Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-DEVLET ve DİJİTAL VATANDAŞLIK

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-DEVLET ve DİJİTAL VATANDAŞLIK"— Sunum transkripti:

1 E-DEVLET ve DİJİTAL VATANDAŞLIK
Dijital Vatandaşlık İsmail ÖZKÖK Bilişim Teknolojileri ve Yazılımı Öğretmeni

2 E-DEVLET E-Devlet: Devletin vatandaşlarına karşı yükümlü olduğu görev ve hizmetler ile vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim (internet ortamında) kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesidir.

3 E-DEVLET E-Devlet sitelerine dikkat ettiğimizde gov uzantısı ve tr ifadelerini görmekteyiz. Devlet kelimesinin ingilizce karşılığı “goverment” olduğundan dolayı “.gov” uzantısı sitelerin tüm dünyada devletin resmi sitesi oldugunu ve “.tr” uzantısının ise Türkiye devletine ait sitelerin sonunda olduğunu görmekteyiz. Öğrencilerin Not bilgilerini öğrendiği e-okul, kimlik sorgulama sitesi tckimlik.nvi.gov.tr, Hastanelerden randevu almak için kullanılan vb. uzantısı .gov olan tüm siteler e-devlet sitesidir.

4 DİJİTAL VATANDAŞLIK Dijital vatandaşı şöyle tanımlayabiliriz.
Bilgi ve iletişim kaynaklarını kullanırken eleştirebilen(yorumlayabilen), İnternet üzerinde yapılan davranışların sonuçlarını bilen, İnternet üzerinde Ahlaki olarak kararlar alabilen, Teknolojiyi kötüye kullanmayarak başkalarına zarar vermeyen, Sanal dünyada iletişim kurarken ve işbirliği yaparken doğru davranışı teşvik eden vatandaştır.

5


"E-DEVLET ve DİJİTAL VATANDAŞLIK" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları