Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SU KAŞİFİ PROGRAMI ATAŞEHİR AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SU KAŞİFİ PROGRAMI ATAŞEHİR AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ"— Sunum transkripti:

1 SU KAŞİFİ PROGRAMI ATAŞEHİR AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ 04.06.2015
SU FESTİVALİ SU KAŞİFİ PROGRAMI ATAŞEHİR AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ

2 Su pasaportu

3 Su Festivali Değerlendirme Formu

4 Su festivali programı

5 Su Pasaportlarının Sonuçlarının Değerlendirilmesi
Su festivalimizde toplam 21 etkinlik yer almaktaydı. Etkinliklerin 21’i farkında olan nitelikteydi. Etkinliklerin 17’si katılan nitelikteydi. Etkinliklerin 9’u değiştiren nitelikteydi. Damlaları sayılan 90 pasaportun, Farkında olanların ortalama damla sayısı 17, toplam damla sayısı 1506’dır. Katılanların ortalama damla sayısı 13, toplam damla sayısı 1166’dır Değiştirenlerin ortalama damla sayısı 7, toplam damla sayısı 581’dir TÜM FESTİVAL BOYUNCA TOPLAM 3253 DAMLA KAYDEDİLMİŞTİR.

6 Su Festivali Değerlendirme Formunun Sonuçlarının Değerlendirilmesi
Festival sonunda katılımcılardan okulumuzun internet sayfasında bağlantısı olan Su Festivali Değerlendirme Formunu doldurmaları istenmiştir. Katılımcılara göre, “Su Takası” etkinliği suyu korumamız gerektiğini en çok hatırlatan ve dünyadaki saklı su konusunda en çok bilgi veren çalışma olmuştur. “Temiz Suya İhtiyaç Var” etkinliği dünyadaki temiz su konusunda en çok bilgilendiren çalışma olduğu katılımcılar tarafından ifade edilmiştir. Etkinliğin adı bu durumu etkilemiş olabilir. İkinci olarak en çok “Suyumuzu Koruyalım (Bilgisayar Oyunu)”, “Saçımla Suyu Temizliyorum (Deney)”, “Suyunu Çiz Oyunu” ve “Hunini Almadan Gitme” etkinlikleri cevabı olmuştur. Tüm katılımcılar su tasarrufu konusunda daha dikkatli olacaklarına inanmaktadırlar.

7 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Öğrenci Konuşması: Okulumuz 5B sınıfı öğrencilerinden Umay Güneş Köseoğlu su tasarrufu konusundaki duygu ve düşünceleriyle kendi yazdığı hikayeyi katılımcılarla paylaştı.

8 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Su Şiirleri Okulumuz 5A sınıfı öğrencilerinden Zeren Safi Türkçe, İdil Elif Yılmaz İngilizce, Dilara Burçe Karakuş İspanyolca olarak su şiirleri okudular

9 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Yağmur Dansı Okulumuz 7A sınıfı öğrencilerinden Bilge Doğan, Simge Yılmaz, İpek Üstün, Defne Tuncer, Gülin Kirman tüm katılımcıları da danslarına dahil ettiler

10 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Tiyatro Okulumuz 6A sınıfı öğrenciler su konulu bir tiyatro oyunu sergilediler.

11 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Hadi Geri Dönüştürelim Festival katılımcıları arasında 3 aşamada gerçekleştirilen yarışmada amaç ambalaj atıklarından yeni ürünler ortaya çıkarmaktır. Yarışmaya öğrenciler velileri ile beraber katıldılar.

12 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Geleceği Dönüştürelim Okulumuz 5A ve 5B sınıfı öğrencileri kendi yazdıkları şarkıyı seslendirdiler.

13 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Temiz Suya İhtiyaç Var Okulumuz 6A sınıf öğrencileri 12 dilde Temiz Suya İhtiyaç Var cümlesini tüm katılımcılara tekrar ettirdiler.

14 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Saçımla Suyu Temizliyorum Okulumuz 7A sınıfı öğrencilerinden İpek Üstün fen proje çalışmasındaki deneyi olan saç atıklarını kullanarak yakıt karışmış suları temizlemeyi gerçekleştirdi.

15 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Suyun Dili Okulumuz Moda Tasarım ve Yaratıcı Eller Kulüpleri öğrencilerinin hazırladıkları kıyafet ve aksesuarlar defile ile sergilendi.

16 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Suyla Rap Okulumuz 7A sınıfı öğrencilerinden Furkan İlgar’ın yazıp söylediği, arkadaşları Eren Kaygusuz, Ozan Ertürk, Deniz Türköz’ün ritim ile eşlik ettiği rap şarkısıdır.

17 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Suyunu Çiz Bu masa etkinliğinde katılımcılar iki kişi halinde yarıştılar. Yarışmacılardan biri kendisine verilen su tasarrufu cümlesini sadece çizerek bir dakika içinde anlatmaya çalışırken diğer yarışmacı da bu cümleyi tahmin etmeye çalıştı.

18 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Eşini Bulmaca Oyunu Bu masa etkinliğinde katılımcılar iki kişi halinde yarıştılar. Üzerinde suyu hatırlatan görsellerin bulduğu kartların eşini bulmaya çalışarak en çok kartı toplamaya çalıştılar.

19 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Su Havzanı Doldur Bu etkinlikte katılımcılar küçük yapışkanlı kağıtlara kendi su tasarrufu cümlelerini yazıp bu kağıtları okulumuzun Su Kaşifi Programındaki sanal su havzamızın posteri üzerine yapıştırdılar.

20 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Su Takası Su değiş tokuşu için öğrenciler yanlarında getirdikleri kitap, CD, DVD veya oyuncakları değiştirdiler. Böylece saklı suyu korumak için önemli bir adım atmış oldular.

21 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Su Kaşifi Çalışmaları Waterangers ekibi ve diğer öğrencilerin yıl içinde Su Kaşifi Programında yaptıkları çalışmalar panolarda sergilendi.

22 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Barkovizyon Hazırlanan barkovizyon gösterisinde su kaşifi çalışmalarımızın fotoğraf ve videoları ile çevre konulu çeşitli filmler izletildi.

23 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Aşağı Yukarı Oyunu Bu etkinlikte katılımcılar bireysel olarak yarıştılar. Kendilerine görseli gösterilen bir yiyeceğin içindeki saklı suyun miktarını tahmin etmeleri istendi. Tahminlerinin doğru sonuca 3 kerede ulaşması için aşağı veya yukarı diyerek yarışmacı yönlendirilmeye çalışıldı.

24 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Hunini Almadan Gitme Katılımcılara atık yağların neden lavaboya dökülmemesi gerektiği ve bir şişede toplanın yetkili kişilere teslim edilmesi gerektiği anlatıldı. Biriktirme işini kolaylaştırmak için atık malzemelerden hazırlanan hunilerimiz dağıtıldı.

25 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Suyumuzu Koruyalım Okulumuz 7A sınıfı öğrencilerinden Eren Kaygusuz’un Scratch programında bir bilgisayar programı hazırladı. Katılımcılar bu bilgisayar oyunu ile suyu tasarruflu kullanacak hamleler yapmaya çalıştılar.

26 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Suyumu Web’de Anlatıyorum Okulumuzu 7A sınıfı öğrencilerinden Ozan Ertürk hazırladığı web sitesi ile katılımcılara su tasarrufunu anlattılar.

27 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Geri Döndüm Geldim Aslında çöp olamayan ambalaj atık malzemelerini kullanarak oluşturulan öğrenci ürünleri sergilendi.

28 SU FESTİVALİ ETKİNLİKLERİ
Su Kitapları Su konulu ilkokul ve ortaokul kitaplarının tanıtımının yapıldığı bir kitap standı kuruldu.

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42


"SU KAŞİFİ PROGRAMI ATAŞEHİR AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları