Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

AGERATUM.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "AGERATUM."— Sunum transkripti:

1 AGERATUM

2 FAMİLYA Asteraceae BOTANİK İSMİ Ageratum houstoanianum TÜRKÇE İSMİ Vapur Dumanı

3 MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİ
Habitusu: Çalı formunda otsu bir bitkidir. Kök Yapısı:Saçak köke sahiptir. Gövde Yapısı ve Boyu:Yuvarlak kesitli, çok dallı, yeşil renkli ve otsu gövde yapısına sahiptir. 15 – 20 cm gövde boyuna ulaşır.

4 Sürgün:Sürgün uçlarında gruplar halinde çiçekler yer alır.
Yaprak:Kalp biçimli ve kenarları dişli yeşil yaprakları vardır. Tomurcuk:Çiçek sürgünlerinin ucu mayıs ayı sonunda çok sayıda tomurcukla dolar ve bu tomurcuklar sayesinde yaz mevsimini çiçekli geçirir.

5 Çiçek: İlkbahardan sonbaharın sonlarına kadar pon pon şeklinde bol sayıda açan ufak çiçeklerinin rengi maviden mora kadar değişen tonlarda; seyrek olarak da beyaz ve pembe olur.

6

7 EKOLOJİK İSTEKLERİ Güneşli yerlerden hoşlanır.
Toprak isteği bakımından gevşek, geçirgen, besin maddece zengin topraklardan hoşlanır. Hafif kireçli topraklarda daha rahat yetişir. Toprak çok kuru bırakılmamalı, özellikle çiçek tomurcuğu safhasında fazla sulanmamalı, orta derecede nemli tutulmalıdır. Büyüme devresinde kompoze gübre verilmeli, çiçek oluşumu devresinde potasyumlu gübre takviyesi yapılmalı, ancak fazla azotlu gübreden kaçınılmalıdır. Sıcağı sever bu nedenle mayıs sonu haziran başı çiçek açar.

8

9 ÜRETİM TEKNİĞİ Tohumla ve çelikle üretilir.Tohumlar Şubat ayında sıcak yastıklara ekilir ve tüm yaz çiçek açacak fidanlar verir. Tohumdan çiçeklenmeye kadar 9 – 13 hafta geçmektedir.

10 PEYZAJDA KULLANIMI Çiçek bahçelerinde tek olarak kullanılabildikleri gibi diğer çiçeklerle birlikte gruplar halinde de kullanılabilir. Balkon ve teraslarda da çok kullanılır.Bahçe ve bordürlere ekilebilen yaz boyu güzel bir görünüm sağlayan bir çiçek çeşididir.

11

12 Çiçek sevenlerin aradığı bir türdür ılıman ve nemli topraklarda enfes bir fiziki görünüm sağlar.
Ülkemizde kullanılmamakla birlikte başka ülkelerde boylu çeşitleri kesme çiçek olarak kullanılmaktadır.

13 Ageratum houstonianum

14 Ageratum houstonianum “Purple Fieldes”

15 Ageratum houstonianum”Swing Pink”

16 Ageratum blue danube


"AGERATUM." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları