Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi"— Sunum transkripti:

1 Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi
İNTERNETİN ZARARLARI Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi

2 İçerik İnternet Nedir? İnternetin Yararları İnternet’in Zararları
İnternet’in Zararlarından Korunma Yolları

3 İnternet Nedir? İnternet, birçok bilgisayar sisteminin birbirine bağlı olduğu, dünya çapında yaygın olan ve sürekli büyüyen bir iletişim ağıdır. İnternet, insanların her geçen gün gittikçe artan "üretilen bilgiyi saklama/paylaşma ve ona kolayca ulaşma" istekleri sonrasında ortaya çıkmış bir teknolojidir. Bu teknoloji yardımıyla pek çok alandaki bilgilere insanlar kolay, ucuz, hızlı ve güvenli bir şekilde erişebilmektedir.

4 İnternet’in Faydaları
Dünyanın en büyük bilgi havuzudur. Sanal bir kütüphanedir. Milyonlarca kişi birbirleriyle zaman-mekan kısıtlaması olmadan görüşebilmektedir. Her türlü zaman ve daha fazla para kaybına yol açacak işler (bankacılık işlemleri, fatura yatırma, alışveriş yapma, vergi ödeme gibi) internet üzerinden yapılabilmektedir.

5 İnternet’in Zararları
İnternet Sitelerinin İçeriği’nin Zararları Yalan Söyleme Asosyalleşme Yanlış Bilgi Sahibi Olma Güvenlik Açıkları Yanlış oturmadan kaynaklanan fiziksel bozukluk

6 Web Sitelerinin Zararları
Sosyal Paylaşım Siteleri En yaygın kullanıma sahip site türleri. Facebook, twitter, myspace gibi Öğrenciler uzun saatler boyunca bu sitelerde vakit geçirebilmektedirler.

7 Web Sitelerinin Zararları
Sosyal Paylaşım Siteleri Öğrenciler kişisel bilgilerini, aile mahremiyetine ait fotoğrafları internette rahatlıkla paylaşabilmektedir. Unutmayın: “İnternette paylaşılan bilgiler asla yok olmaz.”

8 Web Sitelerinin Zararları
Sosyal Paylaşım Siteleri Facebook, myspace, twitter vb sitelerde tüm bilgileriniz siz silseniz bile kayıt altında tutulur. Arkadaşlar arasında argo, küfür vb. cümleleri rahatlıkla kullanılmaktadır. Gereksiz bilgi kirliliği oluşmaktadır. Bu da çocuğun okul başarısını etkileyecek kadar artabilmektedir.

9 Web Sitelerinin Zararları
Oyun Siteleri En tehlikeli ikinci site türü. Her oyun masum değildir. Oyunların mutlaka kullanıcıya vermeye çalıştığı mesajlar vardır. Çocuk ve gençlerimiz farkına varmadan bu mesajları bilinçaltlarına atmaktadır. (Güçlü olan kazanır gibi…)

10 Web Sitelerinin Zararları
Oyun Siteleri Oyunların çoğunda şiddet içerikli öğeler ön plandadır. Çocuk ve gençlerimiz farkına varmadan şiddeti hayatının bir parçası haline getirmektedir. Örn: kardeşini dövebilmekte, sinirlendiğinde agresif tavırlar sergileyebilmektedir.

11 Web Sitelerinin Zararları
Oyun Siteleri Çocuk ve gençlerimiz sanal ortamla gerçek hayatı karıştırabildiklerinden çevremizde acı çeken ve hasta olan insanların durumunu anlamamaktadır. Gerçek hayatta yaşanan ölümleri, sanal ortamdaki kadar kolay zannetmekte ve en ileri boyuttaki oyun hastaları çok kolay cinayet işleyebilmektedir.

12 Web Sitelerinin Zararları
Oyun Siteleri Ayrıca birçok oyunda müstehcenlik ön plana çıkarılmaktadır. Oyunlarda acımasızlık, düşmanlık, hırs, adam öldürmek, yalan söylemek ve silah kullanmak teşvik edilmektedir.

13 Web Sitelerinin Zararları
Müstehcen İçerikli Siteler Çocuklarımızda ve gençlerde ahlaki erozyona yol açmaktadır. Birçok çarpık ve ensest ilişkileri doğalmış gibi göstermektedir. Bu tarz sitelerin sayıları oldukça fazladır ve zararsız zannetiğimiz oyun sitelerinin çoğunda bile verilen reklamlar (linkler) bu tarz sitelere yönlendirilmektedir.

14 Web Sitelerinin Zararları
Müstehcen İçerikli Siteler Önce merak dürtüsüyle açılan ve izlenen bu siteler, zamanla çocuk ve gençlerimizi esir almaktadır. Çocuk ve gençlerimiz farkında olmadan beyin kirliliği yaşamaktadır. Her türlü insani değerleri bayağı ilişkilermiş gibi algılamaktadır.

15 GÜVENLİ İNTERNET Güvenli İnternet Hizmeti Nedir? tarihi itibariyle sunulmaya başlanan Güvenli İnternet Hizmeti, abonelerin talebi üzerine, ücretsiz olarak sunulan çocuk ve aile profillerinden oluşan bir hizmettir. Güvenli İnternet hizmetinden yararlanabilmeniz için bilgisayarınıza yazılım yüklemenize gerek yoktur. İstediğiniz zaman Güvenli İnternet Hizmetini alabilir, profilinizi değiştirebilir veya hizmetten vazgeçebilirsiniz.

16 Sıkça Sorulan Sorular Güvenli internet hizmeti ücretsizdir.
Bilgisayarınıza herhangi bir yazılım yüklemenize gerek yoktur. İstediğiniz zaman güvenli internet profilinizi değiştirebilir veya uygulamayı iptal edebilirsiniz.

17 Güvenli İnternet Bilgilendirme Siteleri


"Selçuklu Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Rehberlik Servisi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları