Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ"— Sunum transkripti:

1 E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ emin.borandag@cbu.edu.tr

2 ‘Müşteri, tedarikçi ve iş ortaklarının internet üzerinden bağlantıyla çalışması’ olarak tanımlanabilen elektronik-iş (e-iş/e-business), Mevcut iş yapma yöntemlerini değiştirerek daha hızlı ve verimli bir ortam yaratmayı amaçlıyor. E-İŞ NEDİR?

3 E-İş Avantajları Bu sistemde şirketler, kendi bilgisayar sistemlerinde bulunan bilgileri paylaşıma açarak, elektronik ortamda evrak alışverişi, satış veya satın alma işlemlerini gerçekleştiriyorlar. Dikkat Edilmesi Gerekenler E-iş ortamına geçmek isteyen şirketlerin daha açık ve şeffaf olabilmeyi göze almaları, bilgisayar sistemlerini bu hedefi destekleyecek noktaya taşımaları gerekiyor.

4 E-TİCARET KANALLARI E-Ticaret Nedir ? E-Ticaret Nedir ? Interneti Etkin Kullanmanın Yolları Interneti Etkin Kullanmanın Yolları Ticaret Fırsatlarını Yayınlayan Sitelerden Nasıl Yararlanılır? Ticaret Fırsatlarını Yayınlayan Sitelerden Nasıl Yararlanılır? Pazarlama Aracı Olarak e-Posta Nasıl Kullanılır? Pazarlama Aracı Olarak e-Posta Nasıl Kullanılır?

5 E-TİCARET NEDİR? İnternet üzerinde ürün ve hizmetlerin alınıp satılması olarak tanımlanabilir. İnternet üzerinde ürün ve hizmetlerin alınıp satılması olarak tanımlanabilir.

6 E-Ticaret E-ticaret, bir işletmedeki iş süreçlerinin elektronik süreçlere dönüştürülmesidir. E-ticaret, bir işletmedeki iş süreçlerinin elektronik süreçlere dönüştürülmesidir. E-Ticaret sayesinde İşletmenin ana işlevleri olan alım-satım, pazarlama faaliyetleri, üretim, finans ve satış işlemlerinin hepsinin internet ve bilgisayar teknolojilerinden yararlanılarak yapılmasını sağlayabilirsiniz... E-Ticaret sayesinde İşletmenin ana işlevleri olan alım-satım, pazarlama faaliyetleri, üretim, finans ve satış işlemlerinin hepsinin internet ve bilgisayar teknolojilerinden yararlanılarak yapılmasını sağlayabilirsiniz... E-Ticaretin diğer bir avantajı E-Pazeryeri E-Ticaretin diğer bir avantajı E-Pazeryeri Güvenlik artışı Güvenlik artışı Şirket maliyetleri azaltılarak yeni müşteriler edinme imkanı getirmiştir. Şirket maliyetleri azaltılarak yeni müşteriler edinme imkanı getirmiştir.

7 Interneti Etkin Kullanmanın Yolları Arama motarlarında doğru veriyi arama(seo) Arama motarlarında doğru veriyi arama(seo) Arama motorlarına kayıt (reklamstore,adsence,adwords) Arama motorlarına kayıt (reklamstore,adsence,adwords) Benzer içerikli web sitelerine bakın Benzer içerikli web sitelerine bakın Etkin olmak için iş alanınızla ilgili sivil toplum örgütlerinin, Dış ticaret müsteşarlığı gibi kamu kurumlarının ve E-ticaret kuruluşlarının sitelerini yakından izlemeniz gerekmektedir. Etkin olmak için iş alanınızla ilgili sivil toplum örgütlerinin, Dış ticaret müsteşarlığı gibi kamu kurumlarının ve E-ticaret kuruluşlarının sitelerini yakından izlemeniz gerekmektedir. Önemli e-bültenlere abone olun. Önemli e-bültenlere abone olun.

8 Ticaret Fırsatlarını Yayınlayan Sitelerden Nasıl Yararlanılır? Ulusal ticaret merkezi ITC, çeşitli ürün grupları için Pazar bilgilerini Pazar eğilimleri, fırsatlar sunmaktadır. Ulusal ticaret merkezi ITC, çeşitli ürün grupları için Pazar bilgilerini Pazar eğilimleri, fırsatlar sunmaktadır. The National Data Bank isimli kuruluşu da tüm dünyadaki pazarlar için ihracat olanaklarını içeren binden fazla Pazar araştırma raporuna yer vermektedir. Raporlar web sitesinden veya CD-ROM ortamında sağlanabilmektedir. www.stat-usa.gov The National Data Bank isimli kuruluşu da tüm dünyadaki pazarlar için ihracat olanaklarını içeren binden fazla Pazar araştırma raporuna yer vermektedir. Raporlar web sitesinden veya CD-ROM ortamında sağlanabilmektedir. www.stat-usa.gov ABD Ticaret Bakanlığı sitesi de çeşitli ülke pazarları hakkında raporlar sunmaktadır. www.ita.doc.gov ABD Ticaret Bakanlığı sitesi de çeşitli ülke pazarları hakkında raporlar sunmaktadır. www.ita.doc.gov Hollanda’nın CBI (Gelişmekte olan ülkelerden ithalatı geliştirme merkezi) de Hollanda ve AB pazarları için ürün Pazar araştırmaları yayınlamaktadır. www.cbi.nl Hollanda’nın CBI (Gelişmekte olan ülkelerden ithalatı geliştirme merkezi) de Hollanda ve AB pazarları için ürün Pazar araştırmaları yayınlamaktadır. www.cbi.nl

9 İş fırsatlarının yayınlandığı çeşitli web siteleri www.dtm.gov.tr www.igeme.gov.tr www.kobinet.org.tr www.tim.org.tr www.turkticaret.net www.stat.usa.gov www.wtpfed.org www.worldtradeaa.com www.eceurope.com www.intracen.org www.imex.com www.dtm.gov.tr www.igeme.gov.tr www.kobinet.org.tr www.tim.org.tr www.turkticaret.net www.stat.usa.gov www.wtpfed.org www.worldtradeaa.com www.eceurope.com www.intracen.org www.imex.com


"E-Ticaret Yrd.Doç.Dr.Emin BORANDAĞ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları