Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi"— Sunum transkripti:

1 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

2 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
B. KAPSAM Çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin uygulanması için görevli birim ve kişilerin görev ve sorumluluklarını kapsamaktadır.

3 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
A-AMAÇ Resmi örgün ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıflarında çoklu ortamda etkileşimli İngilizce dil eğitiminin gerçekleştirilmesi için DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nin uygulanmasına yönelik iş ve işlemlerin belirlenmesidir.

4 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Konuya İlişkin Resmi Yazı 07/11/2014 İlgi: DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi

5 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Öğrencilerin İngilizceyi en etkili şekilde öğrenmesini sağlamayı amaçlayan DynEd İngilizce Eğitim Sistemi’nin 81 ilde resmi örgün İlköğretim ve Ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler tarafından verimli bir şekilde kullanılması hedeflenmektedir. Bu amaçla ekte yer alan ve 24/10/2014 tarihli e-posta ile illerdeki DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi’nden sorumlu il koordinatör ve koordinatör yardımcılarına da gönderilen DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemine ilişkin açıklamaların DynEd il koordinatörleri ve koordinatör yardımcıları tarafından detaylı şekilde incelenerek il, ilçe ve okullarda ilgili kişilerin bilgilendirilmesi ve 4-12 sınıf öğrencilerinin bu yardımcı eğitim aracından azami derecede faydalanmalarının sağlanması gerekmektedir. Funda KOCABIYIK Bakan a. Genel Müdür

6 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
İlgi yazılar tüm Genel Müdürlüklere ulaşmış ve gerekli çalışmalar yapılarak sistemin kullanılması için çalışmalar başlamıştır.

7 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi İçerisinde daha önceden çalışan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmuştur. Çalışmalarda düzen ve süreklilik öğretmen kontrolünde başarıyı getirmiştir.

8 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi içerisinde ne yenidir! 1.Daha önce Okul sorumluları Sınıfları ve öğrenci kayıtlarını oluştururken şimdi tüm bu iş ve işlemler bakanlığımız E-Okul- DynEd- EBA sunucuları üzerinden eş zamanlı olarak gerçekleşmektedir 2.Daha önce Kur sistemi yerine İngilizce öğretmenleri öğrencileri hazır bulunuşluk seviyelerine ya da Mastery Test puanlarına göre ünite açarlarken, şimdi öğrenciler Placement Test’ e girmeden DynEd içerisinde çalışma gerçekleştiremezler.

9 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Placement Test öğrencilerin hazır bulunuşluk seviyesini ölçmektedir. Ve burada belirlenen düzeye göre (ki bu test dört temel beceriyi kullanarak sistem üzerinde yapılmaktadır) öğrencilerimize çalışabilecekleri üniteler açılacaktır.

10 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd® Dil Eğitimi Sistemi’nin Fark Yaratan Özellikleri nelerdir. DynEd'in Beceri ve Düzey Belirleme Sınavları eksiksiz ve güvenilir bir bilgisayar kontrollü sınama sistemidir. DynEd Records Manager™ yazılımı tüm öğrenci kayıtlarının tutulduğu, değerlendirildiği ve yönlendirildiği bir sistemdir. Yönetici ve öğretmenler için etkili bir kontrol sistemidir.

11 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd® Dil Eğitimi Sistemi’nin Fark Yaratan Özellikleri nelerdir. DynEd Records Manager™ içinde yeralan yapay zeka sayesinde öğrenciler otomatik olarak uygun düzeye yerleştirilir, Dersler otomatik olarak kilitlenir veya açılır, her öğrencinin verilen kavramı öğrenme ve anlama hızına göre programın zorluk derecesi otomatik olarak arttırılır veya azaltılır, Öğrencilerin öğrenme davranışları 100’den fazla kritere göre değerlendirilir ve anında yazılı geribildirim verilir,

12 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd® Dil Eğitimi Sistemi’nin Fark Yaratan Özellikleri nelerdir. DynEd Sistemi çalışma verimini arttırarak, çalışma zamanını; klasik yöntemlere oranla en az 3 misli, diğer bilgisayar destekli dil eğitimi programlarına oranla en az 2 misli azaltır. DynEd geleneksel eğitim yöntemlerinin en iyi özellikleri ile çağdaş çoklu ortam teknolojisinin avantajlarını uyumlu bir şekilde birleştiren karma bir dil eğitimi sistemidir.

13 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd® Dil Eğitimi Sistemi’nin Fark Yaratan Özellikleri nelerdir. DynEd öğrencilerin kendi bilgisayarlarında hem çevrimiçi hem çevrimdışı çalışabildikleri ve sınıflarda da eğitmen destekli çalışmalar yapabildikleri bir beceri edinme sistemidir. DynEd tüm öğrenciler için bedelsiz teknik destek ve otomatik güncellemeler sağlayan ve öğretmen eğitimi yazılımı, destek yazılımları, kullanım kılavuzları ve yazılı sınavlar içeren öğretmen kılavuzları ile tamamlanan bir dil öğrenme çözümüdür.

14 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Zaman ve Mekan Bağımsız Çalışma Olanağı 7 / 24 Anadilini Konuşan Kişi ile Çalışma Olanağı Hem Windows ve hem de Mac Uyumlu Hem On-Line ve hem de Off-Line (14 gün boyunca) Çalışabilme İnternet Olmadığı Durumlarda da Çalışabilme Olanağı Kolaylaştırılmış Öğrenme Evreleri • Mikrofon / Ses Kaydı • Kulaklık / Kendi Sesini Dinleme • Tekrar / Ana Dili Konuşan Model ile Karşılaştırma Görsel, İşitsel ve Kavramsal Eşleştirme İnteraktif Eğitim Sistemi

15 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Anında Geribildirim Yapay Zeka Barındıran Tek Dil Eğitimi Sistemi. Her Öğrenciye Kendi Seviye ve Öğrenme Davranışlarına Göre Öğrenciye Özel Çalışma Yolu / Programı Belirlenmesi, Zorluk Derecesinin Öğrenci Performansına Göre Değişmesi, Her Öğrenci için Çalışma Verim Notu, Her Öğrencinin Kendi Hızında İlerleyebilmesi Öğrencinin Kendine Güvenerek Konuşmasına Destek Dinleme, Konuşma, Okuma ve Yazma Becerilerinin Dengeli Olarak Geliştirilmesini Sağlamak Sürekli Uygulama Desteği ve Teknik Destek

16 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd® ne değildir? Sadece internet tabanlı dil eğitimi değildir. Sadece bilgisayar tabanlı dil eğitimi değildir. CD-Rom üzerindeki bir program değildir.

17 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd® nedir?

18 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

19 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

20 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

21 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

22 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
1 öğrenci,12 ay boyunca haftada en az 8 saat, ayda en az 32 saat ve 12 ayda en az 360 saatlik sistemi verimli olarak kullanmasına ilişkin kriterlere uygun olarak yaptığı çalışma sonrasında, İngilizce’yi, (1) hiç bilmeyen (başlangıç) (elementary) düzeyinden, (4) orta-üstü (upper-intermediate)/ TOEFL- IBT 75 / CEFR B2 düzeyine yükselecektir. 4.3.8.b. Aynı şekilde, (2) orta-altı (pre-intermediate) düzeyindeki bir öğrenci ise (5) ileri-öncesi (pre-advanced) / CEFR C1 düzeye ulaşabilecektir. 4.3.8.c. (3) orta (intermediate) ve (4) orta-üstü (upper-intermediate) öğrencileri ise (5) ileri-öncesi (pre-advanced) / CEFR C1 düzeye yükseltecektir. 4.3.8.d. (5) ileri-öncesi (pre-advanced) öğrencileri (6) ileri (advanced) / CEFR C2 düzeye ulaştıracaktır.

23 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

24 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

25 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

26 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

27 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

28 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

29 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DYNED İLE İLGİLİ SIRASIYLA HANGİ İŞLEMLER YAPACAĞIZ

30 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
İlk yapacağımız şey Tüm Resmi Okullar ve İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri MEBBİS sayfasına ulaşacaktır.

31 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Mebbise giriş yapıldığında sayfanın altında Kurum Dyned Şifrenizi Öğrenmek için Tıklayınız yazısına tıklanır.

32 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
KURUM BİLGİLERİNİN GÜNCELENMESİ

33 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
adresine girilir. Okullar İçin Kurum Girişine tıklanır.

34 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Kurum kodu ve Mebbis Kurum Şifresi girilir

35 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Açılan Bilgileri güncelleme ekranında Kurum Kodunda herhangi bir yanlışlık yoksa Dyned Okul Şifresi Güncelle sekmesine tıklanır.

36 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Gelen sayfada bir şifre yazarak şifre oluşturabilir veya şifre varsa şifre değiştirilebilir.

37 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Şube Güncelleme sayfasında Şube Listesini Güncelle düğmesine basılır ve şube listesinin açılması beklenir.

38 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Şube listesinden bir kayıt seçilir ve Şube Öğrencilerini Güncelle Düğmesine tıklanır. Bu işlem bütün kayıtlar için tekrarlanır.

39 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Şube Güncelleme sayfasında Şube Listesini Güncelle düğmesine basılır ve şube listesinin açılması beklenir.

40 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
ÖĞRETMEN BİLGİLERİNİN GÜNCELENMESİ

41 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
adresine girilir. Öğrenci veya Öğretmenler İçin Kullanıcı Girişine tıklanır.

42 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Giriş düğmesine tıklanır.

43 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

44 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü

45 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Açılan sayfada girilen sınıfların başındaki kutucuğa işaret konularak kaydet düğmesine tıklanır.

46 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Sınıf seçimi yapılarak Güncelle düğmesi tıklanır. Bu İşlem her sınıf için tekrarlanır.

47 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgilerinizde bir yanlışlık varsa bilgilerimi güncelle düğmesine, Dyned giriş şifrenizi değiştirmek istiyorsanız şifremi değiştir düğmesine tıklayınız

48 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
DynEd Kurulumu

49 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Android cihazda bütün uygulamalar açılarak “Google Play Store” uygulaması başlatınız.

50 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Dyned uygulaması arattırınız.

51 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Dyned uygulaması tıklayınız.

52 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Açılan sayfada YÜKLE düğmesine tıklayınız.

53 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Yükleme tamamlandıktan sonra aç düğmesi tıklayınız.

54 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Birinci kısımda Turkey(sadece resmi kurumlar) İkinci kısımda İngilizce/Türkçe seçiniz

55 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu Öğrenci kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapınız.

56 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu

57 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Android Cihazlar DynEd Kurulumu

58 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

59 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

60 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu İndirme işlemi tamamlandıktan sonra kurulumu başlatıyoruz

61 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

62 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

63 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

64 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

65 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Bilgisayar DynEd Kurulumu

66 Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü


"Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü DynEd İngilizce Dil Eğitim Sistemi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları