Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KARIŞIMLAR.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KARIŞIMLAR."— Sunum transkripti:

1 KARIŞIMLAR

2 Karışım: Birden çok maddenin kimyasal bağ oluşturmadan bir arada bulunmasıyla meydana gelen mad-delere karışım denir. Karışımlar, görünümlerine göre homojen karışımlar ve heterojen karışımlar olmak üzere iki çeşittir.

3 Heterojen Karışımlar :
Karışımı oluşturan farklı cins tanecikler yani farklı cins elementler veya farklı cins moleküller karışımın her yerine eşit olarak dağılmamışsa böyle karışımlara heterojen karışımlar denir. Heterojen karışımlar, emülsiyon ve süspansiyon olarak iki şekilde olabilir.

4 Emülsiyon : Birbiri içerisinde çözünemeyen iki sıvının oluşturduğu heterojen karışımlara emülsiyon denir.Örnek : Su–Yağ, Su–Benzin Süspansiyon : Birbiri içerisinde çözünemeyen bir katı ve bir sıvının oluşturduğu heterojen karışımlara süspansiyon denir. Örnek : Su–Kum,Su–Tebeşir tozu,Su–Demir tozu,Su–Kükürt tozu,Su–Talaş

5 Homojen Karışımlar : Karışımı oluşturan farklı cins tanecikler yani farklı cins elementler veya farklı cins moleküller karışımın her yerine eşit olarak dağılmışsa böyle karışımlara homojen karışımlar denir. Özelliği her yerinde aynı olan, dışarıya karşı tek bir maddeymiş gibi görünen ve karışımı oluşturan maddelerin ayrı ayrı görülemediği karışımlara homojen karışımlar denir.

6 ÇÖZELTİLER Bir maddenin başka bir madde içerisinde gözle görülemeyecek şekilde dağılmasıyla oluşan homojen karışımlara çözeltiler denir. Homojen karışımları aynı zamanda çözeltidirler.Katı, sıvı ve gaz halindeki maddeler bir araya gelerek çözeltileri oluştururlar. Çözeltiler çözücü ve çözünen maddelerden oluşurlar.Çözeltilerde miktarı fazla olan madde yani karışımın halini belirleyen madde çözücü, miktarı az olan madde çözünen maddedir.


"KARIŞIMLAR." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları