Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

OKULLARDA KUTLANACAK BELİRLİ GÜN VE HAFTALARLA İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "OKULLARDA KUTLANACAK BELİRLİ GÜN VE HAFTALARLA İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER."— Sunum transkripti:

1 OKULLARDA KUTLANACAK BELİRLİ GÜN VE HAFTALARLA İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER.
1-İlköğretim haftası 2-Yangından korunma haftası 3-Dünya çocuk günü 4-Hayvanları koruma günü 5-İstanbul’un kurtuluşu 6-Beslenme ve gıda israfını önleme Haftası

2 7-Birleşmiş milletler günü
8-Cumhuriyet bayramı 9-Kızılay haftası 10-Dünya çocuk kitapları haftası 11-Atatürk haftası 12-Öğretmenler haftası

3 13 İnsan hakları haftası 14-Tutum yatırım ve Türk malları haftası 15-Veremle savaş eğitimi haftası 16-Enerji tasarrufu haftası 17-Yeşilay haftası

4 18-Orman Haftası 19-Dünya Tiyatrolar Günü 20-Sağlık Haftası 21-Turizm Haftası 22-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23-Trafik Haftası

5 24-Anneler Günü 25-Sakatlar Haftası 26-Hava Şehitleri Anma Günü 27-Müzeler Haftası 28-19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı 29-Çevre Koruma Haftası

6 İlköğretim haftası (Okulun açıldığı ilk hafta)
Okumayı öğrenmeyen, çuval taşımayı öğrenir. Çocuklarını okutmayan bir millet yok olmaya mahkumdur. Bilgisiz insan, meyvesiz ağaca benzer. Deme kış, yaz; oku yaz. En büyük düşman cehalettir. Bilenle bilmeyen bir olmaz.

7 Yangından Korunma Haftası (24 Eylül İle Başlayan Hafta)
Yangın en büyük felaketlerden biridir. Yananla yenene dağlar dayanmaz. Yangına körükle gidilmez. Yangın bütün emekleri biranda yakıp kül eder. Yanan her orman yurdun biraz daha çölleşmesi demektir.

8 Dünya Çocuk Günü (Ekim ayının ilk Pazartesi günü)
Bir çocuk dünyada en büyük şeydir. Çocuğa kim demiş küçük bir şeydir. Çocuk olmayan evde baca tütmez. Bu günün çocuğu yarının büyüğüdür. Çocuk güle benzer bakarsan açar, bakmazsan solar.

9 Hayvanları Koruma Günü ( 4Ekim )
Karıncadan ibret al, yazdan kışa hazırlan. Hayvanları sevmeyen, insanları da sevmez. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır. Hayvanlar en uysal dostlarımızdır. Kedi beslemeyen, fare besler.

10 İstanbul’un Kurtuluşu (6 Ekim)
İstanbul’un taşı toprağı altındır. İstanbul iki deniz arasında bir inci parçasıdır. Türkiye Türkleri’nin yeryüzünde başka bir eseri olmasaydı, tek başına yalnız bu eser şeref namına yeterdi.

11 Beslenme Gıda israfını Önleme Haftası(9-16 Ekim)
Açlık ile tokluğun arası, yarım ekmek. Bir dirhem et, bin ayıp örter. Aç esner, tok geğirir. Yaşamak için yemelisin, yemek için yaşamalısın. Bir köşesi delik olan cebi, boşuna doldurmayın.

12 Birleşmiş Milletler Günü (24 Ekim )
Savaş beşikteki yavruyu bile esirgemez. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Yurtta barış cihanda barış. Kıtalararası düşünmeye alışın artık. Birlikten kuvvet doğar.

13 Cumhuriyet Bayramı ( 29 Ekim )
Türk milletinin yaratılışına ve bilgisine en uygun olan yönetim şekli cumhuriyettir. Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk istiklalini Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir. Benim fani vücudum bir gün elbet toprak olacaktır .Fakat Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.

14 Kızılay Haftası ( 29 Ekim 4 Kasım)
Kızılay’a sahip çıkalım, koruyalım üye olalım. Kızılay felaket günlerinde en yakın dosttur. Kızılay savaşta ve barışta koruyucu bir melektir. Kızılay kara gün dostudur. Ateşi söndüren su ise acıyı dindiren Kızılay’dır.

15 Dünya Çocuk Kitapları Haftası (Kasım ayının ikinci Pazartesi)
Kitapsız yaşamak kör, sağır, dilsiz yaşamaktır. Kitap sevgisi sevgilerin en güzelidir. Kitap hiç solmayacak bitkilerdir. Uygarlığa giden yolun köprüsü kitaptır. Bir tek kitap yazmak için, yarım kitaplık okuyun.

16 Öğretmenler Günü (24 Kasım )
Öğretmen ödülünü yıllar geçtikten sonra alır Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum. Öğretmenlik tanrı mesleğidir. Milletleri kurtaran yalnız öğretmenlerdir.

17 İnsan Hakları Haftası ( 4-10 Aralık )
İnsanı bilmeyen Tanrı’yı da bilmez. Her insan bir dünyadır. Ulusların zenginliği ipek, pamuk değil insandır. Gerçek olan bir tek yarış vardır:İnsanlık yarışı.

18 Tutum Yatırım ve Türk maları Haftası (12-18 Aralık günleri)
Para ,mal ve zamanda tutumlu olalım. Yurdunu seven yerli malı kullanır. Ak akçe kara gün içindir. Ayağını yorganına göre uzat. Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı.

19 Veremle Savaş Eğitimi haftası ( Yılbaşını izleyen ilk hafta )
Veremden korunmak için verem aşısı olunuz. İnsanlar veremi, veremli insanlardan alır. BCG aşısı sizi veremden korur. Vereme karşı aşı ol, her zaman neşeyle dol. İnsanlar veremli doğmazlar.

20 Enerji Tasarrufu Haftası ( 11-17 Ocak )
Enerji tasarrufu onu verimli kullanmaktır. Enerji kaybı para kaybı demektir. Enerji tasarrufu yarın geç olabilir. Damlaya damlaya göl olur. Gereksiz harcanan enerji ekonomiye vurulan en büyük darbedir.

21 Yeşilay Haftası ( 1-7 Mart )
İçki her türlü kötülüğün anasıdır. İçki, insanın sağlığını kemiren bir yılandır. Sarhoş, çocuklarının gözyaşlarını içer. İçki ocak söndürür, yuva yıkar. Sağlığında kumar oynama kaybeden sen olursun.

22 Orman Haftası ( Mart ) Orman , tabiatın bize en güzel armağanıdır. Meyve veren ağaca balta vurulmaz. Orman sağlık ve bereket demektir. Yaş kesen baş keser. Ormanımdan bir dal keseni keserim.

23 Dünya Tiyatrolar Günü (27 Mart )
Sanatı ustadan öğrenmeyen öğrenmez. Sanatın düşmanı bilgisizliktir. Sanat kuvvettir. Sanat gemileri, arabaları bile yürütür ;sevgiyi kurar. Sanatlar, hürriyet tarafından emzirilince büyür.

24 Sağlık Haftası (7-13 nisan)
Her işin başı sağlıktır. Sağlıktan büyük zenginlik yoktur. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi. Mutluluğun ilk şartı sağlıktır. Temizlik sağlıktır.

25 Turizm Haftası (15-22 Nisan )
Turizm yolu barış ve kalkınma yoludur. Turisti aldatan kendini ve ülkesini aldatır. Bilmesen de dilini turiste uzat elini. Memnun ayrılan turist Türkiye’nin sesidir. Su akar iz bırakır turist döviz bırakır.

26 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
Bugünün küçüğü yarının büyüğüdür. Milletlerin istikbali gelecek nesillere bağlıdır. Yeni Türkiye’nin öz cevheri milli egemenliktir. Milletin kayıtsız şartsız egemenliğidir.

27 Trafik Haftası Mayıs ayının ilk Cumartesi ile başlayan hafta
Kuşların bile trafik düzeni vardır, çarpışmazlar. Hayatımız en değerli hazinemizdir. Acele eden ecele gider. Kaza “geliyorum” demez. Bir anlık dikkatsizlik her şeyin sonu olabilir.

28 Anneler Günü ( Mayıs ayının ikinci Pazar günü)
Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar. Ana başta taç gönülde ilaçtır. En vefakar anne Türk kadınıdır. Cennet anaların ayağı altındadır. Annemiz bizim en değerli varlığımızdır.

29 Sakatlar Haftası ( 10-16 Mayıs )
Önce tedbir, sonra tevekkül. Hiç bir şey iki insan gözü kadar değerli değildir. Bazen küçük bir dikkatsizlik, ömür boyu pişmanlık demektir. Sakatları yaratan toplum ise, onlara sahip çıkmak da yine toplumun görevidir.

30 Hava Şehitleri Anma Günü ( 15 Mayıs )
Savaşta düşmanı aynı silahla karşılamak kuraldır. Uçağın erişemeyeceği uzaklık, göremeyeceği hedef yoktur. En büyük tehlike göklerden gelecektir. Göklerde üstün olan, her yerde üstün demektir.

31 Müzeler Haftası ( 18-24 Mayıs )
Müzeler tarihin aynasıdır. Atalarının nasıl yaşadıklarını merak ediyorsan müzeleri dolaşmalısın. Kültür varlıklarına sahip çıkamayan bir millet, daha olgunlaşmamış demektir. Gün ışığına çıkarılmış bir eserin değeri ise altınlarla bile ölçülemez.

32 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı
Gençlik sahip olmaya değer tek şeydir. Gençlik insanın başına hayatta bir kere gelir Gençlik hiç bir toplumu acı da koymaz. Gençliğinde genç olabilene ne mutlu. Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafa etmektir.

33 Çevre Koruma Haftası (haziran ayının ikinci haftası)
Doğa ölüyorsa sıra seyircilere de gelecektir Kirletiyorsan şikayet etmeye hakkın olamaz. Çiçeklerin olmadığı yerde insanlar yaşamaz. Aslan yatağından belli olur. İnsanı daha az değil, doğayı daha çok severim.


"OKULLARDA KUTLANACAK BELİRLİ GÜN VE HAFTALARLA İLGİLİ ÖZLÜ SÖZLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları