Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN"— Sunum transkripti:

1 Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN
Adobe Muse Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN

2 MUSE ile dinamik Menü oluşturmak
Muse programı, Plan görünümünde oluşturulan sayfalara göre otomatik olarak bir dinamik menü oluşturabilir. Widget kitaplığındaki menüler sekmesinden yatay ya da dikey menüler oluşturulabilir. (sürükle bırak yöntemi ile kalıp sayfasına bırakarak) Oluşturulan menünün sağındaki mavi ok simgesine tıklayarak menü ayarları yapılır. Altsayfaların menüye eklenmesi için burada tüm sayfalar seçeneği aktif edilmelidir.

3 MUSE ile manuel menü oluşturmak
Tek sayfalı sitelerde ya da farklı sebeplerle menüyü kendiniz oluşturmak zorunda kalabilirsiniz. Bunun için Widget kitaplığından ekrana bir menü ekleyip ayarlar kısmından «menü tipi»ni manuel olarak değiştirin. Sayfada menü butonlarının yanındaki ve altındaki (+) işaretlerini tıklayarak menünüzü geliştirin, yan ve alt düğmeler ekleyin. Oluşturduğunuz düğmelere köprü ekleyerek menünüzü sonlandırın. (+) işaretleri tıklanarak yan veya alt düğmeler eklenir.

4 Durumlar paneli ile menü ayarı
Pencere sekmesinden «durumlar» sekmesini tıklayarak açılan panelde, menümüzün dört hali görünür, buradan düğmenin normal görünümü, imleç üzerine geldiğindeki görünümü, tıklandığındaki görünümü ve etkin sayfadaki görünümü tek tek ayarlanabilir. Bir düğmeye yaptığımız ayarın tüm düğmelere uygulanması için ayarlar panelinde «birlikte düzenle» seçeneğinin aktif olması gereklidir.

5 Photoshop düğmeleri eklemek
Bazı özel nesneler için özel düğmeler oluşturup ekleyebiliriz. Photoshopta hazırlanan düğmeyi normal, fare üzerinde, tıklandığında ve etkinken görüneceği şekli ile katmanlarıyla oluşturup kaydedin. Dosya – «Photoshop düğmesi yerleştir» sekmesini tıklayın. Karşınıza gelen panelde hangi durumda hangi katmanın kullanılacağını seçin.

6 Widget Paneli Widget’ler web sitelerinde sık kullanılan araçları, hazır olarak barındırırlar. Muse, siteinden farklı widgetler bulup indirebilirsiniz. Bu panelde sitemize eklemek üzere, düğmeler, iletişim formları, menüler, kompozisyonlar, paneller, sosyal medya uygulamaları ve slayt gösterileri mevcuttur. Bir widget seçtiğinizde panelin üstünden neye benzediğini gösteren bir önizleme görebilirisiniz.

7 Akordeon Panel Yapımı Birbiri ile ilişkili içeriği, alt alta açılan pannellerde bir arada göstermek istediğimizde kullandığımız bir özelliktir. Widget kitaplığı, paneller , akordeon sekmesini tıklayarak oluştururuz. Akordeon renk ayarlarını, düğmelerde olduğu gibi «durumlar» panelinden düzenleyebiliriz. Menülerde olduğu gibi sağ taraftaki «mavi ok» tıklanarak panel ayarlarını düzenleriz.

8 Sekmeli Paneller Oluşturmak
Birbiri ile ilişkili içeriği yanyana paneller oluşturarak görmek istediğimizde kullanırız. Widget kitaplığı, paneller , sekmeli panel sekmesini tıklayarak oluştururuz. Sekme renk ayarlarını, düğmelerde olduğu gibi «durumlar» panelinden düzenleyebiliriz. Menülerde olduğu gibi sağ taraftaki «mavi ok» tıklanarak panel ayarlarını düzenleriz.

9 Araç İpuçları Eklemek Kullanıcı bir düğmenin üzerine gittiğinde açıklayıcı bir pencere açılmasını eklediğimizde kullanırız. Widget Kitaplığı – Kompozisyonlar – Araç İpuçları sekmesini tıklayarak ekleyebiliriz. Durumlar panelinden görünüm ayarlarını düzenleyebiliriz.

10 Slayt Gösterileri Eklemek
Resim Ekleme Web sayfasında bir alanda birden çok resim göstermek istediğimizde slayt gösterisi ekleriz. Widget kitaplığı – slayt gösterileri sekmesinde birden fazla çeşidi vardır, birini seçerek sitemize ekleriz. Gösterinin sağındaki mavi oku tıklayarak, öncelikle slayt gösterisinde gösterilecek olan resimleri seçeriz. Ve diğer ayarları yaparız. Durumlar panelinden renk ve opaklık ayarlarını yapabiliriz.

11 İletişim Formu Eklemek
Kullanıcıların sitemizden ayrılmadan bizimle iletişim kurabileceği iletişim formları son derece önemlidir. Widget kitaplığı, formlar, sekmesinden basit ya da detaylı iletişim formları oluşturabiliriz. Form renk ayarlarını, düğmelerde olduğu gibi «durumlar» panelinden düzenleyebiliriz. Menülerde olduğu gibi sağ taraftaki «mavi ok» tıklanarak form ayarlarını düzenleriz. Mail’in gönderileceği adresi Mail gönderildikten sonra kullanıcının yönlendirileceği sayfa

12 Sosyal Medya Bağlantıları Eklemek
Artık kurum ve kişilerin sosyal medyada da sayfaları bulunmaktadır. Sosyal medya widgetleri ile facebook, twitter gibi sayfalara link ve beğeni ekleyebiliriz. Sitemize bir youtube videosu yerleştirebiliriz ya da iletişim sayfamıza Google map aracılığı ile bir harita yerleştirebiliriz.

13 HTML GÖMME HTML dilini bilmeden kodları site içine gömmeye yarar.
İnteraktif uygulamalar ve zengin medya içeriğine izin verir. Çok basit uygulanırlar Youtube veya vimeo videolerı gömme, Google map videosu gömme gibi uygulamalarda kullanırız. Embed kodu veren sitelerden, bu kodu alıp sitemize yapıştırdığımızda MUSE programı html gömme işlemini gerçekleştirir.

14 Google Map Eklemek Google Map’de istediğiniz yere gidip ayarlar sekmesinden HTML gömme kodunu alabilirsiniz.

15 Youtube Video Gömme Youtube Da izlediğinin videonun altında paylaşma ve HTML gömme kodunu alabilirisiniz.


"Yrd. Doç. Dr. Doğan AYDOĞAN" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları