Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

CALATHEA MAKOYANA (TAVUS KUŞU ÇİÇEĞİ)

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "CALATHEA MAKOYANA (TAVUS KUŞU ÇİÇEĞİ)"— Sunum transkripti:

1 CALATHEA MAKOYANA (TAVUS KUŞU ÇİÇEĞİ)

2 GENEL ÖZELLİKLERİ Familyası: Marantaceae Vatanı: Brezilya
Tanımı: Yaprakları uzunca ve geniş küt veya hafif sivri uçlu uç kısmı zeytin yeşili veya krem renkte kahverengi yeşil orta damarın her iki yanı oval veya armut şeklinde lekelidir.

3 YETİŞME İSTEKLERİ Gelişme döneminde sıcaklığın 23 C olması istenir. Kış aylarında C sıcaklığa gereksinim duydukları gibi 10 C’nin altına düşmemelidir. Yüksek orantılı optimum nem miktarı %80-85 tir. Yazın yarı gölge , kışın ise aydınlık yerden hoşlanır. Doğrudan bitkiye gelen güneş ışınlarından korunmalıdır.

4 TOPRAK İSTEKLERİ Yüksek düzeyde besin maddesi istendiğinde boynuz ve tırnak unu ile kalsiyum fosfat ve potasyum sülfat oranları 2 kat artırılır. Bu karışıma John İnnes saksı kompostu No.2 denilmektedir. Tavus Kuşu Çiçeği bu toprak karışımını istemekle beraber ayrıca, 7 kısım turba, 7 kısım yaprak çürüntüsü, 3 kısım kum ve 1 kısım yanmış ahır gübresinin karışımıyla elde edilen harç da kullanılabilmektedir.

5

6 ÜRETİM TEKNİĞİ Üretimi ayırma ile yapılmaktadır. Haziran ayı içerisinde yapılan bu işlem için rizomlu kök tacı bölünerek birkaç tane yaprakçık ve kök içeren parçalar büyüme kompostuna dikilir. Bitkiler sıcaklığı C ve orantılı nemi yüksek bir yerde muhafaza edilmelidirler.

7 Gübreleme Her yıl şubat-Mart ayları arasında 15 günde bir kez 2 g/l kompoze gübre verilmelidir. Sulama Tavus Kuşu Çiçeği orantılı nem miktarını yüksek oranda istediği için kuru hava koşullarında yaprak uçları ve kenarlarında kahverengi lekeler ortaya çıkmaktadır. Aynı zamanda yaprak kenarlarında kıvrılmalar olur. Mart ayından Eylül ayının sonuna kadar bolca su verilmeli ve kuru hava şartlarında yapraklara yağmur suyu püskürtülmelidir. Kışın ise hafif nemli tutulmalı, toprak hiçbir zaman tümüyle kuru bırakılmamalıdır. Budama Budama gerektirmez. Ancak kuruyan ve çürüyen yapraklar temizlenir.

8

9 Peyzaj düzenlemelerinde;
Yaprakları uzun ve geniş olduğundan daha geniş veya büyük alanlarda soliter veya gruplar halinde kullanılabilir. Aynı zamanda yapraklarında hafif bir sivri uçluluk var olduğundan daha ciddi alanlar veya toplantı salonlarında tercih edilebilir.


"CALATHEA MAKOYANA (TAVUS KUŞU ÇİÇEĞİ)" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları