Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ
ALAN / DAL SEÇİMİ

2 MESLEK SEÇİMİ Meslek, insanın yaşamını sürdürebilmesi için yaptığı ve genellikle bir eğitim, çalışma, birikimi ve seçilen mesleğe bağlı olarak yetenek geliştirmeyi gerektiren ve tüm bu sürecin sonunda kişilerin kazandığı unvandır. Meslek seçimi, herkesin hayatında çeşitli zamanlarda gerçekleştirdiği en önemli kararlardandır ve kişinin gelecekteki hayat tarzını belirlemede dönüm noktasıdır. Meslek seçiminin doğru yapılması, kişinin hayattaki mutluluğunu ve başarısını doğrudan etkiler.

3 Geleceği kurmak için seçilir. Kapasiteye göre seçilir
Meslek Geleceği kurmak için seçilir. Kapasiteye göre seçilir Geçimi sağlamak için gerekli olan maddi imkanı elde etmek için seçilir

4 MESLEK SEÇMEK HAYAT BİÇİMİMİZİ SEÇMEKTİR
Meslek Seçiminde Etkisi Olan Faktörler İstek ve hayalleriniz İlgileriniz, yetenekleriniz Cinsiyetiniz ve fiziksel özellikleriniz Akranlarınızın etkileri ve düşünceleri Ailenizin sosyoekonomik durumu Ailenizin sizden beklentisi Okuldaki başarınız ve öğretmenlerinizin düşünceleri Mesleğin toplumdaki yeri ve gelir düzeyi Çevrenin etkisi, ülkenin ekonomik durumu Mesleki olgunluk düzeyiniz Meslekler hakkında bilgi düzeyiniz

5 Neden Mesleki Eğitim? Teknolojiyi verimli şekilde kullanacak nitelikli işgücü Çağdaş dünya eğitimin her kademesinde mesleki eğitime yönlendirme yapmaktadır. İşsizlikle mücadelede çözüm. Üniversiteli işsizler yerine, hayata erken atılmış, teknik becerisi yüksek, donanımlı nesiller yetiştirmek Girişimci, dinamik, kararlı, üretken nesiller yetiştirmek.

6 Meslek Seçiminde Yapılan Yanlışlar
Toplumda popüler olan mesleklere yönelmek. Mesleki Eğitimi düşünmemeleri, yeteneklerinin olduğu alanlara yönelmemeleri; Mesleki eğitime son tercih olarak bakılması

7 Doğru Meslek Seçimi İçin
1. Kendinizi Tanıyın 2. Meslekleri tanıyın 3. Akademik yeterliliğinizi göz önüne alın 4. Gelecekle ilgili planlarınızı netleştirin 5. Dış etkenlerden arının

8 1. Kendinizi Tanıyın Yeteneklerinizi fark edin ( Ben Neler Yapabilirim ) : Yetenek meslekteki başarıyı etkileyen temel faktörlerden biridir ve temel gerekliliktir. Bir kimse, bir mesleği ya da ona hazırlayan bir eğitim programını seçerken, hangi yetenek türüne ne kadar sahip olduğunu bilmeli en çok sahip olduğu yeteneğini kullanabileceği çalışma alanını araştırmalıdır. İlgi alanlarınızı fark edin ( Ben Neler Yapmaktan Hoşlanırım) : İlgi alanınız, yaparken mutlu olacağınız, özel bir çaba sarf etmeden zevkle yapacağınız işlerdir. Değerleriniz ve Kişilik Özelliklerinizi Fark Edin (Karakterim Nasıl) : Kişi, meslek seçimi yaparken mesleğinden ve hayattan neler beklediğini göz önünde bulundurmalıdır. Sahip olduğunuz değerleriniz vazgeçemeyeceğiniz prensipleriniz meslek seçiminize yön verir. Bunun yanında kişisel özellikleriniz, duygusal ve sosyal olgunluğunuz, girişkenliğiniz meslek seçiminde önemlidir.

9 2- Meslekleri Tanıyın Bir mesleğe karar vermeden önce, o meslekle ilgili şu özellikler araştırılmalıdır; 1. Mesleğin niteliği, çalışma saatleri içinde neler yapıldığı 2. Çalışma ortamının nasıl olduğu 3. Mesleğe hazırlanma sürecinin ne olduğu 4. Mesleğe girmek için aranan özelliklerin (yaş, boy, kilo v.b) ne olduğu 5. Mesleğe giriş nasıl olmakta ve sosyal güvence olup olmadığı 6. Meslekte ilerleme imkânının olup olmadığı 7. Mesleğin olumlu ve olumsuz yönleri 8. İş bulma imkânı ve mesleğin getireceği kazanç

10 3. Akademik Yeterliliğinizi Göz Önüne Alın Düşündüğünüz meslek için gerekli akademik yeterliliğe sahip olup olmadığınızı, sınavda o bölüm için gerekli puanı alıp alamayacağınızı göz önünde bulundurun. Bunun yanında, sahip olduğu akademik yeterliliğin altında bir mesleğe yönelen bireyin, meslekte doyum sağlaması da mümkün olmayacaktır.

11 Gelecekle İlgili Planlarınızı Netleştirin Yaşınız ne olursa olsun “ 10 yıl sonra kendimi nerede görüyorum? Ne iş yapıyor olacağım? Nerede oturacağım? Hangi işi yapıyor olacağım? ” sorularını kendinize sorarak gelecekle ilgili planlarınızı netleştirmeniz faydanıza olacaktır.

12 5. Dış Etkenlerden Arının Meslek seçerken toplumsal yargılardan bağımsız düşünmek, ailenin tek taraflı ve baskıcı yönlendirmelerinden uzak durabilmek gereklidir. Sonuçta seçtiğiniz meslekte siz çalışacaksınız. Bu sebeple kendi istemiş olduğunuz mesleğe yönelmeniz faydalı olacaktır.

13 Sonuç olarak mesleğe yönelme;
Kendinizi tanımanız, mesleğin özelliklerini tanımanız, kendi özellikleriniz ve mesleğin özellikleri arasındaki ortak noktaları araştırmanızı içeren bir süreçtir.

14 Meslek Seçimi Sürecinde Anne Babaların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar
Çocuğunuzun kendi istekleri ve yetenekleri doğrultusunda seçim yapmasına izin veriniz. Yol gösterebilir ya da fikrinizi söyleyebilirsiniz ancak son karar çocuğunuzun olmalıdır. Bazen anne babalar kendilerinin gerçekleştiremediği idealleri çocuklarının gerçekleştirmelerini isterler ancak çocuğunuzun ideallerinin sizinkilerden farklı olabileceğini unutmayınız. Bazı özel yetenek gerektiren mesleklere, çocuğun sahip olduğu yetenekler göz önünde bulundurulmadan yapılan yönlendirmeler başarısızlıklara yol açabilmektedir. Çocuğu akademik yeterliliğiyle ya da özel yeteneğiyle ilgili başka birisiyle kıyaslamak onu üzecek ve kendine olan güveninin azalmasına sebep olacaktır.

15 Dikkat edin, seçeceğiniz meslekte hayatınızın 40 yılını, gününü, saatini geçireceksiniz. Bu yüzden, seveceğiniz, isteyerek çalışacağınız, mutlu olacağınız mesleği seçmek için iyi düşünün

16 İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres: Kazım Karabekir cad VAN Telefon: Faks: 0432 – E-posta: Web adresi: ciceklicpl.meb.k12.tr

17 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ ALANLAR VE DALLAR
ALAN ADI DAL ADI   Muhasebe ve Finansman Bilgisayarlı Muhasebe  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Erken Çocukluk Eğitimi  İmam-Hatip Lisesi İmam-Hatip Bilişim Teknolojileri Web Tasarımı

18 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ GENEL LİSE SINIFLARI
SINIF ADI TÜRKÇE-MATEMATİK SAYISAL SÖZEL

19 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
Yaşadığımız yüzyılda ülkelerin iyi yetişmiş, donanımlı, mutlu, sevmeyi bilen, duyarlı, düşünebilen, doğru karar verebilen, ülkesini seven bireylere gereksinimi vardır. Bunun için de sağlıklı ve iyi bir eğitim ortamının oluşturulması gerekmektedir. Eğitimin istenilen düzeye ulaşabilmesi için çevre ve günün koşullarına uygun belirlenen nitelikte program ve plan hazırlanmalıdır. Günümüzde erken çocukluk eğitiminin yanı sıra özel eğitim kurumlarının hızla yayılması, bu sektörde büyük bir ihtiyaç doğmasına neden olmuştur. Çocuk gelişimi ve eğitimi alanının program geliştirme çalışmaları kapsamına alınması ve bu çerçevede programlarının sektör analizine dayalı olarak modüler esaslı hazırlanması, ülkemiz insanlarının eğitimi açısından çok önemlidir. Bu sektöre ara eleman yetiştiren mesleki ve teknik eğitim sistemine yeni bir anlayış getirecektir. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Programı’nda; 1. Erken çocukluk eğitimi, 2. Özel eğitim dalları yer almaktadır.

20 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
SEKTÖR EĞİTİM ALAN ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ALANIN TANIMI Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan erken çocukluk eğitimi ve özel eğitim dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan mesleklerde sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmektir.

21 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
DAL PROGRAMLARI TANIMLARI VE AMAÇLARI 1. ERKEN ÇOCUKLUK EĞİTİMİ Tanımı: Erken çocukluk öğretmen yardımcısının sahip olduğu, çocuğun gelişim ilkelerine uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında erken çocukluk öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir. 2. ÖZEL EĞİTİM Tanımı: Özel eğitimde öğretmen yardımcısının sahip olduğu, özür grubuna uygun eğitim programını uygulamada öğretmene yardımcı olma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Çocuk gelişimi ve eğitimi alanında, özel eğitimde öğretmen yardımcılığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmektir.

22 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
GİRİŞ KOŞULLARI Öğrencilerin sağlık durumu, çocuk gelişimi ve eğitimi alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır. İSTİHDAM ALANLARI Çocuk gelişimi ve eğitimi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dalda kazandıkları yeterlikler doğrultusunda eğitim sektöründe; 1. Erken çocukluk eğitim kurumlarında, 2. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde çalışabilirler. EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI 1. Program mesleki ve teknik eğitim alanında diplomaya götüren ortaöğretim kurumları ile belge ve sertifika programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim-öğretim kurumlarında uygulanmaktadır. 2. Programın uygulanabilmesi için çocuk gelişimi ve eğitimi alanı standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır.

23 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
BELGELEN-DİRME 1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir. 2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir. 3. Öğrenciye programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki ve teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir. 4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler, sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir. EĞİTİM SÜRESİ 1. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. Sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır. 2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Haftalık Ders Çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.

24 ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI HAFTALIK DERS ÇİZELGESİ

25 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MESLEKTE İLERLEME EK PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Yüksek Öğretim Lisans Programları Süre Puan Türü Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Çocuk Gelişimi (Yüksekokul) Görme Engelliler Öğretmenliği İşitme Engelliler Öğretmenliği Okul Öncesi Öğretmenliği Özel Eğitim Öğretmenliği Sosyal Hizmet (Yüksekokul) Üstün Zekalılar Öğretmenliği Zihin Engelliler Öğretmenliği 4 YGS-5 YGS-4 YGS-4 YGS-5 YGS-6

26 ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI
MESLEKTE İLERLEME ÖNLİSANS PROGRAMLARI SINAVSIZ Ortaöğretim Alan Kodu Yükseköğretim ön Lisans Programları Süre Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Çocuk Gelişimi Sosyal Hizmetler 2

27 DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER
ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI MESLEKTE İLERLEME DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları Çocuk Gelişimi Okul Öncesi Öğretmenliği Sosyal Hizmetler / Sosyal Hizmet Sosyal Hizmet Sosyoloji

28 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ Bilişim sektörü dünyada son elli yıldır var olan ancak günümüzde olağanüstü öneme sahip olan bir sektördür. Katma değeri oldukça yüksek olan bilişim sektörü, gelişmiş ülkelerde gözde sektörlerin başında gelmektedir.

29 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
SEKTÖR BİLİŞİM ALAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ TANIMI Bilişim teknolojileri alanı, bilgisayar sistemlerinin yazılım ve donanım kurulumu yanında alanın altında yer alan ağ işletmenliği, bilgisayar teknik servisi, veri tabanı programcılığı ve web programcılığı dallarının yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. ALANIN AMACI Bilişim teknolojileri alanında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazandıran nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

30 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI 4. WEB PROGRAMCILIĞI Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmektir.

31 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
GİRİŞ KOŞULLARI Öğrencilerin sağlık durumu, bilişim teknolojileri alanı altında yer alan mesleklerin gerektirdiği işleri yapmaya uygun olmalıdır. İSTİHDAM ALANLARI Bilişim teknolojileri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; 1. Ağ kurulum ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmete ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 2. Bilgisayar teknik servisi hizmeti veren bilgisayar firmalarında, kamu kurum ve kuruluşlarında, 3. Kullanıcı ara yüzüne sahip uygulama ve veri tabanı programları kullanımı ve yönetimi hizmeti veren ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında, 4. Web tasarımı hizmeti veren veya web ortamında çalışan etkileşimli programlar hazırlayan yazılım şirketlerinde ya da bu hizmetlere ihtiyaç duyan firma, kamu kurum ve kuruluşlarında vb. yerlerde çalışabilirler.

32 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
Teknoloji Fakültesi Lisans Programları Yüksek Öğretim Lisans Programları Süre Puan Türü 4176-Bilişim Teknolojileri Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) Yazılım Mühendisliği (M.T.O.K.) 4 MF-4

33 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEKTE İLERLEME EK PUANLI LİSANS PROGRAMLARI Yüksek Öğretim Lisans Programları Süre Puan Türü 4176-Bilişim Teknolojileri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (YO) Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri (Yüksekokul) İşletme Bilgi Yönetimi (Yüksekokul) Yönetim Bilişim Sistemleri (Yüksekokul) 4 YGS-1 YGS-1 YGS-6 YGS-6

34 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ
MESLEKTE İLERLEME ÖNLİSANS PROGRAMLARI SINAVSIZ Ortaöğretim Alan Kodu Yükseköğretim ön Lisans Programları Süre 4176- Bilişim Teknolojileri Basım ve Yayın Teknolojileri Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgi Yönetimi Bilgisayar Operatörlüğü Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Teknolojisi Coğrafi Bilgi Sistemleri İnternet ve Ağ Teknolojileri Mobil Teknolojileri Pazarlama 2

35 DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEKTE İLERLEME DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları Basım ve Yayın Teknolojileri Fotoğraf Fotoğraf ve Video Gazetecilik Görsel İletişim Görsel İletişim Tasarımı Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı Grafik Grafik Sanatlar ve Grafik Tasarım Grafik Sanatları Grafik Tasarım Grafik Tasarımı Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İletişim İletişim Bilimleri İletişim Sanatları İletişim Tasarımı İletişim Tasarımı ve Yönetimi İletişim ve Tasarım Medya ve İletişim Reklam Tasarımı ve İletişimi Reklamcılık Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Yeni Medya

36 DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEKTE İLERLEME DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları Bilgi Güvenliği Teknolojisi Bilgisayar Teknolojisi Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Operatörlüğü Bilgisayar Mühendisliği Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar-Enformatik Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Enformasyon Teknolojileri Fizik İstatistik İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Kontrol Mühendisliği 3 Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik-Bilgisayar Meteoroloji Mühendisliği Uzay Mühendisliği Yazılım Mühendisliği

37 DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEKTE İLERLEME DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları Bilgi Yönetimi Bilgi ve Belge Yönetimi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği İşletme İşletme Bilgi Yönetimi İşletme Enformatiği İşletme-Ekonomi Lojistik Yönetimi Yönetim Bilişim Sistemleri Coğrafi Bilgi Sistemleri Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bilgisayar-Enformatik Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri İnternet ve Ağ Teknolojileri Bilgisayar Mühendisliği Bilişim Sistemleri Mühendisliği Enformasyon Teknolojileri Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Matematik-Bilgisayar Yazılım Mühendisliği

38 DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ MESLEKTE İLERLEME DİKEY GEÇİŞ SINAVI İLE GEÇİLECEK 4 YILIK BÖLÜMLER Ön Lisans Mezuniyet Alanı Tercih Yapılabilecek Lisans Programları Pazarlama Halkla İlişkiler Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Halkla İlişkiler ve Tanıtım İletişim İletişim Bilimleri İşletme İşletme Enformatiği İşletme-Ekonomi Lojistik Yönetimi Reklam Tasarımı ve İletişimi Reklamcılık Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Uluslararası İşletme Uluslararası İşletmecilik Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Uluslararası Ticaret Uluslararası Ticaret ve Finans Uluslararası Ticaret ve Finansman Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik Uluslararası Ticaret ve Lojistik

39 9.SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SEÇEBİLECEĞİ
OKUL VE ALANLAR TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN NOKTALAR : Okul tercihi yaparken en çok istediğiniz okuldan en az istediğiniz okula şeklinde tercih yapmalısınız. Kendi okulunuz dahil en fazla 3 okul ve her bir okul için en fazla 5 alan seçebilirsiniz. Açıkta kalmamak için bütün tercih haklarınızı kullanınız. Alan tercihi yaparken en çok istediğiniz alandan en az istediğiniz alana şeklinde sıralama yapmalısınız.

40 OKUL ALAN Ahmet Yurtsever Kız Teknik ve Meslek Lisesi  Büro Yönetimi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Giyim Üretim Teknolojisi Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi  Aile ve Tüketici Hizmetleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Hüma Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi  Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Nene Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi  Bilişim Teknolojileri Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kuyumculuk Teknolojisi Eminpaşa Ticaret Meslek Lisesi  Muhasebe ve Finansman OKUL ALAN Van Merkez Ticaret Meslek Lisesi  Bilişim Teknolojileri Muhasebe ve Finansman Kalecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi  Elektrik-Elektronik Teknolojisi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Van Gölü Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Harita-Tapu-Kadastro Van Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Metal Teknolojisi Mobilya ve İç Mekân Tasarımı Motorlu Araçlar Teknolojisi Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Orhan Okay Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri İmam Hatip Liseleri Düz liseler

41 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Mehmet BAYRAM Rehber Öğretmen KAYNAK: Mesleki Eğitim Bilgi Merkezi 2013 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kılavuzu 2012 Dikey Geçiş Başvuru kılavuzu


"2013 ÇİÇEKLİ ÇOK PROGRAMLI LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları