Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ"— Sunum transkripti:

1 TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ

2 DÖSE Modülü Ana Sayfa 1 3 2 5 “Döner Sermaye İşletmeleri Modülü” TEFBİS Sisteminde, Döner Sermaye İşletmelerinin gelir ve gider kayıtlarını gerçekleştireceğiniz modüldür. Döner Sermaye İşletmeleri Modülünün ana sayfasında 6 (altı) önemli alan bulunmaktadır. Alan 1 : TEFBİS Sistemi dahilindeki yetkili olduğunuz modüllere erişimi sağlayan menü öğesidir. İlgili menü öğesinde kullanıcınızın o anda yetkili olduğu diğer modüller görünmektedir. Menü öğesindeki “Döner Sermaye İşletmeleri Modülü” linklerine bastığınızda modülün ana sayfası aynı pencere içinde açılır. 6 4

3 DÖSE Modülü Ana Sayfa Alan 2 : TEFBİS Sisteminde tanımlı olan kullanıcı bilgileriniz gösterilmektedir. Bu alan içerisinde gösterilen alanlar; 1. Tarih : İçinde bulunulan tarih ve saat bilgisi gösterilmektedir. 2. Kullanıcı Adı : Kullanıcının Ad – Soyad bilgisi gösterilmektedir. 3. Kurum Adı : İlgili modülün kullanımına yetkili olduğunuz kurum bilgisi gösterilmektedir. Alan 3 : Kullanmakta olduğunuz modülün ismi, sunucu adı ve sistemdeki kullanıcı sayısı görünmektedir. Alan 4 : TEFBİS Sistemi dahilinde o anda kullanmakta olduğunuz modülün genel durum bilgilerini görebildiğiniz alandır. Genel Bilgiler alanında o anda kullanmakta olduğunuz modülün ilgili kurumdaki Gelir - Gider Toplam Bilgileri, Haberler/Duyurular ve yapılan son üç işleme ait genel bilgiler görülmektedir. 1. Genel Toplam : Kullanmakta olduğunuz modülün sene başından, bulunduğunuz gün tarihine kadar olan toplam gelir ve gider miktarı bilgileri ile gelir ve gider toplamları arasındaki farkı göstermektedir. 2. Aylık Toplam : Kullanmakta olduğunuz modülün içinde bulunulan ay içerisindeki gelir ve gider toplamları ile gelir ve gider toplamları arasındaki farkı gösterilmektedir. Bu bölüm sayesinde ilgili modülün mali yıl içerisindeki ve aylık durumu ile modülde gerçekleştirilen son işlemler hakkında genel fikir edinebilirsiniz. Not : Gelir – Gider toplam bilgileri gece güncellendiği için güncel toplamları bir sonra ki gün görebilirsiniz. Alan 5 : Araç Çubuğu Modül içerisindeki işlemlerinizde kullanabileceğiniz kaydetme, listeleme, yazdırma, Excel (.xls) ve Adobe Acrobat (.pdf) formatlarında veri aktarma seçenekleri ile yardım alma, hata bildirme ve sistemden çıkma işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz düğmeler bu alanda bulunmaktadır.

4 DÖSE Birimleri Modülü Ana Sayfa
Alan 6 : Kullanmakta olduğunuz modülün akordion menüsü görünmektedir. Sistem dahilindeki yetkili olabileceğiniz tüm modüllerde sol tarafta oluşacak menü içeriğinde bulunan başlıklar Menü Seçimi‟de göründüğü gibi olacaktır. Tüm modüllerde olan ortak başlıklar sırasıyla; “Ana sayfa” , “Gelir İşlemleri”, “Gider İşlemleri”, “Düzenleme”, “Listeleme”, “Ayarlar”, “Fihrist”, “Çıkış” öğelerinden oluşmaktadır.

5 Kullanıcı Şifre Değiştirme
“Döner Sermaye İşletmeleri Modülü” ana ekran görüntüsünde, sol menüden “Ayarlar” işlemi seçilir ve “Kullanıcı Şifre Değiştirme” kategorisi işaretlenir.

6 Kullanıcı Şifre Değiştirme
Modülün menüsünde Kullanıcı Şifre Değiştirme seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan bu ekranda “Eski Şifre” (sisteme giriş yapmak için hale hazırda kullandığınız şifre) , “Yeni Şifre”(bu işlemden sonra sistem girişinde geçerli olmasını istediğiniz şifre) ve “Yeni Şifre Tekrar” (geçerli olmasını istediğiniz şifreyi tekrar yazdığınız kısım) bilgilerini girdikten sonra “Tamam” düğmesine bastığınızda Şifre Değiştirme işleminiz tamamlanmış olacaktır. Artık sisteme yeni şifrenizle giriş yapabilirsiniz.

7 Fihrist 1 2 3 4 5 Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden “Fihrist” işlemi seçilir ve “Kişiler” kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Kişiler seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran “Kişi Listesi” kısmında görüldüğü gibi olacaktır. Kişi Listesi bu ekranda listeleme işlemi için 5 (beş) alan bulunmaktadır.

8 Kişiler 1. Bu alanda “Diğer Gerçek Kişiler” düğmesine tıkladığınızda karşınıza “Diğer Gerçek Kişiler Listesi” gelecektir. “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz. “Düzenleme ” düğmesine bastığınızda listenizde varolan kişi bilgilerini güncelleyebilirsiniz. “Sil” düğmesine basarak tanımlı kişi bilgilerini silebilirsiniz. Sil düğmesine basmanız durumunda onay ekranı karşınıza gelecektir. “Tamam” düğmesine bastığınızda silme işleminiz gerçekleşecek, “Vazgeç” düğmesine bastığınızda silme işleminiz iptal edilip gelir düzenleme listesi ekranına geri dönülecektir.

9 Şirketler Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden “Fihrist” işlemi seçilir ve “Şirketler” kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Şirketler seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran “Cari Listesi” kısmında görüldüğü gibi olacaktır.

10 Şirketler Bu alanda yapabileceğiniz 3(üç) işlem bulunmaktadır.
1. Düzenleme : “Düzenleme” düğmesine bastığınızda listenizde varolan cari bilgilerini güncelleyebilirsiniz. 2. Sil : Bu işlemde “Sil” düğmesine basarak cari bilgileri silebilirsiniz. 3. Yeni Ekle : “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz.

11 Şirketler “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi “Yeni Ödeyen Cari Bilgileri” ekranında gerekli olan bilgilerin girişi yapıldıktan sonra “Tamam” düğmesine basıldığında yeni kaynak tipiniz listenize eklenmiş olur. “İptal” düğmesine bastığınızda ise söz konusu bilgileri kaydetmemiş olursunuz.

12 Kamu Kurumları Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden “Fihrist” işlemi seçilir ve “Kamu Kurumları” kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Kamu Kurumları seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran “Kamu Kurumları Listesi” kısmında görüldüğü gibi olacaktır. Bu ekranda yapabileceğiniz 2 (iki) işlem bulunmaktadır. 1. Yeni Ekle : “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz. 2. Sil : Bu işlemde “Sil” düğmesine basarak kayıtlı kamu kurumunu silebilirsiniz.

13 Kamu Kurumları “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi “Yeni Ödeyen Kurum Bilgileri” ekranında analatik bütçe sınıflandırmasına göre seviyeleri belirli kamu kurumunun gerekli olan bilgileri seçimi yapıldıktan sonra “Tamam” düğmesine basıldığında yeni kaynak tipiniz listenize eklenmiş olur. “İptal” düğmesine bastığınızda ise söz konusu bilgileri kaydetmemiş olursunuz.

14 Diğer Kurumlar Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden “Fihrist” işlemi seçilir ve “Diğer Kurumlar” kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Diğer Kurumlar seçimi yapıldıktan sonra karşınıza “Diğer Kurum Listesi” ekranı gelecektir. Bu ekranda, tanımlı diğer kurumların alt başlıkları bulunmaktadır. Bu başlıkların bulunduğu düğmelerden; Birlikler Borsalar Dernekler Diğer Yerel Yönetim Birimleri Meslek Odaları Muhtarlıklar Sendikalar Uluslararası Özel Kurum ve Kuruluşlar Vakıflar Yurtdışı Kamu ve Kuruluşlar Özel Daireler Özerk Kurum ve Kuruluşlar İl Belediyeleri İlçe Belediyeleri

15 Diğer Kurumlar Bu düğmelerden birini seçtiğinizde karşınıza “Diğer Kurumlar” a benzer görüntü gelecektir. “Düzenleme” düğmesine bastığınızda listenizde varolan kurum bilgilerini güncelleyebilir. Bu işlemde “Sil” düğmesine basarak kurum bilgilerini silebilirsiniz. Sil düğmesine basmanız durumunda onay ekranı karşınıza gelecektir. “Tamam” düğmesine bastığınızda silme işleminiz gerçekleşecek, “Vazgeç” düğmesine bastığınızda silme işleminiz iptal edilip gelir düzenleme listesi ekranına geri dönülecektir.

16 Diğer Kurumlar “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi ekleyebilirsiniz. “Yeni Ekle” düğmesine bastığınızda listenize yeni kaynak tipi “Diğer Kurum Kaydı” ekranında gerekli olan bilgilerin girişi yapıldıktan sonra “Tamam” düğmesine basıldığında yeni kaynak tipiniz listenize eklenmiş olur. “İptal” düğmesine bastığınızda ise söz konusu bilgileri kaydetmemiş olursunuz. .

17 DÖSE Modülü Gelir İşlemleri
Döner Sermaye İşletmeleri Modülü ana sayfasında sol menüde “Gelir İşlemleri” seçtiğinizde “Döner Sermaye İşletmeleri – Gelir İşlemleri” ekranı karşınıza gelir.

18 DÖSE Modülü Gelir İşlemleri
Alan 1 : Bu alanda gelir işlemlerinizi kaydedeceğiniz “Ay” ve “Yıl” seçimlerini yapabilirsiniz Alan 2 : Bu alanda gelir işlemini yapacağınız kategoriler bulunmaktadır. Alan 3 : Bu alan satırlarında, işlem tanımlarına göre gelir miktarlarınızı yazabileceğiniz alandır. Miktar bilgilerinizde, bulunduğunuz ay içerisinde düzenleme yapabilirsiniz. 1 2 3 4 Alan 4 : Bu alanda Bütçe Toplam Miktarı’nı görebilirsiniz. Girdiğiniz bilgileri sisteme kaydetmek için “Kaydet” düğmesine bastığınızda, kaydınızın gerçekleştiğine dair uyarı mesajı gelecektir.

19 DÖSE Modülü Gider İşlemleri
Döner Sermaye İşletmeleri Modülü ana sayfasında sol menüde “Gider İşlemleri” seçtiğinizde “Döner Sermaye İşletmeleri – Gider İşlemleri” ekranı karşınıza gelir.

20 DÖSE Modülü Gider İşlemleri
Alan 1 : Bu alanda gider işlemlerinizi kaydedeceğiniz “Ay” ve “Yıl” seçimlerini yapabilirsiniz Alan 2 : Bu alanda gider işlemini yapacağınız kategoriler bulunmaktadır. Alan 3 : Bu alan satırlarında, işlem tanımlarına göre gelir miktarlarınızı yazabileceğiniz alandır. Miktar bilgilerinizde, bulunduğunuz ay içerisinde düzenleme yapabilirsiniz. 1 2 3 4 Alan 4 : Bu alanda Bütçe Toplam Miktarı’nı görebilirsiniz. Girdiğiniz bilgileri sisteme kaydetmek için “Kaydet” düğmesine bastığınızda, kaydınızın gerçekleştiğine dair uyarı mesajı gelecektir.

21 DÖSE Modülü Gelir – Gider Düzenleme Listesi
1 2 3 4 5 Düzenleme Kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden “Düzenleme” işlemi seçilir. Modülün menüsünde düzenleme seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran yukarıda görüldüğü gibi olacaktır. “Düzenleme Talebi “ ekranında düzeltme istediğimiz kayda ilişkin “Yıllar”, “Aylar” ve “İşlem Tipi” seçimi görüntülenecektir. Düzeltme talebi istediğimiz kayda ilişkin yıl, ay ve işlem tipini belirledikten sonra “Devam” düğmesine bastınızda karşınıza “Düzenleme Talep Formu” ekranı gelecektir.

22 DÖSE Modülü Gelir – Gider Düzenleme Listesi
Bu ekranda bulunan Yazdır düğmesine basarak satırda bulunan gelir işleminin bilgilerini yazdırabilirsiniz. Yazdır düğmesine bastığınızda işlem kaydınıza ait oluşturulan formu imzalayan seçimi ekranı gelecektir “İmzalayan Adı” kısmından, sisteme kayıtlı imza yetkisi bulunan kullanıcılardan seçiminizi yapabilirsiniz. “Tamam” düğmesine bastığınızda, işlem kayıt çıktısı ekranından “Formu yazdır” kısmına basarak çıktınızı alabilecek, “İptal” düğmesine bastığınızda yazdırma işleminiz iptal edilecektir.

23 DÖSE Listeleme İşlemleri
Döner Sermaye İşletmeleri Modülü dahilinde Gelir-Gider Listeleme işlemleri; “Gelir /Gider Listesi”, “Aylık Gelir”, “Aylık Gider”, “Yıllık Gelir” ve “Yıllık Gider” olarak 5 ( beş) ana tipten oluşmaktadır. Örnek : Aylık Gelir Listesi kullanmakta olduğunuz modülün ana ekran görüntüsünden “Listeleme” işlemi seçilir ve “Aylık Gelir Listesi” kategorisi işaretlenir. Modülün menüsünde Aylık Gelir Listesi seçimi yapıldıktan sonra karşınıza gelecek olan ekran kısmında görüldüğü gibi olacaktır. Listeleme işlemini gerçekleştirmek istediğiniz yılın seçimini “Yıllar” , ay seçimini “Aylar” alanından yapabilirsiniz. Yıl ve ay seçiminizi yaptıktan sonra “ ” (Listele) düğmesine bastığınızda karşınıza seçmiş olduğunuz yıl ve aya ait “Döner Sermaye İşletmeleri Aylık Gelir Listesi” ekranı gelecektir.

24 Teşekkürler


"TEFBİS DÖNER SERMAYE İŞLETMELERİ MODÜLÜ KULLANICI EĞİTİMİ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları