Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni. Ipsos‘un son araştırmasına göre sosyal medya kullanıcıların büyük çoğunluğu sosyal ağlarda ilginç, komik.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni. Ipsos‘un son araştırmasına göre sosyal medya kullanıcıların büyük çoğunluğu sosyal ağlarda ilginç, komik."— Sunum transkripti:

1 24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni

2 Ipsos‘un son araştırmasına göre sosyal medya kullanıcıların büyük çoğunluğu sosyal ağlarda ilginç, komik ve önemli buldukları şeyleri paylaşıyorlar. 24 ülkede 12,420 kişi ile gerçekleştirilen araştırmaya göre katılımcıların %61′i ilginç ve %43′lük eşit oranla önemli ve komik bulduğu şeyleri paylaşmayı tercih ediyor. %37 oranında sosyal medya kullanıcısı diğerleri kim olduğunu ve neye inandığı bilsin diye paylaşım yaptığını belirtiyor. %30 oranındaki katılımcı bir ürün, servis, kitap, film gibi önerilerde bulunmak için; %29′luk kesim ise bir organizasyon ya da inanca destek vermek için sosyal ağ hesaplarında paylaşımlarda bulunduklarını belirtiyorlar. Araştırmaya göre Türk kullanıcıların %71′lik büyük çoğunluğu ilginç şeyler paylaşmak için sosyal medyayı kullanıyor. Bunu %67 ile önemli; %56 ile komik şeyler izliyor. Dünya ortalaması ile aynı tercihlere sahip olduğu gözlenen Türk sosyal medya kullanıcılarının %46′sı bir ürün, hizmet, kitap, film gibi önerilerde bulunmak için sosyal medyayı kullanıyor. Bu oran global düzeyde ise %30. http://sosyalmedya.co/sosyal-medya-kullanimi-arastirmasi/ TÜRK KULLANICILAR SOSYAL AĞLARDA NELERİ PAYLAŞIYOR

3 http://sosyalmedya.co/pinterest-reklamlar/ PİNTEREST, “PROMOTED PINS” İLE REKLAM DÖNEMİNİ BAŞLATIYOR Reklam özelliğini hayata geçiren son sosyal ağ Pinterest oldu.Facebook ve Twitter‘ın promosyonlu reklamlar özelliğini “promoted pins” (promosyonlu pinler) adı altında platformuna ekleyecek olan Pinterest, işletmelerin reklamlarını arama sonuçlarında ve kategorilerde göstermeye başlayacak. Pinterest ilk etapta belirli markaların reklamlarını kullanıcılarına arama sonuçlarında ve kategori akışlarında gösterecek. Böylelikle kullanıcılara sadece ilgilendikleri reklamları göstermiş olacak. Ayrıca reklamlarda şeffaflık ilkesini benimseyen Pinterest, reklamını gösterdiği ürünün daha önce başkaları tarafından satın alınıp alınamadığını da belirtecek. Promosyonlu pinlerin platformdaki yerini almasıyla kullanıcılar, örneğin “Cadılar Bayramı” yazıp arattığında sonuçlarda Darth Vader kostümü satan bir mağazanın reklamını görebilecekler. Böylelikle Pinterest, ağ üzerindeki aramaların sıcak satışa dönüştürmeye çalışacak.

4 http://sosyalmedya.co/facebook-yapay-zeka/ FACEBOOK, KULLANICI DAVRANIŞLARINI ÇÖZMEK İÇİN YAPAY ZEKADAN YARARLANACAK Technology Review‘in haberine göre Facebook, kullanıcılarının paylaşım alışkanlıklarını ve duygularını yansıtma biçimlerini daha yakından incelemek istiyor. Bunun için yenilikçi bir yaklaşım benimseyerek yapay zeka metodundan yararlanmaya karar verdi. “Derin öğrenme” adı verilen bir yapay zeka metodunu benimseyen araştırma grubu, bu yöntemi Facebook üzerinde paylaşılan veriler üzerinde kullanacak. “Derin öğrenme” metinlerde yazılı bir şekilde geçmese bile, altında yatan duygular ve olayları anlamaya ve fotoğraflardaki nesneleri algılamaya yararken kişilerin gelecekteki davranışlarını da tahmin edebiliyor.

5 http://sosyalmedya.co/youtube-offline-video/ YouTube Kasım ayı itibariyle kullanıcılarına mobil uygulamalarından offline video izleme olanağı sunacağını duyurdu. Kullanıcılar internete bağlı olmasa da “kısa süreliğine” YouTube videolarını cihazlarına ekleyebilecek ve izleyebilecekler. YouTube, kullanıcıların “kısa bir süre için” bu videoları cihazlarına ekleyebileceğini belirtiyor ancak bu “kısa süre” ile neyi kastettiği şu an için belli değil. Büyük olasılıkla full video yerine kullanıcılar YouTube’un belirleyeceği süreler dahilinde bu videoları offline olarak izleyebilecekler. İnternet bağlantısının kesildiği anlarda videoların yarım kalmaması için bu özelliği hayata geçireceklerini açıklayan YouTube’un bu duyurusunu Creator Blog’unda yayınladı. YOUTUBE, MOBİL İÇİN ÇEVRİMDIŞI VİDEO ÖZELLİĞİNİ DUYURDU

6 http://sosyalmedya.co/facebook-buyuk-gorseller/ FACEBOOK BAĞLANTI PAYLAŞIMLARINDA GÖRSELLER 8 KAT BÜYÜDÜ Geçtiğimiz günlerde reklamverenlerin artık sosyal ağda daha büyük boyutlarda görseller kullanabileceğini açıklayan Facebook, bu değişikliğin detaylarını geçtiğimiz günlerde yayınladığı duyurusunda paylaştı. Facebook bu değişiklikle birlikte link içeren sayfa içi paylaşımların mobilde eskisine göre 4 kat, masaüstünde 8 kat büyüdüğünü açıkladı. En iyi görüntüleme kalitesi için artık 630×1200 piksellik görseller kullanılabilecek. Görsellerin minimum boyutu ise 315×600 piksel olacak. Facebook, görsellerde kullanılacak aspect ratio’nun ise 1.91 ile 1 arasında olması gerektiğini söylüyor. Facebook reklamlarda büyük görsel moduna geçerek bu reklamların tıklanma oranını artırmayı planlıyor. Bu değişiklikle birlikte daha görsel odaklı olacak olan Facebook reklamlarının daha çok dikkat çekmesi ve daha fazla kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

7 http://eticaretmag.com/yahoo-e-ticaret-destek-platformu/ YAHOO E-TİCARET DESTEK PLATFORMUNU HİZMETE SUNDU Dünyanın en sık kullanılan e-posta ve arama motoru ağlarından biri olan Yahoo, Temmuz ayı sonlarında bünyesine kattığı, e-ticaret aplikasyon platformu Lexity’i, bundan böyle Yahoo Commerce Center (Yahoo Ticaret Merkezi) adıyla kullanacağını duyurdu. Yahoo’nun “mağazanız için basit, uygun fiyatlı ve etkili araçlar için tek elden çözümler” mottosuyla tanıttığı servis, daha önceden Lexity’nin sahip olduğu tüm ürün ve servisleri de bünyesinde bulunduracak. Servis aynı zamanda; sitelerin trafiklerini arttırmak ve geliştirmek için pazarlama tavsiyeleri hizmeti ile gerçek zamanlı müşteri takibi yapılmasına imkan verirken, müşteri sadakatini arttırabilmek için gerçek zamanlı olarak, sorulan sorulara cevap veriyor ve satışa imkan veren anahtar kelimeleri (keyword) toplayarak, söz konusu işletmenin satışlarını arttırıyor.

8 http://www.webrazzi.com/2013/09/17/facebookun-begen-dugmesine-her-gun-4-5-milyar-kez-tikliyoruz/ Facebook, geçtiğimiz günlerde paylaştığı yeni bir dökümanda 1.15 milyar kullanıcının paylaşımlarına dair önemli rakamlar veriyor. Facebook’un bazı yazılım ve donanım mekanizmalarının nasıl çalıştığı da grafiklerle anlatılıyor. Facebook’un paylaştığı rakamlar şöyle: Bugüne dek Facebook yüklenen fotoğraf sayısı 250 milyarı geçti. (2011 ortalarında Facebook’ta 100 milyar fotoğraf vardı ve Flickr’a her gün 3.5 milyon fotoğraf yükleniyordu, toplamda da 8 milyar fotoğraf vardı). Facebook’a her gün 350 milyon, her saat yaklaşık 15 milyon, her dakika 243 bin, her saniye 4 bin adet fotoğraf yükleniyor. Facebook’ta her gün 4.75 milyar içerik (yazı, fotoğraf, yorum, video, durum güncellemesi) paylaşımı yapılıyor. Kullanıcılar her gün 4.5 milyardan fazla Facebook’un ‘beğen’ düğmesine tıklıyor. Facebook kullanıcıları her gün 10 milyardan fazla mesaj atıyor. Facebook sunucuları 250 petabayt büyüklüğünde bir veriyle başa çıkmaya çalışıyor. FACEBOOK’UN ‘BEĞEN’ DÜĞMESİNE HER GÜN 4.5 MİLYAR KEZ TIKLIYORUZ

9 NAKİT ÖDEME YAKIN ZAMANDA TARİHE KARIŞABİLİR http://eticaretmag.com/nakit-odeme-tarihe-karisabilir/ Artık ödeme sistemleri büyük kasalardan, mobile doğru kayıyor. Amerikan, mobil ödeme yazılımı ve donanımı üreticisi I Love Velvet’in yaptırdığı araştırmaya göre de, nakit ödeme alışkanlığının günleri sayılı. Araştırmaya göre, Amerikalıların %51’i de aynı fikri paylaşıyor; nakit ödemelerin artık demode olduğunu ve yakında biteceğini düşünüyor. Tüketicilerin MPOS (Mobil Point of Sale – Mobil Satın Alma Noktası) tercih etmesinin ise çeşitli sebep ve sonuçları var. Örneğin araştırmaya katılanların %17’si alışveriş deneyimlerini sosyal medyada paylaştığını belirtiyor. %37’lik bir kesimse deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşıyor. Ayrıca mobilden alışveriş yaptığı marka hakkında ‘’teknolojik marka”, ”akıllı marka ’’ gibi bir çıkarımlarda bulunan %46’lık bir tüketici grubundan söz ediliyor. Tüketicilerin %26’sı büyük perakendecilerin mağaza içi satın alma ayarları ile; %14’ü yiyecek içecek alışverişlerinden, %10’u ise havayolu ve kiralık araba hizmetlerinden faydalanıyor.

10 http://eticaretmag.com/google-wallet-android/ GOOGLE WALLET ARTIK ANDROİD CİHAZLARDA DA KULLANILABİLECEK Mobil ödeme uygulaması Google Wallet, artık 2.3 ve daha yüksek Android sürümlü akıllı cihazlarda da kullanılabileceğini açıkladı. İlk kullanıma sürüldüğünde sadece NFC (Near Field Communication) özellikli telefonlarda kullanılabildiği için yeterince kullanılamayan Google Wallet’ın bu versiyonunun daha fazla tüketici tarafından kullanılacaktır. Yeni güncelleme ile kullanıcılar, aralarında mobilden ücretsiz para transferi de yapabilecekler. Bu aplikasyonu kullanan tüketiciler, ‘’loyality card’’ yani alışverişlerinde kullandıklarında puan toplayabilen, barkod numarasını kullanabilecekleri bir çeşit kartın da sahibi oluyorlar. Uygulama Google Maps, Google+ ve Google Search gibi uygulamalarıyla da entegre olabiliyor. Google Wallet tüketicilere kredi kart numaralarını ve fatura bilgilerini depolamaya izin veriyor, böylece herhangi bir başka aplikasyonun ya da sitenin Google Wallet kullanımına imkan verip vermediği kontrol edilebiliyor.

11 http://eticaretmag.com/kliksa-intel-twitterda-online-muzayede/ TWITTER’DA ONLINE MÜZAYEDE GERÇEKLEŞTİRDİ Sabancı Holding’in e-ticaret sektöründe, ‘’Ucuza Kon‘’ mottosuyla hizmet veren online alışveriş sitesi Kliksa.com, geçtiğimiz günlerde sosyal platform Twitter’da, Intel işbirliği ile farklı bir etkinlik gerçekleştirdi. Online ve indirimli müzayede mantığındaki kampanya, ‘’Twittigitti’’ adlı hashtag ile başlatıldı. Kampanyanın ilginç tarafı ise Kliksa’nın cazip fiyat anlayışıyla örtüşecek şekilde, bildiğimiz açık arttırmaların aksine, gittikçe artan fiyatlar yerine belli ürünün ( HP X2 İkisi Birarada PC) fiyatlarının git gide düşmesi şeklinde olması. Duyuruları İntel Türkiye Facebook ve Twitter ile Kliksa.com banner mailing gönderimi yoluyla yapılan müzayedeye, ‘’tweettigitti’’ hashtagi ile atılan twitler ile katılım gerçekleşti. 30 kişinin indirimli fiyat hakkı kazandığı yaratıcı müzayede kampanyasında toplam 12 bin tweet atıldı.

12 http://www.webrazzi.com/2013/09/18/20-yil-once-baslayan-internet-reklamciliginin-hikayesi-infografik/ İnternet reklamcılığıın hikayesi bundan tam 20 yıl önce başladı. Eylül 93′de Global Network Navigator ilk banner alanını silikon vadisinden bir hukuk firmasına sattı. Hukuk firması sadece basılı medyada verdiği görselin aynısını internette de kullanmış ve web sitesine trafik sağlamıştı. Aradan 20 yıl geçti 36 milyar dolar büyüklüğünde online reklam pazarı oluştu. Tıklama bazlı reklamları, gösterim bazlı ve aksiyon bazlı reklamlar izledi. 2011′de gazete ve dergilerin reklam gelirlerini geçen online reklam pazarı televizyonun reklam gelirinden sonra reklam pazarında ikinciliği aldı. 1996′da Planet Oaisis tıklama başına maliyeti (PPC) internet sözlüğüne kazandırdı. Şirketi daha sonra Yahoo tarafından satın alınan Jeffrey Brewer, 1998′de arama motorlarında tıklama başına ücret konseptini TED konferasında tanıttı. Böylece internet reklamcılığı pastasının %50′lik dilimini oluşturan arama motoru reklamlarının temeli atılmış oldu. 1993′te başlayıp mobil reklam, video reklam, retargeting ile gelişerek devam eden internet reklamcılığı üzerine Marin Software’in hazırladığı infografiği linke tıklayarak inceleyebilirsiniz: 20 YIL ÖNCE BAŞLAYAN İNTERNET REKLAMCILIĞININ HİKAYESİ

13 İyi Çalışmalar


"24 Eylül 2013 DenizBank Güncel Haber Bülteni. Ipsos‘un son araştırmasına göre sosyal medya kullanıcıların büyük çoğunluğu sosyal ağlarda ilginç, komik." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları