Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E Kitap Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. E kitaplar, bilgisayar, tablet, telefon, okuyucu gibi elektronik araçlarla görüntülenebilir kitaplardır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E Kitap Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. E kitaplar, bilgisayar, tablet, telefon, okuyucu gibi elektronik araçlarla görüntülenebilir kitaplardır."— Sunum transkripti:

1 E Kitap Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık

2 E kitaplar, bilgisayar, tablet, telefon, okuyucu gibi elektronik araçlarla görüntülenebilir kitaplardır.

3 E kitap görüntülemeye yarayan araçlardan bazıları kitap okumaya özel olarak geliştirilmiştir. Bu araçların metin okumaya özel ekranları bulunmaktadır.

4 Ancak e kitaplar bilgisayar, telefon gibi araçlarda da görüntülenebilmektedir.

5 E kitaplardan bazıları yalnızca metin içerirken bazıları metnin yanında sabit ve hareketli görseller de içermektedir.

6 Yapıları bakımından e kitaplar üçe ayrılır: Basit e kitaplar; yanıca metin içermektedir. Bileşik e kitaplar; bazılı bir kitap biçimindedir. Bu kitaplar durağan görselleri içerebilir, sayfalar arasında gezinmek için çeşitli özellikler barındırırlar. İleri düzey e kitaplar; çoklu ortam ögelerini, metin arama işlevlerini, benzeşimleri, başka kaynaklara bağlantıları içeren kitaplardır. Bu tür kitaplar z kitap zenginleştirilmiş kitap) olarak da adlandırılmaktadır.

7 E kitapların birçok güçlü yönü bulunmaktadır: E kitapların iletilmesi ve saklanması basılı kitaplara göre daha kolaydır. Ayrıca e kitaplar çoklu ortam ögeleri, arama bölmesi, sözlük gibi özellikler içerdiğinden daha ilgi çekici olabilmektedir. E kitapların üzerine kolaylıkla not alınabilmektedir.

8 Diğer taraftan e kitapların görüntülenmesinde kullanılan araçlar kırılgandır ve bu araçların batarya ömürleri kısadır. Ayrıca telefon gibi arka ışığı bulunan bir okuyucudan yapılan okuma bir süre sonra göz ve baş ağrılarına yol açmaktadır.

9 Kaynaklar Dağlı, M. (2014). Fatih Eğitim Projesi Kapsamında Hazırlanan Z-kitapların Göz İzleme ve Geçmişe Dönük Sesli Düşünme Teknikleri İle Kullanılabilirliğinin İncelenmesi. Yüksel Lisans Tezi. Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü. Hatipoğlu, N. (2011). Yenilenebilir Etkileşimli ve Hipermedya Destekli E- Kitap Şablonu Tasarımı. Yüksel Lisans Tezi. Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.


"E Kitap Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık. E kitaplar, bilgisayar, tablet, telefon, okuyucu gibi elektronik araçlarla görüntülenebilir kitaplardır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları