Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

SPHEROS R37 DR+ 37” LCD TV 1366 x 768 çözünürlük

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "SPHEROS R37 DR+ 37” LCD TV 1366 x 768 çözünürlük"— Sunum transkripti:

1 SPHEROS R37 DR+ 37” LCD TV 1366 x 768 çözünürlük Dahili uydu alıcı (DVB-S) Dahili karasal ve kablolu dijital alıcı (DVB-T, DVB-C) Dahili 80 GB Dijital kayıt cihazı Yukarıda belirttiğimiz özellikler genel olarak Loewe TV lerde ortak olarak bulunmaktadır. Şu anda çok yer kaplamaması için sadece bir modelin resmine yer verebiliyoruz. Diğer modellerimize ulaşmak için:

2 BAĞLANTI AYARLARI

3 LOEWE RC4 KUMANDA Şekilde Loewe RC4 kumanda görülmektedir. Kalem ile işaret edilen tuş “menü” tuşudur. “Menü” tuşuna basarak Loewe menüsüne ulaşabilir, hemen sağ tarafındaki “end” tuşu ile de istediğiniz zaman menüden çıkabilirsiniz. Menü üzerinde işlem yaparken resimde ok işaretiyle gösterilen “<<“ tuşu ile de bir önceki menü adımına dönebilirsiniz.

4 “menü” tuşuna dokunduğunuzda aşağıdaki menü ekranı karşınıza gelecektir. Menü üzerinde sağa, sola, yukarı ve aşağı hareket ederken kumandanın ortasında bulunan “ok” tuşunu kullanınız. Şimdi menü üzerinde sağa doğru kayarak “bağlantılar” seçeneğine geliniz ve “ok” tuşuna basarak bağlantılar menüsüne giriniz.

5 Bağlantılar seçeneğini işaretlediğinizde aşağıda görmüş olduğunuz menü ekranına ulaşırsınız. Bu ekranda sağa/sola hareket ederek “Anten DVB” seçeneğine geliniz ve “ok” ile seçiniz.

6 “Anten DVB” menüsü içinde “Anten DVB-S” seçeneğini işaretleyiniz.

7 “Anten DVB-S” seçeneğini işaretlediğinizde karşınıza resimde gördüğünüz gibi mevcut anten kurulumu gelecektir. Şu anda yukarıdaki bilgilere göre ; Diseqc ayarları aktif konumdadır 4 ayrı uydu ayarı yapmak mümkündür LNB/C Osilatör frekansları 9750/10600 olarak ayarlanmıştır. Bu ayarları değiştirmek için “ok” tuşu ile devam edebilirsiniz.

8 Bu menüden itibaren cihazınızın uydu ayarlarını uydu sisteminize göre yapılandırabilirsiniz:
Sadece bir antenden yayın almak istiyorsanız; Astra veya Hotbird seçebilir eğer bu uydular dışında bir uydudan yayın almak istiyorsanız(Turksat , Digiturk v.s.) “Diğerleri” seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Eğer birden fazla uydudan yayın almak istiyorsanız (Turksat + hotbird + digturk + ? ) “Uydular Diseqc çoklu anahtarda” seçeneğini işaretleyiniz. Eğer binada ortak Digiturk uydu sistemi kullanılıyorsa “Ortak uydu sistemi” seçebilirsiniz

9 Bir önceki menüde tek bir uydu anteni seçtiyseniz şuanda görmüş olduğunuz menü gelecektir. Bu menüde yüksek band sinyallerin aranıp aranmayacağı sorulmaktadır. Bu durumda “evet(0/22 kHz ile)” seçeneğini işaretleyiniz.

10 Bir önceki menüde ortak uydu sistemi seçtiyseniz şuanda görmüş olduğunuz menü gelecektir. Bu menüde yatay,dikey,yüksek ve alçak band sinyalleri için tek bir osilatör frekansı girmeniz istenecektir. Bu frekans değerini Digiturk firmasından öğreniniz. Digiturk MDU lnb leri 18v ile çalıştığından besleme gerilimini de 18v olarak ayarlayınız.

11 Bir önceki menüden “Diseqc” seçeneğini işaretlediyseniz şuanda görmüş olduğunuz menü gelecektir. Bu menüde tekrarlama oranı 1 multiswitch(MS) için “yok”, 2 MS için “1” , 3 MS için “2” olarak ayarlanmalıdır. İdare gerilimi “açık” , 22 kHz sinyali “band”, ton patlaması değeride “pozisyon” olarak ayarlanmalıdır.

12 Bu menü tek bir uydu veya diseqc seçilmesi durumlarında karşınıza çıkacaktır. Burada kullanmış olduğunuz LNB frekansları sorulacaktır. Uygun değerleri kumanda üzerindeki rakam tuşlarını kullanarak girebilirsiniz.

13 Ve son olarak kurmuş olduğunuz sistemi size özetleyen bu menü ile karşılaşacaksınız. Şuanda görmüş olduğunuz menüde ; tek bir uydu anteni seçilmiş , düşey (Vertical) yayınlar için 13v, yatay(horizontal) yayınlar için 18v Lnb beslemesi seçilmiş , yüksek band için Lnb ‘ye 22 khz sinyali gönderilmesi seçilmiş ve LNB osilatör frekansları düşük band için 9750Mhz, yüksek band için 10600Mhz olarak ayarlanmıştır. “Ok” ile bağlantı ayarlarını sonlandırabilirsiniz. Bir sonraki slayttan itibaren otomatik kanal ayarlama menülerini bilgilerinize sunuyoruz.

14 ARAMA SİHİRBAZI

15 “menü” tuşu ile menüye giriniz ve menü üzerinden yayıncılar seçeneğini işaretleyiniz.
ARAMA SİHİRBAZI

16 “Yayıncılar” seçeneğinin altında manuel veya otomatik arama yaptırabilirsiniz. Lütfen bu menüde “Arama sihirbazı” nı işaretleyiniz.

17 “Arama sihirbazı” seçildiğinde karşınıza şuanda olduğu gibi mevcut ayarların özetlendiği ekran gelecektir. “Arama ayarlarının değiştirilmesi” seçeneğini işaretleyerek kendi ayarlarınızı yapabilirsiniz.

18 Bu ekranda cihazın bulunduğu ülke sorulmaktadır
Bu ekranda cihazın bulunduğu ülke sorulmaktadır. Lütfen Türkiye için “diğer ülkeler” seçeneğini işaretleyiniz.

19 Bu menüde hangi anten kaynağından arama yapacağınız sorgulanmaktadır
Bu menüde hangi anten kaynağından arama yapacağınız sorgulanmaktadır. “Analog”, “DVB-T”, “DVB-C”, “DVB-S” seçeneklerinden herhangibirini kaynak olarak seçebilirsiniz. Burada uydu ayarlamak için lütfen “uydu 1:diğerleri (DVB-S)” seçeneğini işaretleyiniz.

20 Loewe uydu cihazında otomatik arama sembol oranına göre yapılmaktadır
Loewe uydu cihazında otomatik arama sembol oranına göre yapılmaktadır. Yani bu aşamada sizden frekans değeri veyahut başka parametreler istenmemektedir. Sadece arama yapmayı düşündüğünüz kanalların sembol oranlarını yazmanız yeterlidir. Bir defada sadece iki ayrı sembol oranınında arama yapılabilmektedir. Hotbird için sembol oranı 27500, Digturk için olarak belirtilmiştir. Ancak maalesef Turksat için sabit bir sembol oranı yoktur , yaklaşık 40 ayrı sembol oranında arama yapılması gerekmektedir.

21 Bu menüde yeni ayarlanacak kanalların kaçıncı sıradan itibaren kaydedileceği sorgulanmaktadır.

22 Bu menüde yapmış olduğunuz ayarların özeti sunulmaktadır
Bu menüde yapmış olduğunuz ayarların özeti sunulmaktadır. Eğer ayarlarınızda herhangibir sorun olmadığını düşünürseniz “aramayı gerçekleştirmek” seçeneğinden aramayı başlatabilirsiniz. Ayarlarınızı tekrar değiştirmek isterseniz “Arama ayarlarının değiştirilmesi” seçeneği ile gerekli değişiklikleri yapabilirsiniz.

23 Teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Levent Saygılı ENKAY Servis Müd.


"SPHEROS R37 DR+ 37” LCD TV 1366 x 768 çözünürlük" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları