Değerler eğitimi çerçevesinde vefa değeri kapsamında Mücahit Köksal ve Halil Alkan hocalarımız okulumuzdaydı. Ayrıca Mücahit Hocamız, yeniden düzenlenen ve Mücahit Köksal Çok Amaçlı Salonu adı verilen salonumuzun açılışını gerçekleştirdi. Kürsüye ilk önce Halil Alkan geldi ve öğrencilerimize seslendi. İmam Hatipli olmanın bir ayrıcalık olduğunu belirten Halil Hocamız, öğrencilere hitaben önlerine gelen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini belirtti. Geçmişte yaşanan sıkıntılardan bahsederek anılarıyla sohbetini süsledi. Okulumuzun bir kompleks olarak inşa edilmesinde büyük emekleri geçen (halen Emet´te kompleks olarak bu standartı yakalayabilen bir okul yok) Mücahit Köksal Hocamız, üniversiteyi kazanacak öğrencilerimize burs verme sözüyle başladı konuşmasına. Öğrencilerimizin azimli olmasını ve derslere gereken özeni göstermesi gerektiğini belirterek, bu okuldan mezun olup iyi yerlere gelen öğrencilerinden örnek verip anılarını paylaştı.

24 OKUL TANITIM ÇALIŞMALARI

25 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

26 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

27 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

28 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

29 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

30 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

31 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

32 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

33 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

34 OKULUMUZDA YAPILAN ÇALIŞMALAR
ESKİ YENİ

35 EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ 2014


"EMET ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları