Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

YÖNETİM EYLEM PLANI Y.E.P 2005 2005. YÖNETİM EYLEM PLANI Tanımı: -gelecekte yapılacak uygulamaların bir kopyasıdır. -geleceği bugüne getirme sanaatıdır.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "YÖNETİM EYLEM PLANI Y.E.P 2005 2005. YÖNETİM EYLEM PLANI Tanımı: -gelecekte yapılacak uygulamaların bir kopyasıdır. -geleceği bugüne getirme sanaatıdır."— Sunum transkripti:

1 YÖNETİM EYLEM PLANI Y.E.P 2005 2005

2 YÖNETİM EYLEM PLANI Tanımı: -gelecekte yapılacak uygulamaların bir kopyasıdır. -geleceği bugüne getirme sanaatıdır.

3 - Yönetim Eylem Planı bir defaya mahsus olarak yapılıp unutulmaktan ziyade, uygulamaların baz olarak alındığı bir doküman niteliğinde olmalıdır. - Yönetim Eylem Planının usulüne uygun kullanılması; eylemlere,kaynak kullanımına ve performans değerlendirmesine yardımcı olur.

4 YÖNETİM EYLEM PLANI ÜÇ AŞAMADA UYGULANIR 1-Mevcut durumun değerlendirilmesi 2-Hedeflerin belirlenmesi 3-Planlamalar

5 MEVCUT DURUMUN DEĞERLENDİRİLMESİ: Mevcut durumun değerlendirilmesinin asıl amacı hali hazırdaki pozisyonu değerlendirmek ve tanımlamaktır. Diğer bir ifadeyle nerede olduğunuzu belirlemektir.

6 Faydası: -kaynakların amaçlara uygun olarak belirlenmesine, -bu amaçlara ulaşmak için yapılacak planların gerçekçi olmasına, -elde edilen verilerin doğruluğunun sürekli kontrolüne, Yardım eder.

7 Mevcut Durumun Değerlendirilmesi Aşamaları 1-Çevre şartları; müşteri,hizmet araçları, performans,potansiyel vs. 2-finansman,personel,hizmet alanlarında performans değerlendirmesi 3-departmanlar itibariyle yapmış oldukları hizmetlerin içerikleri ve bunun hizmeti alanlara etkileri 4-hizmetin zayıf ve kuvvetli yönlerinin tespiti limitlerin belirlenmesi

8 Hedeflerin Belirlenmesi Hedeflerin belirlenmesi nereye gidilmek istendiğine yardımcı olur. HEDEFLER: 1-Belirgin olmalı,(s) 2-Ölçülebilir olmalı,(m) 3-Uygulanabilir olmalı,(a) 4-Gerçekçi olmalı,(r) 5-Zamanı belirlenmiş olmalı.(t)

9 Yukarıda belirlenen kısıtlar dikkatte alınarak hedeflerimizi aşağıdaki gibi detaylandıra biliriz; -Uzun ve kısa vadeli hedefler, -Finansman,personel ve işletimdeki temel noktalara ait hedefler, -Değişik hizmetlere ait hedefler, -Mevcut durumu değiştirecek hedefler.

10 Planlamalar 1-Yapılan planlar size gidilmek istenilen yere nasıl gidileceğini söylemelidir, 2-planlar somut olmalıdır, 3-zayıf yönler ve limitler planlamanın temelini teşkil etmelidir, 4-her hizmet için finansman,hizmet alanları,personel v.s ayrı ayrı tanımlanmalıdır, 5-planlanmış eylemler hizmetin yoğunluğuna göre öncelik sırasına konulmalıdır

11 6-Hizmetten sorumlu kişi yada kişiler planda belirtilmeli, 7-Belirli bir zaman limiti içerisinde bitirilmesi öngörülen eylemler ve neticeleri belirli periyotlar dahilinde gözden geçirilmeli, 8-Aksamalarda nedenler araştırmalı,bu durumlarda hizmetin aksamasını önlemeye yönelik uygulanabilir acil eylem planları devreye konulmalıdır.

12 SONUÇ OLARAK Hazırlamış olduğunuz Yönetim Eylem Planında; 1-Değerlendirmenizin tam ve adaletli olup olmadığını, 2-Hedeflerin gerçekçi ve uyumlu olup olmadığını, 3-Eylemlerin yapılabilirliğini, DİKKATLİCE GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ

13 Beni sabırla dinlediğiniz için hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım. Muzaffer ALGÖZ Proje ve istatistik Şube Müdürü


"YÖNETİM EYLEM PLANI Y.E.P 2005 2005. YÖNETİM EYLEM PLANI Tanımı: -gelecekte yapılacak uygulamaların bir kopyasıdır. -geleceği bugüne getirme sanaatıdır." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları