Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Mis Gibi Koktu Hasan Berke Bozkurt 3-C.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Mis Gibi Koktu Hasan Berke Bozkurt 3-C."— Sunum transkripti:

1 Mis Gibi Koktu Hasan Berke Bozkurt 3-C

2 KATI NEDİR? Madde genelde katı, sıvı ve gaz olmak üzere üç duruma ayrılarak sınıflandırılır. Katılar dış kuvvetlerle etkilendiklerinde hacim ve biçimlerini büyük oranda korurlarken sıvılar yalnız hacimlerini, gazlar ise ne hacimlerini ne de şekillerini korurlar.. Madde sıvı ya da gaz halinden katı hale dönüşürken maddeyi oluşturan atomlar düzenli bir üç boyutlu yapıya geçer ve bunun sonucunda atomların enerjisi azalı Bütün maddeler atom ve moleküllerin çeşitli şekillerde bir araya gelmesiyle ortaya çıkar.

3

4 Sıvı Maddeler Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir
Sıvı Maddeler Maddenin sıvı hali, belirli bir şekle sahip değildir. Sıvılar akışkan olduklarından bulundukları kabın şeklini alır. Sıvı halde atom veya moleküller katılardan daha düzensiz olup tanecikler arası boşluklar katılardan daha fazladır ama sıkıştırılamazlar. Birazcık düzensiz hareket vardır.Ayrıca bulundukları kabın şeklini alırlar ve bir halden başka bir hale girebilirler.

5

6 Gaz Nedir Maddenin üç halinden biridir
Gaz Nedir Maddenin üç halinden biridir. Bu haldeyken maddenin yoğunluğu çok az, akışkanlığı ise son derece fazladır gaz halindeki maddelerin belirli bir şekli ve Hacmi yoktur. Katı bir madde ısıtıldığı zaman, katı halden sıvı, sıvı halden de gaz, haline geçer. Bu duruma faz safha değişikliği denir. Mesela hava bir gaz karışımıdır ve azot, oksijen, çok az miktarda asal gazlar ve Karbondioksitten meydana gelmiştir.

7


"Mis Gibi Koktu Hasan Berke Bozkurt 3-C." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları