Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ."— Sunum transkripti:

1 4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ

2 AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ AVRUPA BİRLİĞİ PROJE TEMSİLCİSİ (İrtibat Kişisi) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müd. Yard. TEL: 0 242 249 48 Fatma KAHYAOĞLU 97 / 249 44 00 - 4465 fatmakahyaoglu@hotmail.com

3 TOPLANTI GÜNDEMİ AVRUPA BİRLİĞİ ORTAKLIK PROJESİ BİLGİLENDİRMESİ

4 Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi SÜRECİMİZ Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından 2010 yılı teklif döneminde sunulan “Determination of Professional Qualifications of Health Care Management and Revision of the Educational Programs” başlıklı, Hayatboyu Öğrenme Programı Leonardo Da Vinci Ortaklık Projesi kabul edilmiştir.

5 PROJENİN TEMEL AMACI : Sağlık Yönetimi Eğitimi alanında Avrupa ülkeleri ile ortak çalışmalar yapmak, proje ortağı olan ülkelerdeki Sağlık Yönetimi Eğitimi’ni incelemek ve proje sonunda ortak kurumlarla birlikte ortak lisansüstü eğitim programları gerçekleştirmektir

6 PROJE KAPSAMINDA, PROJE ORTAĞI ÜLKELER : Proje ortağı ülkeler Türkiye, İngiltere ve Almanya’dır. Bu kapsamda, proje süresi boyunca, Türkiye’de 2, İngiltere’de 2 ve Almanya’da 1 toplantı düzenlenecektir.

7 PROJENİN BÜTÇESİ Projenin bütçesi tüm ortaklar dahil toplam 110.000 Euro’dur. Bu bütçeden (Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneği) ASİD’in payı 14.000Euro’dur.

8 PROJE ÖZETİ İnsan ihtiyaçları küreselleşmenin de etkisiyle hızla değişmektedir. Küreselleşmeye paralel olarak, mevcut hizmetler ve ürünler olumlu yönde etkilenmekte ve insan ihtiyaçlarına göre değişmeye başlamaktadır.

9 PROJE ÖZETİ Bu değişimden en çok etkilenen sektör sağlık hizmetleri sektörüdür. Sonuç olarak, planlama, hizmet sunumu ve kontrol konusunda sorunlar ortaya çıkmaktadır. Bir çok ülkede sağlık hizmetleri sunumunda reformlar yapılmaya başlanmıştır. Bu reformların temel amacı, herkese standart, eşit, ulaşılabilir ve kaliteli sağlık hizmeti sunabilmektir.

10 PROJE ÖZETİ Sağlık hizmetleri sektöründeki değişimler ve gelişmeler, karmaşık organizasyon yapısı, finansal özellikler, artan maliyetler ve yüksek beklentiler, PROFESYONEL SAĞLIK YÖNETİMİNE olan ihtiyacı ortaya çıkarmaktadır.

11 Bu sebeple; SAĞLIK YÖNETİMİ EĞİTİMİ OLDUKÇA ÖNEMLİ BİR KONUDUR. Bu proje, sağlık yönetimi eğitimi alanında faaliyetler, daha iyi sağlık hizmeti sunulabilmesi için ortak çalışma alanlarını belirlemeyi amaçlamaktadır.

12 PROJENİN TEMEL AMACI : Avrupa ülkeleri ile ortak eğitim programları geliştirilmesidir.

13 PROJE AMAÇLARI: Sağlık Yöneticileri için temel yeterlilikleri içeren profesyonel lisansüstü eğitim programları geliştirmek, Avrupa ülkelerindeki eğitim programları ile karşılaştırma yapmak, Sağlık Yönetimi eğitim programlarında mevcut temel dersleri belirlemek ve düzenlemek, Avrupa ülkelerindeki sağlık sistemlerini yakından incelemek, Bu amaçlara ulaşmak için proje ortağı ülkelerde toplantılar düzenlenecek, problemler tartışılacak ve çözümler bulunmaya çalışılacaktır.

14 PROJENİN NİHAİ ÇIKTISI Ortak SAĞLIK YÖNETİMİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARI geliştirilecektir

15 PROJE ORTAKLARI: Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / TÜRKİYE Atılım Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü / TÜRKİYE AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ / TÜRKİYE

16 PROJE ORTAKLARI: Türkisch-Deutsche Gesundheitsstiftung e.V. (Türk – Alman Sağlık Vakfı) / ALMANYA Queen Margaret University – Queen MArgeret Üniversitesi / İNGİLTERE Leeds Institute of Health Sciences, University of Leeds / Leeds Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü / İNGİLTERE

17 PROJE SÜRESİ: Proje 2 yıllık bir süreyi kapsamaktadır. Proje Başlangıç Tarihi: 01 Ağustos 2010 Proje Faaliyetleri Bitiş Tarihi: 30 Temmuz 2012 Nihai Rapor Sunuş Tarihi: 30 Eylül 2012

18 KATILIMCI ŞARTLARI Proje Katılımcılarına Yönelik Şartlar Daha Sonra Yayınlanacaktır.

19 TEŞEKKÜRLER

20 İLETİŞİM Fatma KAHYAOĞLU Akdeniz Sağlık İdarecileri Derneği Avrupa Birliği Proje Temsilcisi (İrtibat Kişisi) Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Müd. Yard. TEL: 0 242 249 48 97 / 249 44 00 - 4465 fatmakahyaoglu@hotmail.com


"4. GELENEKSEL BAHAR TOPLANTIMIZA HOŞGELDİNİZ AKDENİZ SAĞLIK İDARECİLERİ DERNEĞİ." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları