Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

İZCİLİK.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "İZCİLİK."— Sunum transkripti:

1 İZCİLİK

2 Tanım: İzcilik; gençlere kendi kendine yetme ve doğada hayatta kalma eğitimi vererek, karakter ve fiziksel gelişimlerini desteklemek amacı güden uluslararası bir harekettir.

3 din, dil, ırk, cinsiyet ve İzcilik;
benzeri hiçbir ayrım gözetmeyen; herkese açık; gönüllülük esasına dayalı, politik hedefleri olmayan, eğitim amaçlı bir gençlik hareketidir. İzci gruplarının kendine has üniformaları bulunur.

4 Dünyada İzciliğin Tarihçesi
İzcilik dünyada ilk defa 1907 yılında Britanya ordusundan emekli olan korgeneral Robert Baden-Powel tarafından kurulmuştur. Baden-Powel'in 1908 yılında yazdığı Erkek Çocuklar İçin İzcilik kitabı bütün dünyada büyük bir ilgiyle karşılandı ve izciliğin temelini oluşturdu yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde WOSM (Dünya İzcilik Örgütü), 1928 yılında ise WAGGGS (Dünya Kız İzcileri Derneği) İngiltere‘ nin Londra kentinde kuruldu.

5 Türkiye’de İzcilik (Osmanlı – Türkiye)
İzciliğin Dünyada 1907 yılında kurulmasının akabinde Türk topraklarında izciliğin 1910 yıllarında kurulmuştur Yılında O zamanlar bize ait olan Beyrut'ta Tevfik efendi tarafından izciliğin temeli sayılabilecek bir teşkilatın kurulduğuna dair belgelere rastlanılmaktadır. İzcilik Türkiye’de zaman içinde Gençlik Spor ve Milli Eğitim Bakanlıklarında yürütüldü. Asıl Türkiye İzcilik Federasyonu, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde 1992 yılında kuruldu. 14 yıl Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren federasyonumuz, 02 Şubat 2006 tarihinde özerk statüye kavuşarak, bağlı kurum vasfından çıktı.

6 İzci Andı Tanrıya ve Vatanıma karşı vazifelerimi yerine getireceğime, izcilik türesine uyacağıma, başkalarına her zaman yardımda bulunacağıma, kendimi bedence sağlam, fikirce uyanık ve ahlâkça dürüst tutmak için elimden geleni yapacağıma şerefim üzerine ant içerim.

7 İzci Türesi (İlkesi) İzci, sözünün eridir. Şeref ve haysiyetini her şeyin üstünde tutar.     İzci, yurduna, milletine, ailesine ve izci liderlerine sadıktır.     İzci, başkalarına yardımcı ve yararlı olur.     İzci, herkesin arkadaşı ve bütün izcilerin kardeşidir.     İzci, herkese karşı naziktir.     İzci, bitki ve hayvanları sever ve korur.     İzci, büyüklerinin sözünü dinler, küçüklerini sever ve korur.     İzci, cesurdur, her türlü şartlar altında neşeli ve güler yüzlüdür.     İzci, tutumludur.     İzci, fikir, söz ve hareketlerinde açık ve dürüsttür.


"İZCİLİK." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları