Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E D & F MAN Sugar Ltd AB’deki Değişimler ve Türk Şeker Endüstrisine Etkileri.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E D & F MAN Sugar Ltd AB’deki Değişimler ve Türk Şeker Endüstrisine Etkileri."— Sunum transkripti:

1 E D & F MAN Sugar Ltd AB’deki Değişimler ve Türk Şeker Endüstrisine Etkileri

2 E D & F MAN Sugar Ltd AB’deki değişiklikler Türkiye’de şeker sanayisi için yeniden yapılanma gerektirmektedir ve AB üyeliği süreci bu zamanı ve fırsatı tanımaktadır.

3 E D & F MAN Sugar Ltd Türkiye şeker fiyatları, AB piyasasından yüksektir. Reform sonrası, iç piyasa fiyatlarının AB’de %40 düşmesi beklenmektedir. –Hem pancar, hem de işleme maliyetlerinin düşmesi –Kar marjlarının düşmesi Türkiye, bu durumda maliyet açısından rekabet edebilir bir konuma gelmelidir. Sürdürülebilir bir şeker sanayisi için yeniden yapılanma gerekmektedir.

4 E D & F MAN Sugar Ltd

5 Kapasitelerin birleştirilerek üretimin arttırılması, fiyatların düşürülmesi, pancar üretiminin artması için dış ticaret politikasına ihtiyaç vardır.

6 E D & F MAN Sugar Ltd Reform sonrası, AB’de (C şekeri azalacağından) oluşacak 2 mio tonluk ihracat açığı, kısa vadede Türkiye tarafından ilave rafinasyon yapılarak, giderlerin düşürülmesi için bir fırsata dönüştürülebilir.

7 E D & F MAN Sugar Ltd

8 2000 yılında imzalanan EBA (silahlar hariç her türlü mal) Anlaşması altında AB, 49 adet en az gelişmiş ülkeden oluşan gruptan 2009’dan itibaren yürürlüğe girecek sınırsız-gümrüksüz şeker girişi mükakeresi yapmıştır. AB’ye giriş, Türkiye’nin de bu şartları kabul etmesi anlamına gelecektir ve bu nedenle Türk pazarını bu ülkelerden potansiyel şeker akınlarına açık bırakacaktır. Türkiye’deki şeker sanayicileri, kendi pazar paylarını, üretimi büyütmek ve kaliteyi arttırmak için büyük potansiyele sahip Sudan, Etiyopya, Mozambik ve Malawi gibi EBA ülkelerinden sınırsız miktarda gümrüksüz şeker ithalatının getireceği erozyona karşı rekabet edebilir seviyede tutmak zorundadırlar.

9 E D & F MAN Sugar Ltd

10 E D & F Man Teşekkürler...


"E D & F MAN Sugar Ltd AB’deki Değişimler ve Türk Şeker Endüstrisine Etkileri." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları