Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır."— Sunum transkripti:

1 YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır. Terin buharlaşması canlılar için doğal bir soğuma mekanizmasıdır. Sıcak, nemli hava sadece bunaltıcı değil aynı zamanda insan sağlığı için tehlikelidir. Isı ve nem bileşimi ölümlere de sebep olabilir.

2 Yüksek sıcaklıklarla birlikte havadaki nem miktarının fazla olması, insanları bunaltır ve bazı sağlık problemlerini ortaya çıkar. Böyle günlerde medya aracılığı ile halka ulaştırılan hava durumuna ilave olarak insanların nemden dolayı gerçekte hissedeceği sıcaklıkların da bildirilmesinde fayda vardır. Örneğin, DMİ'den İstanbul'da bir gün sonraki günün en yüksek sıcaklığının 32C ve öğleden sonra saat 3:00 civarında bağıl nemin % 70 olacağı bilgisini aldığınızda Tablo 1'deki sıcaklık kolonundan 32C'nin bulunduğu satırı bulun, bu satırda sağa doğru % 70 nem değerinin bulunduğu kolona gelin. Böylece insanların bir gün sonra hissedeceği sıcaklığın 41C olduğunu bulabilirsiniz. Tablo 2'den de bu sıcaklıkta dışarıda fiziksel bir etkinlikte bulunmanın ne kadar "tehlikeli" olduğuna ait bilgiler elde edebilir.

3 Sıcaklıkla ilgili diğer bilgiler
I - Isı veya Güneş Çarpması, Termal şok an meselesi II - Güneş çarpması, ısı krampları veya ısı bitkinliği. Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak şiddetli termal stres ile birlikte ısı çarpması III - Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak kuvvetli termal stres ile birlikte ısı çarpması ısı krampları ve ısı yorgunlukları muhtemeldir IV - Fiziksel etkinlik ve bu şartlarda etkilenme süresine bağlı olarak oluşan termal stresten dolayı halsizlik, sinirlilik, dolaşım ve solunum sisteminde bir çok rahatsızlık meydana gelebilir

4

5 Sıcaklıkla ilgili diğer bilgiler

6 Sıcaklıkla ilgili diğer bilgiler


"YÜKSEK SICAKLIK + NEM   Sıcak-nemli hava, sıcak-kuru havadan daha fazla rahatsız edicidir. Çünkü havadaki yüksek nem vücuttan terin buharlaşmasını yavaşlatır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları