Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun."— Sunum transkripti:

1 Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun.
ATATÜRK kadınlarla ilişkisinde, daima çapkınlığı ile anılmış ve bu şekilde prezante edilmiştir. ATATÜRK hayatı içinde mutlaka kadınlarla duygusal ilişkilere girmiştir. Bunun aksini düşünmek, onu aziz veya melek yerine koymak olur. ATATÜRK‘ün kadınlarla olan ilişkisini bu şekilde hafife almak yanlış olur, kanaatindeyim. Lider olan bir şahıs, gösterdiği davranışlarla sempatisini ve inanırlılığını kazanır. Kadınlara olan bakış açısı derinlemesine incelenmesi gereken bir konu. ATATÜRK Türk müziğini çok severdi. Ancak devrimci kişiligi ile, Cumhur Başkanlığı senfoni orkestrasının kurulması için emir vermiştir. Çok sesliliği, bir; demokrasi anlayışından, birde; müzik anlayışından severdi. "Muasır medeniyetler düzeyi" derken batıyı işaret ederdi. "Fon müziğini hangisi" diye düşünürken; “onuncu yıl marşımı” dedim. Vaz geçtim. “Semfonik müzikmi” dedim. Ondanda vaz geçtim. İşaret edilen, muasır medeniyet yani batı, konuda kadın azıcık romantik, sonunda Barbara Streisant' te karar kıldım. Kendi kendime “acaba çokmu larj olur” diye düşünmedim değil. Sonra geniş açıdan bakmanın daha doğru olduğuna karar vererek bunu seçtim. ATATÜRK yaşasaydı Barbara Streisant' i mutlaka severdi. Ayrica müziği seçerken, beklentilerin dışında olmasını "neden" diye sorgulanmasını istedim. Tıpkı "KADIN" olgusunun ve fonksiyonunun modernleşmede, gelişmede ve devrimlerde etkinliğinin sorgulanmasını istediğim gibi. ATATÜRK & KADIN  Sunumu ile yüreklerde bir ateş yakmak istedim. "Ates büyüsün, güneşe dönüşsün" diye. şahsıma gönderilen mesajlar, yüreklerdeki ateşin birleşerek güneşe dönüştüğünü işaret ediyor. Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun. Saygılarımla, M. Erol AKYOL TIKLADIKTAN SONRA KENDİ AKIŞINDA SESLİ İZLEYİN

2 ATATÜRK VE ÇAĞININ KADINLARI

3 MODERN MİLLET MODERN KADIN İŞTE 75 YIL ÖNCESİ

4 DIŞ ÜLKELER DE SUNULAN GERÇEK ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ

5 YALNIZ SALONLAR DA DEĞİL SOKAKLARA BAKIN. GERÇEK ATATÜRK TÜRKİYE’Sİ

6 DEVRİM YAPMAK, “MİLLETİN, DEVRİME SAHİP ÇIKMA BİLİNCİNE VARMASIDIR”.

7 “O” İSTİKBAL GÖKLER DE DİR DERKEN ÇOLUK ÇOCUK HERKES YANINDA İDİ
“O” İSTİKBAL GÖKLER DE DİR DERKEN ÇOLUK ÇOCUK HERKES YANINDA İDİ. ÖNCE KADINLARIN BİLİNÇLENMESİ GEREĞİNİ BİLİRDİ.

8 BU MİLLETİN SAHİBİNİN GELECEK NESİLLER OLDUĞUNU BİLİR, ÇOCUKLARA GEREKEN ÖZENİ GÖSTERİRDİ.

9 HER SOSYAL FAALİYET SIRASINDAKADINLARA ÖNEM VERİRDİ.

10 TÖREN VE ZİYARETLERİNDE KADININ TOPLUMLA BÜTÜNLEŞMESİNE HER ZAMAN ÖZEN GÖSTERMİŞTİR.

11 ÇOCUKLARI VE KADINLARI PROTOKOL DIŞINDA BIRAKMAZDI.

12 KADIN HER ZAMAN ÖN SAFTA YERİNİ ALIRDI

13 RESMİ ZİYARETLERİ TOPLUMA MESAJ VERİRDİ.

14 BU MİLLET MODERN OLMAYA DEVAM EDECEKSE BU, KADINLAR SAYESİNDE OLACAKTIR. KADINLAR ÖZGÜRLÜĞÜNÜZÜ VE RUHUNUZU BASKILARDAN KURTARIN.

15 ATATÜRK’ÜN İLK HİTAP ETTİĞİ TOPLUM BU
ATATÜRK’ÜN İLK HİTAP ETTİĞİ TOPLUM BU. TOPLUM KENDİSİ NE İNANDIĞI İÇİN DEVRİMLERİ KABUL ETTİ. YOKSA İNANMAKTAN VAZMI GEÇTİ, BAZILARIMIZ.

16 VAZGEÇMEYİN, UMARSIZ KALMAYIN, ÇEVRENİZ DE Kİ, KOMŞUNUZ DA Kİ, ZEDELENMİŞ RUHLARI KAALE ALIN. YENİDEN KİMLİKLERİ NE KAVUŞMALARINA YARDIMCI OLUN. UNUTMAYIN Kİ KADIN ANADIR. GELENEKLERİN YARATICISIDIR. MODERN TOPLUM İÇİN HÜR VE ÇAĞDAŞ DÜŞÜNMEK GEREKİR.

17

18

19 ZİHNİYETLERİ İLE, YETİŞTİRDİKLERİ İLE ÇAĞDAŞLIKLARI İLE, MÜCADELELERİ İLE, CUMHURİYET’E SAHİP ÇIKMAK KADININ ELİNDEN OLACAKTIR. MUTLU GÜNLER İÇİN. ATA’YA SAYGI İLE

20 YOLUNUZ SEVGİ, DURUŞUNUZ İNSANLIK İÇİN OLSUN.
DÜZENLEME: MEHMET EROL AKYOL kısa mesajlar uzun mesajlar YOLUNUZ SEVGİ, DURUŞUNUZ İNSANLIK İÇİN OLSUN. MEA (SON) SUZLUK OLSUN.


"Her zaman sevgi ile kalın. Çabalarınız insanlık için abide olsun." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları