Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Gıda Teknolojisi Alanı

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Gıda Teknolojisi Alanı"— Sunum transkripti:

1 Gıda Teknolojisi Alanı
GIDA KONTROL DALI

2 Gıda Teknolojisi Alanı
Tarım ve hayvancılığa dayalı hammaddeleri modern teknolojileri uygulayarak işleyerek ve tüketime uygun gıda maddeleri üreten ve insan beslenmesine sunan güvenli gıda üretimini sağlamak için duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden gıda kontrol hizmetlerini gerçekleştiren bir teknoloji dalıdır. Gıda sektörü Ülkemizin Avrupa Birliği uyum çalışmaları kapsamında ele alınan en önemli sektörlerden birisidir.

3 Gıda Teknolojisi Alanı
Okulumuzda Gıda Teknolojisi alanı “Besin Teknolojisi-Gıda Kontrol Analizleri” adı altında 1985 yılında Besin Teknolojisi laboratuvarı ve Dünya Bankası destekli araçlarla açılmıştır. METGE projesi kapsamında “Besin Teknolojisi” ve “Ev Yönetimi Beslenme” bölümü ile birleştirilerek oluşturulan “Ağırlama Gıda Teknolojisi” bölümünün “Gıda Analizcisi” programı olarak Meslek ve Anadolu Kız Meslek Lisesi bünyesinde devam etmiştir. 2004 yılından bu yana MEGEP kapsamında Gıda Teknolojisi Alanı Gıda Kontrol Dalı olarak Meslek, Anadolu Kız Meslek ve Teknik Lise bünyesinde devam etmektedir.

4 GIDA TEKNOLOJİSİ ALANININDA YER ALAN MESLEKLER
Gıda Laboratuvar Teknisyenliği, Sebze-Meyve ve Ürünleri Operatörlüğü, Süt ve Süt Ürünleri Operatörlüğü, Sofralık Zeytin ve Zeytinyağı Operatörlüğü Hububat ve Hububat Ürünleri Operatörlüğü, Çay Üreticiliği ve Operatörlüğü

5 GIDA LABORATUVAR TEKNİSYENİ
TANIMI Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ve tüketiciye ulaştırılmasını sağlayan, duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapan, yorumlayan ara meslek elemanıdır.

6 NECATİBEY KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ 2014–2015 ÖĞRETİM YILI GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI ÖĞRENCİLERİ
Anadolu Kız Meslek Lisesi ATL 11/F  22 öğrenci ATL 12/G  26 Öğrenci Teknik Lise Tknk 12/A 26 öğrenci Toplam  74 öğrenci

7 NECATİBEY KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ 2010–2011 ÖĞRETİM YILI GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI GIDA KONTROL DALI Öğretmen kadrosu Osman OLDUK  Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Penbe ORAN  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Canan KALIPÇIOĞLU  Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Nuray KÜPÇÜ Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Şebnem TOKSÖZ  Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Teknolojisi Bölümü Özlem KAYATOPÇUOĞLU Gazi Üniversitesi Aile Ekonomisi Beslenme Öğretmenliği

8

9

10

11 Metef Fuarı Bursa Necatibey Meslek Lisesi Gıda Teknolojisi Standı

12 NECATİBEY KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ 2014–2015 ÖĞRETİM YILI GIDA TEKNOLOJİSİ ALANI GIDA KONTROL DALI İŞLETMELERİ GIDA VE YEM KONTROL Araştırma Enstitüsüsü EKER Süt Ürünleri Gıda San Ve Tic. A.Ş. NATURA Gıda San Ve Tic. A.Ş.(GOLF) AROMA Bursa Meyve Suları A.Ş. COCA COLA İçecek San. Ve Tic. A.Ş. Erbak ULUDAĞ Meşrubat Gıda San A.Ş. KEREVİTAŞ Gıda San. Tic. A.Ş. PENGUEN Gıda San. A.Ş. EMEK YAĞ Sanayii A.Ş. MARMARA BİRLİK Zeytin İşleme Ve Ambalajlama Entegre Tesisleri BESAŞ Bursa Ekmek Ve Besin San Ve Tic. A.Ş. ER GIDA San Ve Tic. A.Ş. BEYAB Gıda Mühendislik Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. B.B.B.Veterinerlik Ve Hayvanat Bahçesi Şb Müd BURSA İL HALK SAĞLIĞI LABORATUVARI D. S. İ. 1. Bölge Müd. Kalite Kontrol Lab. Şb Müd. Kimya Lab.

13 ÜNİVERSİTE EĞİTİMİ Beslenme ve Diyetetik
Gıda Teknolojisi Öğretmenliği, Beslenme Öğretmenliği, Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretmenliği, Turizm ve Otelcilik Öğretmenliği, Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği Konaklama İşletmeciliği ve, Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik lisans programlarını tercih ettiklerinde, ek puan alırlar ve diğer bölümlerden mezun olanlara göre öncelikle yerleştirilirler. Ayrıca; “Gıda Teknolojisi” ön lisans programını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı’nda başarılı oldukları takdirde; “Gıda Mühendisliği”, “Ziraat Mühendisliği”, “Beslenme ve Diyetetik”, “Biyokimya” ve “Kimya” lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler.

14

15


"Gıda Teknolojisi Alanı" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları