Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GÜVERCİN İLE KARINCA.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GÜVERCİN İLE KARINCA."— Sunum transkripti:

1 GÜVERCİN İLE KARINCA

2 Sıcak bir yaz günüymüş. Bir güvercin çok susamış
Sıcak bir yaz günüymüş.Bir güvercin çok susamış.İçecek su aramaya başlamış.Yükseklerden uçmuş.Dikkatle çevreye bakınmış.Küçük bir göl görmüş.

3 Gölün kıyısına konmuş. Karıncaya kadar su içmiş
Gölün kıyısına konmuş.Karıncaya kadar su içmiş.İşi bitince uçmaya hazırlanmış.Tam o sırada incecik bir ses duymuş.Sesin geldiği yere bakmış.Bir karınca görmüş.

4 Karınca gölde boğulmak üzereymiş. Kurtulmak için çırpınıp duruyormuiş
Karınca gölde boğulmak üzereymiş.Kurtulmak için çırpınıp duruyormuiş.Bir yandanda bağırıyormuş: -İmdaaatt! İmdaaatt! Beni kurtarın !

5 Bu arada güvercini görmüş
Bu arada güvercini görmüş.Bu kez: -Güvercin kardeş, ne olur beni kurtar ! Diye bağırmış. Güvercin, karıncaya acımış.Yerden bir çöp almış.Suya atmış.

6 Karınca çöpe tutunmuş. Sudan çıkmış. Bir süre dinlenmiş
Karınca çöpe tutunmuş.Sudan çıkmış.Bir süre dinlenmiş.Kendine gelince şöyle demiş. -Çok teşekkür ederim güvercin kardeş.Sen olmasaydın kurtulamazdım.

7 Güvercin,gülümsemiş. Ama hiçbir şey dememiş
Güvercin,gülümsemiş.Ama hiçbir şey dememiş.Karınca,sözlerini sürdürmüş. -Bir gün ben de sana yardım ederim.Böylece ödeşmiş oluruz.

8 Güvercin bu sözlere gülmüş. -Hah hah hah
Güvercin bu sözlere gülmüş. -Hah hah hah ! Karınca şaşırmış: -Neden gülüyorsun güvercin kardeş,komik bir şey mi söyledim ? diye sormuş.

9 Güvercin: -Sen miniciksin, demiş. Bana nasıl yardım edebilirsin ki
Güvercin: -Sen miniciksin, demiş.Bana nasıl yardım edebilirsin ki? Karınca,gülümsemiş: -Hiç belli olmaz güvercin kardeş,demiş. Hiç belli olmaz.

10 Güvercin,sözü daha fazla uzatmamış: -Her neyse. demiş
Güvercin,sözü daha fazla uzatmamış: -Her neyse.demiş.Ben gideyim artık.Hoşça kal. Kanatlarını çırparak havalanmış.Az sonra gözden yitip gitmiş.

11 Aradan günler geçmiş. Bir avcı avlanmaya çıkmış
Aradan günler geçmiş.Bir avcı avlanmaya çıkmış.Uçan bir ördek sürüsü görmüş. Ateş etmiş.Bir ördek yavrusu vurulmuş.Zavallı ördek çırpınarak yere düşmüş.Avcı, onu alıp kemerine asmış.Başka aramaya başlamış.

12 Çok geçmeden bir av daha görmüş. Bu av,karıncayı kurtaran güvercinmiş
Çok geçmeden bir av daha görmüş.Bu av,karıncayı kurtaran güvercinmiş.Avcıdan habersiz, bir dalda duruyormuş. Avcı, sessizce yaklaşmış.Tüfeğini doğrultmuş.Nişan almış.Tetiğe basmak üzereymiş.

13 Karınca her şeyi görmüş. Güvercinin vurulacağını anlamış
Karınca her şeyi görmüş.Güvercinin vurulacağını anlamış. Büyük bir korkuyla bağırmış: -Kaç güvercin kaç ! Sesi çok inceymiş.Güvercin onu duymamış.

14 Karınca,birden kararını vermiş. Avcının paçasından girmiş
Karınca,birden kararını vermiş.Avcının paçasından girmiş.Tüm gücüyle bacağını ısırmış. Avcının canı çok yanmış.Büyük bir acıyla: -Ahh! Diye haykırmış.

15 Tam o anda tetiğe basmış. Ama mermi boşa gitmiş
Tam o anda tetiğe basmış.Ama mermi boşa gitmiş. Güvercin, ölümden kurtulmuş.Tüfeğin sesinden ürkerek uçup gitmiş. Karınca, mutlu bir şekilde yuvasına geri dönmüş.


"GÜVERCİN İLE KARINCA." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları