Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Modül 5 FACEBOOK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Modül 5 FACEBOOK."— Sunum transkripti:

1 Modül 5 FACEBOOK

2 FACEBOOK GİRİŞ: GENEL TANIMLAR VE KULLANIM

3 Facebook nedir?

4 Facebook nedir? Facebook kişilerin sanal ortamda, tanıdıklarıyla ve diğer insanlarla iletişim kurabilmesine ve paylaşımlarda bulunabilmesine olanak sağlayan bir sosyal ağdır. Bunun dışında başka pek çok çevrimiçi iletişim seçenekleri mevcuttur; örneğin, elektronik posta, anlık mesaj vb. Facebook’un farklı yanı daha çok kişiyle aynı anda daha hızlı ve daha kapsamlı paylaşım imkanı sağlamasıdır.

5 Facebook nedir? Günümüzde Facebook hesabı açmak çevrimiçi dünyada yerinizi almak için bir e-posta hesabına sahip olmak kadar gerekli hale gelmiştir. Facebook o kadar popüler ve yaygın kullanıma sahiptir ki dikkat ettiğinizde bir çok sitenin Facebook’la ilişkili olduğunu ve onun üzerinden çalıştığını göreceksiniz. Sadece Facebook hesabınızı kullanarak internette pek çok siteye kaydolabilirsiniz.

6 Facebook’ta nasıl paylaşım yapılır?
Facebook size arkadaşlarınızla iletişim halinde olmak için gereken anlık mesaj ve anlık durum bildirimi gibi paylaşım imkanları sağlar. Aynı zamanda fotoğraf, kişi ve daha pek çok şeyi paylaşabilirsiniz. Çok daha özel iletişimde kullanılan elektronik posta veya anlık mesajın aksine, Facebook üzerinde paylaşılan içerik kamuya açıktır; yani çoğunlukla pek çok insan tarafından görülebilir.

7 Facebook’ta nasıl paylaşım yapılır?
Kişisel konumunuz aracılığıyla iş ilanlarını, eğitim seminerlerini ve iş alanınızla ilgili makaleleri paylaşabilirsiniz.

8 Facebook’ta nasıl paylaşım yapılır?
Facebook aynı zamanda size gizlilik imkanları da sunar ve böylelikle kimlerin sizin paylaşımlarınızı görebileceğine siz karar verebilir ve bunu kontrol edebilirsiniz. Facebook geleneksel alışılmış bir iletişim aracı ve tarzı olmaktan çok sosyal bir paylaşım platformudur.

9 HESAP AÇMA: ÜYE OLMA VE GİRİŞ YAPMA. FACEBOOK SEÇENEKLERİ
HESAP AÇMA: ÜYE OLMA VE GİRİŞ YAPMA. FACEBOOK SEÇENEKLERİ. HABER KAYNAĞI VE AKIŞI.

10 Hesap açma Bir Facebook hesabı açmak için doğum tarihiniz, adınız ve cinsiyetiniz dışında ihtiyacınız olan tek şey bir elektronik posta adresidir. adresine gidiniz ve sağ tarafta “kaydol” seçeneğine tıklayıp açılan formu doldurunuz ve yeşil renkteki kaydol butonuna basınız. Güvenlik resminde gösterilen harf ve rakamları girdikten sonra Facebook sizi arkadaşlarınızı bulma seçeneğine yönlendirecektir.

11 Hesap açma

12 Hesap açma Profilinizle ilgili bilgileri doldurunuz.

13 Hesap açma Genelde, profilinizi ne kadar detaylı doldurursanız tanıdıklarınızı bulmanız ve onların sizi bulması o kadar kolay olur. Lise, üniversite ve mesleğinizle ilgili bilgileri girmeniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

14 Hesap açma Şifreniz hem harf, hem de sayılardan oluşmalıdır.
Sonra bir fotoğrafınızı yüklemeniz gerekmektedir; bunu isterseniz anlık kamera ile veya bilgisayarınızda mevcut olan bir fotoğrafla da yapabilirisiniz.

15 Hesap açma

16 Hesap açma Bu bilgileri girdikten sonra ‘giriş yap’ seçeneğine tıklayınız. Facebook hesabınızı açarken kullandığınız e-posta adresinize gidiniz. Facebook tarafından gönderilen onay inde yer alan ilgili bağlantı adresine tıklayıp üyeliğinizi onaylayınız. Daha sonra Facebook’a yönlendirileceksiniz ve bir sonraki adımda arkadaşlarınızı çevrimiçi ortamda bulma imkanına sahip olacaksınız.

17 Hesap açma

18 Facebook ortamını keşfetme
Ana sayfa 4 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümde haberlere, olaylara, mesajlara ve arkadaşlarınızla ilgili bilgilere göz atabilirsiniz. Aynı zamanda üyelikleri olmak kaydıyla arkadaşlarınızı arayabilirsiniz. Bu kısımda haber akışı yer almaktadır; arkadaşlarınızla ilgili haberlerden ve diğer etkinliklerden haberdar olabilirsiniz. Durumunuzu güncelleyebilir ve fotoğraflarınızı paylaşabilirsiniz. Bu bölümde arkadaşlık ve Facebook grup üyelik önerilerini görebilirsiniz. Sohbet bölümü

19 Facebook ana sayfa sekmeleri
Facebook ana sayfasında 5 adet varsayılan sekme yer almaktadır.

20 Facebook ana sayfa sekmeleri
Haber kaynağı Bu sekmede arkadaşlarınızla ilgili paylaşımlar yer almaktadır; örneğin, ne zaman kimlerle arkadaşlık kurduklarına ilişkin bilgiler, arkadaşlarının duvarlarında veya kendi duvarlarında paylaştıkları yorumlar. Paylaşılan bilgilerin içeriği ve kapsamı arkadaşlarınız tarafından belirlenir. Aynı zamanda siz de kişilerden gelen haber kaynağını yönetebilir, hangi haberleri veya kimlerden hangi paylaşımları almak istediğinize dair kararları verebilirsiniz. Bu sekmeyle haberleri popülerlik veya zaman sırasına göre de görebilme imkanınız var.

21 Facebook ana sayfa sekmeleri
Mesajlar Bu sekme gönderilen ve alınan tüm iletileri ilgili dizinleriyle görüntülemenize izin verir.

22 Facebook ana sayfa sekmeleri
Etkinlikler: Bu sekme kendiniz ve arkadaşlarınızla, ve popüler gündemle ilgili etkinlikleri gösterir. Siz de bir etkinlik oluşturabilirsiniz.

23 Facebook ana sayfa sekmeleri
Arkadaşlarını bul: Bu sekme arkadaşlarınızın başkalarını ekleme ve arkadaşlık davetlerini kabul etme gibi bilgilerini gösterir.

24 PROFİLİNİZİ NASIL YÖNETİRSİNİZ?

25 Profil bilgilerinin girilmesi
Aşağıda sıralanan bilgileri düzenleyebilirsiniz: Adınız Kullanıcı adınız: bu seçenekle profilinizde gözükecek bir rumuz oluşturabilirsiniz. Şifre Bağlantılar Dil Sıcaklık

26 Profil bilgilerinin girilmesi
Bilgilerinizi girdikten sonra ayarlar seçeneğinden bu bilgileri tekrar düzenleyebilirsiniz.

27 Profil bilgilerinin güncellenmesi
Aşağıda da gösterildiği gibi sağ bölümde yer alan ‘Bilgilerini Güncelle’ seçeneğinden bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.

28 Profil bilgilerinin güncellenmesi
Bilgilerinizi doldurduktan sonra kaydet seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

29 Profil bilgilerinin güncellenmesi
Eğitim ve iş bilgilerinin girilmesi son derece önemlidir.

30 Profil bilgilerinin güncellenmesi
Bu bölümde aşağıda yer alan bilgileri güncelleyebilirsiniz: genel bakış, iş ve eğitim, yaşadığın yerler, iletişim bilgileri ve temel bilgiler, aile ve ilişkiler, hakkındaki detaylar, önemli gelişmeler.

31 Profil bilgilerinin güncellenmesi
Bu bölümde fotoğraflar, yerler, spor, müzik, filmler, televizyon programları, kitaplar ve beğeniler gibi seçenekleri yönetebilirsiniz.

32 Profilde görünen bilgilerin düzenlenmesi
Aşağıda da gösterildiği gibi ‘Kısımları Yönet’ seçeneğinden hangi bilgileri kimlerin görebileceğini kontrol edebilirsiniz.

33 Profil: Resim ve kapak fotoğrafı
Profil resminizi veya kapak fotoğrafınızı değiştirmek istiyorsanız fotoğraf makinesi işaretinin üzerine tıklayınız.

34 Profil: Resim ve kapak fotoğrafı
Bilgisayarınızda olan bir fotoğrafı yükleyebilir, cihazınızla anlık bir fotoğraf çekimi yapabilir veya daha önce Facebook’a yüklemiş olduğunuz bir fotoğrafı albüm veya fotoğraflarınızdan seçebilirsiniz.

35 Hareketler dökümü ‘Hareketler Dökümü’ üzerine tıkladığınızda tüm hareketlerinizi görebilir; gizlilik ayarlarınızı buradan değiştirebilirsiniz.

36 Facebook etiketleme yapmanıza olanak sağlar.
Etiketler Facebook etiketleme yapmanıza olanak sağlar. Yani? Bir etiketleme yaptığınızda profilinizle ilgili bilgilerinizin bir kısmı diğer sitelerde, blog veya forumlarda paylaşılılır.

37 Etiket

38 Nasıl etiketleme yapılır?
Etiketler Nasıl etiketleme yapılır? Bu adrese gidiniz: Etiket seçeneklerinden birini işaretleyiniz: Profil etiketi: Paylaşmak istediğiniz bilgilerin yer aldığı kısım. Fotoğraf etiketi: Facebook’a en son eklediğiniz fotoğraflar. ‘Beğenme’ etiketi: Beğendiğiniz sayfaların yer aldığı kısım. Etiket sayfası: Facebook sayfanızda bilgi paylaşabilirsiniz.

39 Etiketler Etiket düzenleyin.
Kaydedince kodu kopyalayın ve istediğiniz alana (forumlar / web siteleri / bloglar vs.) yapıştırın.

40 Etiketler Daha fazla bilgi için:


"Modül 5 FACEBOOK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları