Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

HAYVANLAR… CAN DOSTLARIMIZ…

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "HAYVANLAR… CAN DOSTLARIMIZ…"— Sunum transkripti:

1 HAYVANLAR… CAN DOSTLARIMIZ…
CAN DOSTUMUZ..!

2 Onlar da Sevilmek İstiyor…
Sevgili Arkadaşlar Size hayvanların doğadaki dengenin korunmasında, insanların yaşamında rolünden ve hayvanları koruma ile ilgili yapılan çalışmalardan bahsedeceğim.

3

4 Her canlının , doğadaki dengenin korunmasında ve insanların yaşamında büyük rolü vardır hayvanların insanlara faydaları çoktur.

5 Koyun ve Danadan et , inekten süt , tavuktan yumurta , arıdan bal , keçiden peynir gibi besinler elde edilir. Bazı hayvanların gücünden yararlanırız bazılarının derisinden,tüyünden,gübresinden faydalanırız.

6

7 Evin kedisi evdeki zararlı böcekleri ve fareleri yakalar , köpek evimizi ve hayvanlarımızı korur,bize bekçilik yapar. Tavuğun yumurta ve etinden,horozun sesinden,tüyünden ve etinden faydalarınız.

8 Manda ,inek,koyun bize et ve süt verir
Manda ,inek,koyun bize et ve süt verir. Öküz harmanımızı, tarlamızı sürer arabamızı çeker.

9 Bilim insanları hayvanlar üzerinde deneyler yaparlar
Bilim insanları hayvanlar üzerinde deneyler yaparlar. İnsanlık için faydalı olacak buluşları bu deneyler sonunda orataya çıkarırlar.

10 Hayvanların bu bakımdan insana faydası vardır
Hayvanların bu bakımdan insana faydası vardır.bize pek çok faydaları olan hayvanları biz de sevelim ve koruyalım ! Onları rahatsız etmeyelim! Yaralı ve hasta olanları hemen veterinere götürelim. Hayvanlara iyi bakıp besleyelim!

11 Kuşların, karıncaların yuvalarını bozmak, yumurtalarını almak çok kötü bir davranıştır. Hayvanları korkutup ürkütmek sapanla kuş vurmak , şakadan da olsa , istemedikleri gibi davranmakta kötüdür.

12

13

14

15 Bakımını üstlendiğimiz hayvanların yiyeceklerini , içeceklerini düzenli vermeli , aşılarını yaptırmalıyız. Yiyecek artıklarını, hayvanlara veya hayvan besleyicilerine vermeliyiz.

16

17

18 Hayvanlara daha iyi davranılmasını sağlamak isteyen ingiliz hayvanseverler , 1822 yılında bir araya gelerek “HAYVANLARI KORUMA BİRLİĞİ” ni kurdular. Hayvanları koruma amacıyla yurdumuza açılmış olanilk dernek , 1908 yılında kurulmuş olan “HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ”dir.

19 Dünyadaki hayvan koruma derneklerinin bir araya gelerek oluşturdukları “ Dünya Hayvanları Koruma Federasyonu” , 1931 yılında yaptığı toplantıda 4 Ekim gününü “Hayvanları Koruma Günü” olarak ilan etti…

20

21 Hayvanları koruma gününün amacı ;
Hayvanlara karşı sevgi ve acıma duyguları uyandırmak, onları korumak ve haklarına saygı duyulmasını sağlamaktır.

22

23

24

25 ONLAR BİZİM CAN DOSTUMUZ…!
ONLAR BİZİM CAN DOSTUMUZ…!

26 Hayvan sevgisi, insandaki yardımlaşma, iyilik severlik ve sevgi gibi duyguları geliştirir.

27

28

29 Bugün bir hayvanı sevindirmeye ne dersiniz ? 

30

31 SEVİM SÜREN 9/A


"HAYVANLAR… CAN DOSTLARIMIZ…" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları