Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 5. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 5. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…."— Sunum transkripti:

1 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 5. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ….

2 1-) Aşağıdaki kelimelerden hangileri eş anlamlı değildir? A) çağrı-davet B) deneyim-tecrübe C) ırmak-dereD) emniyet-güven

3 CEVAP : C

4 2- ) “Gür “ kelimesi hangi cümlede farklı anlamda kullanılmıştır? A)Çeşmenin suyu gür gür akıyordu. B)Kuş, ağacın gür yaprakları arasına gizlendi. C)Saçları çok gür olduğundan annesine ördürüyordu. D)Babamın sakalları ne gür çıkıyor.

5 CEVAP : A

6 3-) örüntüsünde örüntüyü bozan sayı hangisidir?

7 CEVAP : 108

8 4-) ‘’yirmi iki milyon iki bin yirmi iki’’ sayısında kullanılan 2 rakamlarının sayı değerleri toplamı, aşağıdaki sayılardan hangisinin 2 katına eşittir? A)2 B)5 C)10 D)20

9 CEVAP : B

10 5-) What is the time ? A)It is three o’clock B)It is quarter past two C)It is quarter to one D)It is half past ten

11 CEVAP : C

12 6-) The lessons start the morning a) in/on b) at/in c) on/in d) at/on

13 CEVAP : B

14 7-) Tarihi varlıklarımızdan olan İshak Paşa Sarayı hangi ilimizdedir? A- Kars B- İstanbul C- Ağrı D- Hatay

15 CEVAP : C

16 8-) Oluşumunda insan emeği bulunmayan, doğada kendiliğinden var olan ve gezilip görülebilecek nitelikte olan yerlere ne ad verilir?

17 CEVAP : Doğal Varlık

18 9-) Aç kalmama ve vücudun daha zinde olmasını sağlamak için kuru üzüm,bal ve reçel gibi besinlerin yenmesi önerilir. Bu durumun nedeni,aşağıdakilerden hangisidir ? A)Enerji ihtiyacını daha hızlı karşılamak B) Oksijen ihtiyacını daha hızlı karşılamak C) Vitamin ihtiyacını daha hızlı karşılamak D) Su ihtiyacını daha hızlı karşılamak

19 CEVAP : A

20 10-) - Vitamin Bulunduğu Besinler 1- A vitamini a-Balık yağı,tereyağı,karaciğer 2- D vitamini b-Turunçgiller(Portakal,limon vb.) 3- C vitamini c-Havuç,domates,süt Yukarıda bazı vitamin çeşitlerinin bulunduğu besinler ile doğru eşleştirmesi aşağıdakilerden hangisidir? A) 1---c B) 1----c C) 1----b D) 1----b 2----b 2----a c a 3----a 3----b a c

21 CEVAP : C

22 11-) Yalnız Allah’a ait olan Allah’tan başka varlıklarda bulunmayan sıfatlara ne denir?

23 CEVAP : ZATÎ SIFAT

24 12-) Şeytanın(iblis) Hz. Adem’e secde etmesine engel olan ve Yüce Allah’ın rahmetinden kovulmasına sebep olan kötü huyun adını yazınız.

25 CEVAP : TEVEKKÜL

26 13-) Yurdumuzda sigara,içki, uyuşturucu madde alışkanlığını önlemek,halkı ve gençliği uyarmak,bu yolla mücadele etmek amacıyla 5 Mart 1920 tarihinde merkezi İstanbul'da olmak üzere 'Hilal-i Ahdar' adıyla bir cemiyet kurulmuştur.Bu cemiyetin şimdiki yasal adı nedir?

27 CEVAP : 'Türkiye Yeşilay Cemiyeti'

28 14-)İlçemiz Biga’nın aşağıdaki denizlerden hangisine kıyısı vardır? A- Ege Denizi B- Akdeniz C- Karadeniz D- Marmara Denizi

29 CEVAP : D

30 15-) Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed’in (Sallallahü Aleyhi Vesellem)efendimizin Annesinin ismini yazınız.

31 CEVAP : ÂMİNE

32

33 CEVAP : A

34 Ç A K + A K =756 işlemine göre Ç +A +K toplamının sonucu kaçtır? A)20 B)21 C)22 D)23

35 CEVAP : B

36

37

38 Birleşmiş Milletlere bağlı, çocuk haklarını korumak ve muhtaç durumdaki çocuklara yardım etmek amacıyla kurulan uluslar arası kuruluşun adı nedir? A- UNICEF B- UNESCO C- Dünya Sağlık Örgütü D- Avrupa Birliği

39 CEVAP : A

40 K. Besinlerin parçalandığı, sindirim sisteminin ilk organıdır. L. Besinleri bir süre depo eden ve bulamaç haline getiren organdır. M. Besinleri mideye ileten yapıdır. K,L ve M ile gösterilen yapı ve organlar aşağıdaki kavramlarla eşleştirildiğinde, kavramlardan hangisi açıkta kalır? A)Yemek Borusu B)Mide C)Kalın Bağırsak D)Ağız

41 CEVAP : C

42 Bize ‘’Allah’ın varlığını ve birliğini, Allah’ın doğmamış ve doğurmamış olduğunu, Allah’ın hiçbir denginin olmadığını’’ açıklayan sure hangisidir?

43 CEVAP : İHLAS SURESİ


"2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİGA ORTAOKULU 5. SINIFLAR BİLGİ YARIŞMASINA HOŞ GELDİNİZ…." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları