Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği"— Sunum transkripti:

1 Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği
T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI BİLGİ İŞLEM DAİRESİ BAŞKANLIĞI e-içişleri projesi 2015

2 SUNUM PLANI Sınav Kaydının Yapılması
Sınava Çıkacak Kadro/Unvanların Eklenmesi Başvuruların Alınması/Güncellenmesi Hizmet Cetvelinin Hesaplanması Başvuruların Değerlendirilmesi Müracaatçıların Bilgilendirilmesi Örnek Uygulama

3 Sınav Süreç Basamakları
İşlemler Şube Tarafından Sınavın Açılması Müracaat Tarihleri Arasında Başvuruların Alınması Birim Sorumluları İle Hizmet Hesaplaması İl Yazı İşleri Müdürlükleri Tarafından Değerlendirme Müracaatçıya Bildirim Yapılması Sınav Sonuçlarının İlan Edilmesi

4 Sınav kayıt işlemi İşlemler Şube tarafından yapılır.
GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Sınav kayıt işlemi İşlemler Şube tarafından yapılır. Müracaatların alınacağı ‘Başlangıç Tarihi ve Saati’ ile ‘Bitiş Tarihi ve Saati’ sınav kayıt aşamasında girilir. Buradan girilen bilgiler müracaat sayfasında kullanıcıya gösterilir.

5 Sınavda Açılacak Unvanlar
GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Kadro/Unvan Ekleme İşlemler Şube tarafından sınav kaydı açıldıktan sonra Unvan/Kadro bilgileri girilmesi gerekir. Sınav Kaydı yapılmadan sisteme Kadro/Unvan girişi yapılması mümkün değildir. Sınavda Açılacak Unvanlar İl Yazı İşleri Müdürlükleri İşlemler Şube

6 Merkezde açılacak Unvan/Kadrolar İşlemler Şube tarafından girilir.
GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Kadro/Unvan Ekleme İşlemler Şube tarafından sınav kaydı açılmadan sınavda açılacak Unvan bilgileri girilemez. Merkezde açılacak Unvan/Kadrolar İşlemler Şube tarafından girilir. Taşrada açılacak Unvan/Kadrolar ilgili İl Yazı İşleri Müdürlükleri tarafından girilir. Her ildeki İl Yazı İşleri Müdürlüğü o ilde açılacak kadro/unvanlar ile ilgili işlem yapabilir. Kadro/unvan girişi sınav müracaat tarihine kadar yapılabilir.

7 GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Kadro/Unvan Ekleme Kadro/Unvan eklemek için Birim Sorumluları Standart Ana Sayfada yer alan «GYUD Sınav İşlemleri» menüsünde ‘Kadro/Unvan Kayıt’ başlığı seçilir. İl Yazı İşleri Birim Sorumluları Valilik Birim yetkisi ile değil, İl Yazı İşleri Birim yetkisi ile işlem yapmalıdırlar.

8 Yeni kadro girişi sağ üst köşedeki EKLE butonu ile yapılır.
GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Kadro/Unvan Ekleme Açılan ekranda İl Yazı İşleri Müdürlüğü tarafından girilen kadro/unvan bilgileri raporu gösterilir. Yeni kadro girişi sağ üst köşedeki EKLE butonu ile yapılır.

9 Sınav Türü (Görevde Yükselme/Unvan Değişikliği) Unvan Boş Kadro Sayısı
GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Kadro/Unvan Ekleme Sınava açılacak kadro bilgileri her unvan için teker teker girilerek kaydedilir. Sınav Türü (Görevde Yükselme/Unvan Değişikliği) Unvan Boş Kadro Sayısı

10 GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Kadro/Unvan Ekleme Girilen kadro/unvan bilgilerinde değişiklik yapılması ya da silinmesi gerekiyorsa tüm kadroların gösterildiği rapor ekranın sağındaki Güncelle ve Sil butonları ile işlem yapılır.

11 Kişisel olarak e-icisleri.gov.tr üzerinden
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavına müracaatın geçerli olabilmesi için başvurunun e-içişleri üzerinden yapılması gerekmektedir. Kişisel olarak e-icisleri.gov.tr üzerinden İlgili İl Yazı İşleri Müdürlüğü veya Birim Sorumluları ile başvuru yapılabilir.

12 Kişisel Başvuru yapılabilmesi için e-icisleri.gov.tr üzerinden
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Kişisel Başvuru yapılabilmesi için e-icisleri.gov.tr üzerinden kullanıcı adı ve parolasıyla giriş yapılması gerekir.

13 Teşkilat Türü İl (Taşra İçin) Sınav Türü Unvan
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Müracaat tarihleri arasında GYUD Sınav Başvuru linkine tıklandığında «Bakanlık Merkez Ve Taşra Teşkilatında İlan Edilen Unvanlar Ve Boş Kadro Sayıları» raporu ekrana gelir. Teşkilat Türü İl (Taşra İçin) Sınav Türü Unvan Kriterlerine göre arama yapılarak açılan kadrolar ve o ana kadar yapılan başvuru sayıları anlık olarak gösterilir.

14 Müracaata başlamak için DEVAM butona basılır.
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Müracaat ekranına girildiğinde açılan tüm kadrolar ve başvuru sayıları listelenir. Müracaata başlamak için DEVAM butona basılır.

15 İleri butonu ile adımlar arası geçiş yapılabilir.
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Sınav Başvuru ekranında öncelikle kişiye ait kimlik bilgileri gösterilir. Bu alanlar sistemden otomatik olarak alındığından değiştirilemez veya silinemez. İleri butonu ile adımlar arası geçiş yapılabilir.

16 Yalnızca tek tercih seçilebilir.
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru ARA butonu ile müracaat edilecek kadro/unvanlar aranır ve tercih edilen unvanın başındaki kutucuk seçilir. Yalnızca tek tercih seçilebilir.

17 GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Cep Telefonu ve E-Posta adresine sınav durumu ile ilgili bilgilendirme e-postası ve SMS gönderileceği için güncel bilgilerin girilmesine dikkat edilmelidir.

18 GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Diğer Bilgiler sayfasında ilgili alanlar seçilir ve gerekiyor ise tarih alanları zorunlu olarak doldurulur.

19 4/B  Sözleşmeli Personel 4/C  Geçici Personel
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Bu alanda sınav kriterleri kontrol edilir, ilgili şartları taşımayan müracaatçı başvuruya devam edemez, başvuru işlemi sonlanır. 4/A  Kadrolu Memur 4/B  Sözleşmeli Personel 4/C  Geçici Personel

20 Onaylanmış diploma taratılarak bu ekranda sisteme yüklenir.
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Onaylanmış diploma taratılarak bu ekranda sisteme yüklenir. Beyan bölümünde tercih edilen unvana bağlı olarak sorular değişiklik gösterir.

21 GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Engel Durumu var ise «EVET» seçilirse açılan alandaki bilgiler doldurulur.

22 Eğer «Başvuruyu Kaydet» butonuna basılmazsa başvuru işlemi sonlanmaz.
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru Eğer tüm alanlar doldurulduysa mutlaka «Başvuruyu Kaydet» butonuna basılmalıdır. Eğer «Başvuruyu Kaydet» butonuna basılmazsa başvuru işlemi sonlanmaz.

23 GYUD Sınav İşlemleri Sınav Kayıt Başvuru Kişisel Başvuru Başvuru Tamamlandıktan sonra Yazdır butonu ile Başvuru Formu ve dolduruldu ise Engel Durum Formu alınmalıdır.

24 GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Kişisel Başvuru

25 GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Güncelleme GYUD Sınav Başvuru linki tıklanır Başvuru Bilgileri Güncellenir Bilgilerimi Güncelle butonuna basılır Başvuru Formu Yazıcıdan Alınır Müracaat bilgilerinde güncelleme ya da kadro/unvan tercihinde değişiklik yapılması gerekiyorsa sınav başvuru adımları tekrar edilir.

26 GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Güncelleme Sınav Kayıtlarında güncelleme yapıldı ise kaydet butonu «Bilgilerimi Güncelle» olarak değişir.

27 Birim Aracılığı ile Başvuru
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Birim Aracılığı ile Başvuru e-icisleri.gov.tr kullanıcı hesabı olmayan personellerin başvuru yapabilmesi için ilgili Yazı İşleri Müdürlüklerine ya da Birim Sorumlularına gitmeleri gerekir. İlgili birim tarafından başvuru sisteme girilir.

28 Birim Aracılığı ile Başvuru
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Birim Aracılığı ile Başvuru GYUD Sınav İşlemleri menüsü altından GYUD Sınav Başvuru sayfası açılır. «İlan Edilen Unvanlar ve Boş Kadro Sayıları» raporundan sonra gelen ekranda T.C. Kimlik Numarası girilerek başvuru sayfası açılır.

29 Birim Aracılığı ile Başvuru
GYUD Sınav İşlemleri Başvuru Birim Aracılığı ile Başvuru Tüm alanlar doldurulduktan sonra Başvuruyu Kaydet butonuna basılır ve Başvuru Formu alınır.

30 GYUD Sınav İşlemleri menüsü altından Alınan Başvurular ekranı seçilir.
Hizmet Hesaplama Sınav Başvurusu tamamlandıktan sonra ilgili Birim Sorumlusuna gidilerek Hizmet Hesaplamasının yapılması gerekir. GYUD Sınav İşlemleri menüsü altından Alınan Başvurular ekranı seçilir.

31 GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Sınav Başvurusu tamamlandıktan sonra ilgili Birim Sorumlusuna gidilerek Hizmet Hesaplamasının yapılması gerekir. GYUD Sınav İşlemleri menüsü altından Alınan Başvurular ekranı seçilir ve açılan ekranda Hizmet Hesaplaması yapılacak kişi seçilir.

32 Kişi Bilgileri ekranındaki bilgiler sistemden alınmaktadır.
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Kişi Bilgileri ekranındaki bilgiler sistemden alınmaktadır. Bu alanda hata ya da eksik var ise ilgili birim sorumlusuna başvurularak düzeltilmesi gerekir. Her ekrandaki bilgiler kontrol edilip veri girişi sağlandıktan sonra İleri butonu ile sonraki sayfaya geçilmesi gerekir.

33 Hizmet Hesaplamada girilecek alanlar:
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Hizmet Hesaplamada girilecek alanlar: Birden fazla bilgi girilebilir Tarih aralığı otomatik yıl/ay/gün olarak hesaplanır SSK ve BAĞ-KUR hizmetlerinde prim gün sayısının ¾’ünü hesaplar

34 Adaya Ait İmzalı Başvuru Formu
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Adaya Ait İmzalı Başvuru Formu Aday tarafından doldurulup sistemden alınmış başvuru formu birim sorumlusu tarafından imzalanıp, zorunlu olarak sisteme yüklenir.

35 Adayın kadro bilgileri ekrana gelir,
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Kişi Bilgileri Adayın kadro bilgileri ekrana gelir, Bu alanda eksik ya da hatalı bilgi varsa özlük işlemlerinden düzeltilmesi gerekir.

36 Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçen Hizmet Süreleri
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Diğer Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Geçen Hizmet Süreleri

37 Bakanlığımız Merkez ve/veya Taşra Memuriyet Hizmet Süresi
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Bakanlığımız Merkez ve/veya Taşra Memuriyet Hizmet Süresi Birden fazla kayıt girilebilir İlgili alt unvanlar için unvanın başındaki kutucuk seçilir.

38 GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Askerlik Hizmeti Bayan adaylar ve başvuru belgesinde askerlik bilgisini yapılmadı olarak seçen adaylarda bu alan doldurulmaz.

39 GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama 4/C Kamu Hizmetleri

40 GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama 4/B Hizmetleri

41 Prim gün sayısının ¾’ü otomatik olarak hesaplanır.
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama SSK Hizmetleri Prim gün sayısının ¾’ü otomatik olarak hesaplanır.

42 Prim gün sayısının ¾’ü otomatik olarak hesaplanır.
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama BAĞ-KUR Hizmetleri Prim gün sayısının ¾’ü otomatik olarak hesaplanır.

43 Aylıksız İzin Süreleri
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Aylıksız İzin Süreleri Bu alandan girilen süreler Toplam Hizmet süresinden düşülür.

44 Kaydet butonuna basılmadığı durumda işlem tamamlanamaz.
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Hizmet hesaplamaya ilişkin tüm bilgi girişi tamamlandıktan sonra Kaydet butonuna basılır. Kaydet butonuna basılmadığı durumda işlem tamamlanamaz.

45 Rapor ekranından girilen bilgilerin raporu alınabilir.
GYUD Sınav İşlemleri Hizmet Hesaplama Rapor ekranından girilen bilgilerin raporu alınabilir.

46 GYUD Sınav İşlemleri Değerlendirme Hizmet Raporu hesaplandığı anda talep edilen ilin İl Yazı İşleri Müdürlüğü ekranında Rapor gözükür. Rapor incelenip Değerlendirme yapılabilmesi için yanındaki Değerlendir butonuna basılır.

47 GYUD Sınav İşlemleri Değerlendirme Alınan Başvurular ekranının en sağında gözüken Dosyalar butonuna tıklandığında başvuru aşamasında yüklenen tüm dosyalar ve hesaplanmış Hizmet Hesaplama Cetveli raporu görülebilir.

48 Değerlendirmede «Onay Durumu» seçilir.
GYUD Sınav İşlemleri Değerlendirme Değerlendirmede «Onay Durumu» seçilir. Başvuru kabul edilecek ise UYGUN seçilip kaydedilir. Başvuru reddedilecek ise UYGUN DEĞİL seçilir ve ona bağlı Ret Gerekçesi ve Ret Gerekçesi Açıklaması seçilir.

49 GYUD Sınav İşlemleri Değerlendirme Bilgilendirme Uygun Değil seçimi yapıldığında müracaatçının başvuru aşamasında doldurduğu Cep Telefon numarası ve E-Posta adreslerine bilgilendirme mesajı ve e-postası gönderilir. Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı için yaptığınız müracaat reddedilmiştir. Ret Gerekçesi: Bilgisayar Sertifika Şartı Ret Gerekçesi Açıklama: ynt. 7-1/ k-3 e-icisleri

50 GYUD Sınav İşlemleri Değerlendirme Güncelleme Uygun Değil sonucu ile bilgilendirme alan müracaatçı itiraz hakkını kullanırsa tekrar değerlendirme yapılabilir. Bu durumda İl Yazı İşleri tekrar Alınan Başvurular ekranından müracaatçının Onay Durumunu günceller. Ret olması durumunda müracaatçıya tekrar bilgi SMS ve e-postası gönderilir.

51 Alınan başvurular ekranında, Anlık olarak alınan başvurular gösterilir
GYUD Sınav İşlemleri Değerlendirme Rapor Alınan başvurular ekranında, Anlık olarak alınan başvurular gösterilir Hizmet raporu hesaplandığı anda görünür hale gelir Değerlendirme yapılabilir Onay durumları ve bilgileri takip edilebilir

52 Eski Başvuru Sorgulama
GYUD Sınav İşlemleri Rapor Eski Başvuru Sorgulama Standart Ana sayfada yer alan GYUD Sınav Başvurularım linki ile aktif dönemdeki form ve dosya bilgileri ile geçmiş senelerde yapılmış başvuruların form ve dosya bilgileri gösterilir.

53 Teşekkür ederİz


"Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları