Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8. SINIFLAR ORTAK SINAVI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8. SINIFLAR ORTAK SINAVI"— Sunum transkripti:

1

2 TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8. SINIFLAR ORTAK SINAVI
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8. SINIFLAR ORTAK SINAVI

3 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 29-30 NİSAN 2015 MERKEZİ ORTAK SINAVLAR TAŞRA TEŞKİLATI GÖREVLERİ

4 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI ORTA SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8’inci sınıf I. Dönem 26-27 Kasım 2014 13-14 Aralık 2014 Ocak 2015 II. Dönem Nisan 2015 16-17 Mayıs 2015 Haziran 2015 ORTAK SINAVLAR BİRİNCİ GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20 ORTAK SINAVLAR İKİNCİ GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20

5 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 1- Sınavla ilgili her türlü bilgi, belge ve dokümana adresinden ulaşılabilir. 2- Sınav öncesinde, salon yoklama listeleri e-okul sisteminden alınarak salon girişlerine asılmalıdır. 3- Bina sınav sorumlusu (il temsilcisi) olarak görevlendirilenler, görevli oldukları binalarda sınavın usulüne uygun olarak gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri alacak ve sınav sonrası hazırlayacakları raporları ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından toplu olarak adresine e-posta yolu ile gönderecektir.

6 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 4- Sınav öncesi, sınav uygulaması ve sınav sonrası aşamalarda güvenlik önlemlerinin alınması için emniyet ve jandarma görevlileri ile gerekli işbirliği yapılacaktır. 5- İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, mülki idare amirlerini sınavlar hakkında bilgilendirecek. 6- İl ve ilçe milli eğitim müdürleri, personellerini sınav uygulaması hakkında bilgilendirecek. 7- Yöneticiler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler sınav yönergesi ve e-kılavuzu hakkında bilgilendirilmelidir.

7 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 8- Güvenliğe ve güvenli oda uygulamasına önem verilmelidir. 9- Okulda bulunan sınav evraklarının sınav esnasındaki güvenliği için tedbirler alınmalıdır. 10- Sınav evrakının saklama merkezlerinden sınav yapılacak okullara sevkiyatı ve geri dönüşü esnasında kuryelerle birlikte emniyet görevlilerinin de bulunması sağlanmalıdır. 11- Sınavlardaki oturma düzeni Bakanlık tarafından yayınlanan Ortak Sınavlar e-kılavuzunda belirtilen (S) oturma planlarına göre yapılacaktır. 12- Sınav salonları, ekstra bir sınıf ve gözetmen gerektirmemesi için 20 kişinin sınav yapılacağı şekilde düzenlenmelidir.

8 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 13- Sınavlarda görev alacak öğretmenlerin kendi okulları dışındaki okullarda sınavı yapılan derslerle aynı branşta olmamasına ve bir okulda görevli olacak öğretmenlerin hepsinin aynı okuldan seçilmemesine dikkat edilecektir. 14- İlçelerdeki öğretmen sayısının az olması halinde görevlendirmesi kendi okuluna yapılan öğretmenler ile ilgili gereken tedbirler alınmalıdır. 15- Sınav görevlisi öğretmenlerin sınavın selametini bozacak hiçbir tutum ve davranış sergilememelerine ve öğrencilere de sergiletmemelerine dikkat etmesi sağlanmalıdır.

9 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 16- Sınav gözetmenleri ve öğrenciler sınav esnasında cep telefonu vb. işlevdeki cihazları bulundurmamalı ve yiyecek türü tüketmemelidir. 17- Sınavda görevlendirilecek öğretmenlere ve personele, görevleri yazılı olarak tebliğ edilmelidir. 18- Taşımalı öğrencilerin sınav salonlarına getirilmesi için tedbirler alınmalıdır. 19- Merkeze uzak köylere görevlendirilmiş sınav gözetmeni öğretmenlerin görev yerlerine vaktinde ulaşabilmeleri için tedbirler alınmalıdır.

10 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 20- Sınav yapılacak okullara; İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il milli eğitim müdür yardımcısı, şube müdürü, eğitim uzmanı veya maarif müfettişleri «Bina Sınav Sorumlusu (Eski Adı İl Temsilcisi)» olarak görevlendirilecektir. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirme yapılmayan okullara ilçe milli eğitim müdürlüklerince şube müdürü ve tecrübeli okul müdürlerinden görevlendirme yapabilecektir. Bina sınav sorumluları görevli oldukları binalarda sınavın usulüne uygun olarak gerçekleşmesi için gerekli tedbirleri alarak, sınavdan sonra hazırlayacakları raporları bölge sınav koordinasyon (ilçe milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile) kuruluna ileteceklerdir. 21- Sınav poşetlerinin öğrencilerin önünde açılması için sınav gözetmenlerine bilgilendirme yapılmalıdır.

11 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 22- Öğrencilerin telafi sınavlarına girmelerinin önüne geçebilmek adına öğrenciler ve veliler doğru şekilde bilgilendirilmelidir. 23- Okul müdürlüklerince mazeret sınavlarına girmesi uygun görülen öğrenciler ile ilgili iş ve işlemler takip edilecek ve sonuçlandırılacaktır. 24- Açık öğretim ortaokul öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlükleri tarafından yapılacaktır. 25- Engelli öğrencilerin sınavı sorunsuz geçirmeleri için gereken tedbirler alınmalıdır.

12 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 26- Engel gruplarına göre sınava katılması gereken öğrencilerin net sayıları tespit edilip sınav salonu planlamaları ve gözetmen öğretmen planlamaları buna göre yapılmalıdır. 27- Evde veya hastanede eğitim alan öğrencilerin merkezi ortak sınava girmelerinde sıkıntılar yaşanmaması için önlemler alınmalıdır. 28- Bazı bölgelerde aynı ad ve soyada sahip öğrencilerin bulunmasının karışıklığa yol açmaması için tedbirler alınmalıdır. 29- Okullarda bulunan otomatik ziller sınav esnasında dikkat dağınıklığına sebep olduğu için iptal edilmelidir.

13 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 30- Özel okullarda sınavın uygulanmasında sınav güvenliği ve güvenilirliğine yönelik tedbirler alınmalıdır. 31- Sınav yapılacak sınıfların duvarlarında eğitime yardımcı materyal bulunan okullar, sınav günlerinde bu materyallerin üzerinin kapatılmasını sağlayacaktır. 32- Öğrenci velilerinin ve görevli olmayan kişilerin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyecektir. 33- Okullarda emniyet görevlileri tarafından üst araması yapılmayacaktır. Bina sınav komisyonu kutu açma ve kapatma işlemleri ile ilgili tutanakları hazırlarken emniyet görevlisin hazır bulunmasına dikkat edecek ve tutanaklar emniyet görevlisine de imzalattırılacaktır.

14 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 34- Özel okullara sınav evrakının getirilip götürülmesi il ve ilçe milli eğitim müdürlüğünce gerçekleştirilecektir. 35- Özel okullarda yapılacak sınavlarda Bakanlığımız resmi kurumlarındaki yöneticiler ve öğretmenler bina sınav komisyonunda görev alacaklardır. Özel okul müdürü, sadece komisyonda bulunacaktır. Ayrıca sınav yapılan özel okulun üç idareci/öğretmeninin de sınav komisyonuna yardımcı olması sağlanacaktır. 36- Kampüs ortamında eğitim veren özel okullarda öğrencilerin sınavda dikkat dağınıklığı yaşamamaları için sınavın yapılacağı gün diğer kademeler de tatil edilecektir.

15 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 37- Özel okullarda çalışan öğretmenler sınavlarda gözetmen olarak görevlendirilmeyecektir. 38- Bir kısım resmi ve özel okullardaki sınav salonlarına 20’şer sıranın sığmadığı anlaşıldığından bu okulların tespiti yapılarak, bir salonda sınava girecek olan öğrenciler için 2 salon planlamasının yapılması ve buna göre öğretmen görevlendirilmesi yapılacak ve söz konusu öğrencilerin salon oturma planları ayrı ayrı, salon yoklama listesi tek olarak doldurulacak ve sınav evrakları aynı sınav poşetine konularak bina sınav komisyonuna teslimi yapılacaktır. 39- Özel okullardaki yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere sınavın uygulanmasına yönelik bilgilendirme yapılmalıdır.

16 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 40- Aynı okul bahçesinde birden fazla bağımsız binası olan okullarda her binaya bir komisyon görevlendirilebilecektir. 41- Öğretmen görevlendirmeleri zamanında yapılarak tüm öğretmenlere tebliğ edilecek ve salon görevlisi olarak yeterince asil ve yedek öğretmen görevlendirmesi yapılacaktır. 42- Her bir ders sınavı sonrası verilen dinlenme sürelerinde yedek görevlendirilen öğretmenler öğrencilere rehberlik edecektir. 43- Öğrenciler tarafından sınav sonunda verilen cevap kağıtlarına cevaplarının ve kitapçık türünün kodlamasının yapılıp yapılmadığı salon görevlisi tarafından mutlaka kontrol edilecektir.

17 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI Mart 2015 tarihinden sonra okullar arası nakil yapan öğrencilerin ortak sınavlara, nakil oldukları okulda yedek sınav evrakı ile girmeleri sağlanacaktır. 45- Sınav bitiminde Bakanlığa gitmesi gereken; sınav ile ilgili her herhangi bir belge, özellikle sınav cevap kağıtları geri dönüş kutusu dışında bırakılmayacaktır. 46- Sınav soru kitapçıkları, ikinci gün sınav bitiminde isteyen öğrencilere verilecektir. 47- Geçici vatandaşlık numarası olanlar sınava alınacaktır. 48- Özel durumları nedeniyle (bina değişikliği vb.) kendi okullarında sınava giremeyen ve sınava girebilmeleri için bütün öğrencileri bir başka okula yerleştirilen okul idarecilerinden en az birinin bu sınavın gerçekleştirileceği okulda, bina sınav komisyonunda görevlendirilmesine dikkat edilecektir. Bu öğrenciler için önceden basılmış sınav evrakı geçerli olacaktır.

18 ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ 29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI ORTAK SINAVLARDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

19 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER 1- Okulda kayıtlı 8’inci sınıf öğrencilerine ait bilgileri, e-okul sistemindeki bilgilerle karşılaştırmak, doğruluğunu ve güncelliğini kontrol ve takip etmek. 2- 8’inci sınıf öğrencilerinin sınava gireceği sınıf ve sırayı gösteren listenin çıktısını e-okul sistemi üzerinden alarak okullarında ilan etmek. 3- Yedek salonda ortak sınavlara giren öğrencilerin kullandıkları cevap kağıtlarında yer alan öğrenci tarafından doldurulması gereken kısımların doğruluğunun kontrolünü “Bina Sınav Komisyon Başkanı (Bina Yöneticisi)” olarak yapmak.

20 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 4- Mazeretlerini sınavlardan önce bildiren ve sınav günü mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınavlara girmeyen ve yedek salonda sınavlara giren öğrencilerin bilgilerini sınavların yapıldığı gün her bir ders yazılısından sonra veya son ders yazılısının ardından e-okul sistemine işlemek, sınava girmeyen öğrencilerin bilgilerini sınavlar tamamlandıktan sonra e-okul sistemine 5 (beş) gün içerisinde girmek. 6- Sınava girecek öğrencilerin 6 ve 7’nci sınıf yıl sonu başarı puanlarını kontrol etmek, 6 ve/veya 7’inci sınıfı yurt dışında okuduktan sonra hâlen Bakanlığa bağlı bir okulda 8’inci sınıfa devam eden öğrencilerin bilgilerini e-okul sistemine işlemek. 7- Salon başkanı ve gözcülerin öğrencilerin dikkatini dağıtacak bir şekilde kendi aralarında konuşmamaları, gazete vb. hiçbir şey okumamaları ve ses çıkartacak (topuklu ayakkabı) giymemeleri konusunda uyarmak.

21 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİNA SINAV KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI BİNA SINAV KOMİSYONU 1- Okul Müdürünün başkanlığında, 2 (iki) müdür yardımcısı, müdür yardımcısının yeterli olmadığı okullarda ise kıdemli öğretmenlerden olmak üzere en fazla 3 (üç) personelden il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce oluşturulur. 2- Her 5 salona 1 yedek gözetmen verilir. BİNA SINAV KOMİSYONUNUN GÖREVLERİ 1- Sınav günü, sınav evrak kutularını/çantalarını il/ilçe sınav kuryesinden tutanakla teslim alır, içindeki sınav güvenlik poşetlerini sayarak kontrol eder, sorun varsa bölge sınav yürütme komisyonunun talimatına göre işlem yapar.

22 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 2- Salon görevlileri ile sınav başlamadan en az bir saat önce toplantı yaparak kura ile salon başkanı, gözcü ve yedek gözcüleri belirler, görev ve sorumluluklarını açıklar. Toplantıya katılmayan salon görevlisinin yerine yedek öğretmenlerden görevlendirme yapar. Toplantıya katılmayan ve görevine geç gelen personele yedek dâhil görev vermez. Bu personeli tutanakla belirleyerek ilçe millî eğitim müdürlüğüne bildirir. 3- Sınav görevlilerine ait görevlerini gösterir yaka kartı hazırlar ve sınav süresince görevlilerin üzerinde bulunmasını sağlar. 4- Soru kitapçığı, cevap kâğıdı ve salon yoklama listelerinin bulunduğu sınav güvenlik poşetlerini salon başkanlarına imza karşılığında teslim eder.

23 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 5- Sınav sırasında, salon görevlilerini kontrol eder, gerektiğinde uyarır, sınavın sorunsuz yapılmasını sağlar. 6- Sınavın bitiminden sonra salon başkanları tarafından getirilen ve içinde soru kitapçıkları, cevap kâğıtları, salon yoklama listeleri, varsa diğer sınav evrakının bulunduğu ağzı kapatılmış sınav güvenlik poşetlerini teslim alır. 7- Sınavla ilgili tutanakları tanzim ederek imzalar. 8- Bina sınav komisyonu tarafından zaruri durumlarda yedek poşet açılmış ise gerekçesini belirterek tutanak düzenler. 9- Sınav güvenlik poşetlerini, sınav evrak kutularına/çantalarına koyarak güvenlik kilidi ile kilitleyip il/ilçe sınav kuryesine teslim eder.

24 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI GENEL İLKELER 1- Ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü bir olmak üzere, iki günde iki oturum hâlinde yapılacaktır. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacaktır. 2- Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacaklardır. 3- Naklen yer değişikliği ve benzeri hallere bağlı zorunlu ikamet değiştiren, başka il ve ilçelerdeki okullara nakil olan ve/veya ailesi tarım işçisi olarak çalışan, Rehberlik Araştırma Merkezleri (RAM) tarafından sisteme işlenemeyen, sınavda özel hizmet alması gereken, cezaevlerinde tutuklu/hükümlü bulunan 8. sınıf öğrencileri, yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullarda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerinden sınava girme talebinde bulunanlar ve Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinden sınava girme talebinde bulunanların durumları da millî eğitim müdürlükleri tarafından değerlendirilerek, bulundukları il ve ilçelerdeki sınav merkezlerinin yedek salonlarında, evde, hastanede veya cezaevinde gerekli tedbirler alınarak sınava alınmaları sağlanacaktır.

25 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 4- Geçerli mazereti olmadan ortak sınav/sınavlara katılmayan öğrencilerin durumları puanla değerlendirilmeyecek, ancak dönem puanı ve ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamalarında sınav adedi tam olarak alınacaktır. 5- Yatarak tedavi gören öğrencilerden sağlık kurumunu terk etmeleri sakıncalı olanlar, durumlarını sağlık kurulu raporu ile belgelendirdikleri takdirde tedavi gördükleri sağlık merkezinde sınavlara alınacaklardır. 6- Evde eğitim hizmetinden yararlanması yönünde özel eğitim hizmetleri kurul kararı bulunan öğrencilerin sınavları ev ortamında yapılacaktır. Veliler/vasiler, öğrencinin sınavlara alınacağı adresin belirtildiği dilekçe ile il/ilçe millî eğitim müdürlüğü ve RAM’a başvuracaklardır.

26 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 7- 8’inci sınıf öğrencileri 2015 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2015 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-okul sistemi üzerinden yapılacaktır. 8- Her dersin sınavı başladıktan sonra ilk 15 dakika içerisinde gelen öğrenciler sınava alınacak ve ek süre verilmeyecektir. 9- Her bir ders yazılısı başladıktan sonra ilk 20 (yirmi) dakika süresince öğrenciler sınıflarından çıkmayacak, ilk 20 (yirmi) dakika tamamlandıktan sonra öğrenci sınıftan çıkabilecektir.

27 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 10- Öğrenci, cevap kağıdında yazılı olan T.C. Kimlik numarası, adı ve soyadı bilgilerini kontrol edecek, hata varsa sınav görevlilerine söyleyecek, sınav görevlileri bu durumu tutanak altına alacaktır. 11- Salon başkanı ve gözcüler tarafından, kitapçık türleri ve soru cevaplarının cevap kağıdına kodlandığını mutlaka kontrol etmelidirler. 12- Öğrenciler tarafından soru kitapçığı ve cevap kağıdının götürülmesine kesinlikle izin verilmeyecektir. 13- Salon başkanı ve gözcüler, sınavın bitiminde salonda unutulan veya sınav evrak kutusuna konulmayan cevap kağıtlarının Bakanlık tarafından işleme alınmayacağını ve yasal sorumluluğun kendilerine ait olacağını bilmelidirler.

28 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 14- Tüm öğrenciler salonu terk ettikten sonra salon başkanı ve gözcüler tarafından salon kontrol edilecek, varsa unutulan evrak ve eşyalar bina sınav komisyonuna teslim edilecektir. 15- Ortak sınavların yapıldığı günlerde sınavların yapıldığı okulda ders yapılmayacaktır. Ancak ortak sınavlarda görevli olmayan o okulun öğretmenleri de sınavların yapıldığı gün saat 09.00’da kendi okullarında hazır bulunacaklardır. 16- Bu sınava özgü olarak her salona ve derse ait sınavlar için SINIF OTURMA PLANI eklenmiştir. Salonda bulunan öğrencilerin her ders ortak sınavında sınıf içerisinde oturduğu konumlar bu belgede işaretlenerek geri dönüş poşetine konulacaktır.

29 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 17- Soru kitapçıkları HER DERS için A, B, C ve D olmak üzere 4 farklı şekilde basılmıştır. Öğrencilerin kullandıkları kitapçık türünü cevap kağıdı üzerine mutlaka doğru olarak kodlamaları gerekmektedir. 18- Salon başkanı ve gözcüler tarafından doldurulan Sınıf Oturma Planı üzerinde de kitapçık türlerinin doğru bir şekilde yazılması gerekmektedir. 19- Öğrenciler cevap kâğıdı üzerindeki kitapçık türü ve cevap bilgileri işaretlemelerini siyah kurşun kalemle yapacaktır. 20- Öğrenci, cevap kâğıdındaki imza bölümüne imzasını silinmeyen bir kalemle atacaktır. Sınıf öğrenci yoklama listesi, sınav evrakını teslim eden öğrenciye mürekkepli kalem ile imzalattıracaktır. 21- Cevap kâğıdında bulunan “Bu Bölüme Dokunmayınız” kısmı hiçbir şekilde işaretlenmeyecektir.

30 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 22- Bu eğitime katılanlar tarafından, ilçelerinde sınav yapılacak okul müdürlerine yönelik acilen eğitim verilecektir. 23- Sınav yapılacak okul müdürleri tarafından sınavlardan önce belirlenecek bir günde okulda görev yapan tüm öğretmenlere yönelik eğitim verilecektir. 24- İlçelerde okul müdürlerine yönelik düzenlenen eğitim semineri ile okullarda öğretmenlere yönelik düzenlenen eğitim seminerlerine ait imza sirkülerinin seminerden sonra Bakanlığımıza gönderilmek üzere Müdürlüğümüze toplu olarak gönderilmesi gerekmektedir.

31 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI 25- Ortak sınav sonucunda; sınava katılan / katılmayan öğrenci sayıları 03 Mayıs 2015 tarihi mesai bitimine kadar ilçeler tarafından toplu olarak e-posta adresine gönderilecektir. 26- Ortak ve Mazeret Sınavlarından sonra Ortak ve Mazeret Sınavlarına İlişkin İlçe Sınav Yürütme Kurulu Raporları (ilçe raporu) 03 Mayıs 2015 tarihi mesai bitimine kadar e-posta adresine gönderilecektir. 27- Özel eğitim uygulama okulları (merkezleri) ve bu okulların programını uygulayan özel eğitim sınıflarında öğrenimlerini sürdüren orta veya ağır zihinsel engelli öğrenciler ile ağır otistik öğrenciler ortak sınavlardan muaf tutulacaktır. Öğrencilerin muafiyetleri e-okul sistemine işlenecektir. Bu durumda olan öğrencilerin ortak sınav yazılıları için yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi il/ilçe sınav komisyon kararı ile sınava alınmayacaklardır.

32 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI ÖĞRETMEN MASASI ÖĞRETMEN MASASI Sıra no 1 Öğrenci adı soyadı Kitapçık Türü (A) Sıra no 10 Kitapçık Türü (B) Sıra no 11 Kitapçık Türü (C) Sıra no 20 Kitapçık Türü (D) Sıra no 2 Sıra no 9 Sıra no 12 Sıra no 19 Sıra no 3 Sıra no 8 Sıra no 13 Sıra no 18 Sıra no 4 Sıra no 7 Sıra no 14 Sıra no 17 Sıra no 5 Sıra no 6 Sıra no 15 Sıra no 16 Sıra no 1 Öğrenci adı soyadı Kitapçık Türü (A) Sıra no 14 Kitapçık Türü (B) Sıra no 15 Kitapçık Türü (C) Sıra no 2 Sıra no 13 Sıra no 16 Kitapçık Türü (D) Sıra no 3 Sıra no 12 Sıra no 17 Sıra no 4 Sıra no 11 Sıra no 18 Sıra no 5 Sıra no 10 Sıra no 19 Sıra no 6 Sıra no 9 Sıra no 20 Sıra no 7 Sıra no 8

33 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI ÖĞRETMEN MASASI Sıra no 1 Öğrenci adı soyadı Kitapçık Türü (A) Sıra no 8 Kitapçık Türü (D) Sıra no 9 Sıra no 16 Sıra no 17 Sıra no 2 Kitapçık Türü (B) Sıra no 7 Kitapçık Türü (C) Sıra no 10 Sıra no 15 Sıra no 18 Sıra no 3 Sıra no 6 Sıra no 11 Sıra no 14 Sıra no 19 Sıra no 4 Sıra no 5 Sıra no 12 Sıra no 13 Sıra no 20 Gül Kurusu (A) Sarı (B) Yeşil (C) Mavi (D)

34 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI Yedek Cevap Kağıdı Sınıf Yoklama Çizelgesi

35 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI

36 KONYA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
29 – 30 NİSAN 2015 TARİHİNDE YAPILACAK TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI TEŞEKKÜR EDERİM Servet ALTUNTAŞ Müdür Yardımcısı


"TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ 8. SINIFLAR ORTAK SINAVI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları