Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Tuz su un şeker demir tozu

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Tuz su un şeker demir tozu"— Sunum transkripti:

1 Tuz su un şeker demir tozu
SAF MADDELER Saf maddeleri sembol ile gösterirsek kendilerinden başka madde içermediğini görürüz. Tuz su un şeker demir tozu

2 Her yerinde aynı özelliklere sahip olan, kendinden başka maddeyi içermeyen maddelere saf madde denir. Saf maddeler tek cins madde içerirler. Saf maddeler kesilme, parçalanma, öğütülme gibi işlemlerde yapılarında herhangi bir değişikliğe uğratılamazlar.

3 İki ya da daha fazla maddenin birlikte oluşturduğu maddeler karışımdır.
Karışımlarda maddeler özelliklerini kaybetmezler. Karışımlar saf madde değildirler. Tuzlu su, şekerli su, demir tozu+şeker , zeytinyağlı su karışımlara örnektir.

4 Karışım denince aklımıza sadece iki katıdan oluşan karışım gelmemelidir.Karışımlar çeşitli şekillerde olabilir. Katı-sıvı karışım:Şekerli su, tuzlu su Sıvı-sıvı karışım:Alkol-su,benzin-su Katı-katı karışım:Kum-tozşeker Gaz-gaz karışım:Hava

5 ÇÖZELTİ- ÇÖZÜNME İki ya da daha fazla saf madde birleşerek karışım oluşturur. Suyun içine tuz, şeker, yağ, kum katarak karışım elde edebiliriz. Su iyi bir çözücüdür. Şeker, tuz gibi birçok madde su içinde çözünür.Kum, yağlı boya, benzin, yağ gibi maddeler su içinde çözünmezler.

6 Bir maddenin diğer bir madde içinde düzgün olarak dağılmasına çözünme denir. oluşan karışıma da çözelti denir.


"Tuz su un şeker demir tozu" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları