Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar."— Sunum transkripti:

1 KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER

2 GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar 215 bin işletmeye 12 milyar lira kredi imkanı sağladı. Desteklere bu yıl da devam eden KOSGEB, girişimcilere geri ödemesiz 280 milyon lira verecek. Geri ödemeli desteğin tutarı ise 73 milyon lira olarak belirlendi. İşbirliği yapan şirketlere 1 milyon lira destek var.

3 YERLİ FİRMALARA ESTRA KAYNAK İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı kapsamında daha önce 5 işletmenin bir araya gelmesi istenirken bu zorunluluk 3 işletmmeye düştü. 1 milyon liralık desteğin 300 bini geri ödemesiz, 700 bin lirası ise geri ödemeli olacak. Teknolojik yatırımlarda destek daha fazla olacak. Üst limit 1,5 milyon liraya kadar çıkacak. Yerli teçhizat kullanana ilave yüzde 15 destek verilecek.

4 KİRA İÇİN 1.250 LİRA Yenilenen destekler kapsamında girişimci olarak proje başvurusu yapan işletme Teknopark sınırlarında ise aylık en fazla 1.250 lira, Teknopark dışında ise 1.000 lira kira desteği verilecek. Ayrıca yurtiçi sanayi ihtisas fuarlarında destek üst limiti metrekare başına 120’den 150 liraya, yurtiçi ihtisas fuarları ve İzmir Fuarı’nda da 80 liradan 100 liraya çıkarıldı.

5 ÜNÜVERSİTE MEZUNU ELEMAN DESTEĞİ 2.000 LİRA Proje çalışan personel giderleri karşılığı olarak üniversite lisans programlarından bir yıl içinde mezun olabilecek öğrencilere ve lisans mezunlarına net ücret üzerinden 2 bin lira, yüksek lisans mezunlarına 2 bin 750 lira ve doktora mezunlarına 3 bin 500 lira destek sağlanacak. Personel giderleri için verilen desteğin üst limiti de 100 bin liradan 150 bin liraya çıktı. Girişimcinin kadın, gazi, birinci dereceden şehit yakını veya engelli olması halinde desteğe yüzde 20 ilave yapılacaktır.


"KOSGEB’TEN VERİLECEK OLAN YENİ DESTEKLER. GERİ ÖDEMESİZ VERİLİYOR Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGB) bugüne kadar." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları